Homepagina » Binnenland » NOS Journaal ‘loog de zaak bij elkaar’. Waarom de moraalridders van de Nederlandse tv eens goed in de spiegel moeten kijken
nos journaal
Foto: Wikimedia Commons CC0

NOS Journaal ‘loog de zaak bij elkaar’. Waarom de moraalridders van de Nederlandse tv eens goed in de spiegel moeten kijken

Politiek correct Nederland ging over de nek vanwege twee tweets. PVV-leider Geert Wilders tweette over een plan voor de remigratie van niet-westerse allochtonen en FvD-voorman Thierry Baudet schreef dat twee van zijn vriendinnen in de trein waren lastiggevallen door Marokkanen. De moraalridders – Jinek, Op1, RTL Nieuws en het NOS Journaal – spraken er schande van.

Er wordt altijd maar gewezen naar het zogenaamde racisme van Wilders en Baudet, zegt journalist Arnold Karskens.

Boter op hun hoofd

De jongens en meisjes van de Nederlandse televisie hebben boter op hun hoofd.

Karskens verwijst naar een filmpje van de Amerikaanse scholier Nick Sandmann die een Trump-petje droeg.

In het NOS Journaal werd vorig jaar beweerd dat hij een indiaan lastigviel die ook nog eens een Vietnamveteraan zou zijn. De NOS sprak er schande van.

Loog de zaak bij elkaar

Achteraf bleek het onzin te zijn. “Het NOS Journaal loog de zaak bij elkaar,” licht Karskens toe.

Ontstond hier toen ophef over? Volgden er excuses? Nee, het incident werd doodgezwegen.

Voor de moraalridders van de tv is het veel veiliger om Baudet en Wilders uit te maken voor racist, want die doen niks terug.

Ze zullen bijvoorbeeld nooit aan allochtonen vragen waarom ze vrouwen nafluiten. “Ze zijn bang dat ze een mes tussen de ribben krijgen.”

Moorkoppen

Dat woord racist werd niet genoemd bij twee processen afgelopen week, tegen een Eritreeër die een vrouw verkrachtte en vermoordde, en tegen een allochtoon die twee schoonmakers vermoordde.

“Geen woord over racisme,” zei Karskens, toevoegende dat je ze wel op tv hoort praten over racisme als het over moorkoppen gaat.

“Als u de journaals of talkshows weer eens tekeer hoort gaan tegen Wilders of Baudet, realiseert u zich dan één ding: moeten die jongens en meisjes van die talkshows en journaals niet zelf eens een keer goed in de spiegel kijken?”

Als het over vooroordelen, racisme en discriminatie gaat, dan lopen zij voorop, stelt Karskens.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Ongehoord Nederland]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • rayoflight schreef:

  Krijg gewoon stress van die linkse diaree die dagelijks uit de TV komt…
  Media Geen moraalridders , gewoon leugenaars die staatspropaganda verkopen en zichzelf daaraan verrijken.

  Kan onderhand het woord racisme niet meer horen. De media zuigt de menselijkheid uit het gewone volk met al haar leugens.

  38 likes
  • Willem schreef:

   Beter om er niet naar te kijken of luisteren, het vergalt echt je leven. Meeste mensen laten hun oren nog hangen naar die media en meer. Neem slimme meters, bij mij in het flat waren er een paar tegenstanders maar volgend jaar kost het vervangen 70e dus hebben ze het toch maar gedaan, ik ben denk ik de enige nog die er geen een heeft omdat ik de berichten die hier en elders geplaatst werden niet vergeten ben en dat je nergens op in moet gaan en al helemaal niet als ze het promoten met allerlei l*lverhalen. Moet dan ook weer denken aan die zeikverhalen van die zielige vluchtelingen om het iedereen maar door de strot te duwen enz enz het is echt allemaal bagger.

   27 likes
   • rayoflight schreef:

    gelijk heb je willem , Ik leg eigenlijk alles naast me neer. Heb ook geen slimme meter. Lijkt me dat jonge mensen achter elk gadget aanlopen. Die kun je dan ook alles aansmeren. Voel mij onderhand zelf een vluchteling , met deze politiek. Het is te zot voor woorden. Heb zelf in een stichting gezeten die vluchtelingen hielp. Er zijn goede en slechte. Na een aantal jaren kwam ik bedrogen uit lang verhaal….

    Wat wederom de politiek wegmoffeld is dat er ook vluchtelingen zijn die na huis willen. Kijk en daar is geen instantie voor , voor gek links is het een fantastische manier om kiezers te importeren. Dat de samenleving daardoor in de problemen komt intereseert deze ‘gutmenschen’ niet zo.

    5 likes
    • salvar schreef:

     @willem

     slimme meter kunnen ze nooit verplichten, ik heb er ook geen en toen zeiden ze in 2019 in 2020 moet je er voor betalen.
     in 2020 kreeg ik een envelop voor het plaatsen van een slimme meter maar er stond bij dat het niet verplicht was maar er moet wel gekeken worden of de analoge meter nog goed is en zo niet kreeg je een analoge meter nieuw.

     2 likes
  • Louise schreef:

   Wonderlijk dat juist de zogenaamde Democraten de Democratie aan het vernietigen zijn……
   En de mensen bij de TV willen alleen maar Geld verdienen , maakt niet uit waarmee…..

   12 likes
  • Rob schreef:

   @rayoflight, zet dat onding uit. Wat ze laten zien heet niet voor niets ‘programmering’. Het is een programma, bedoeld om je letterlijk te programmeren om op een bepaalde manier te denken. Geen wonder dat je daar gestresst van raakt dan. Zet dat ding uit en ga iets doen waar je van ontspant of waar je je beter door gaat voelen. Er is ook best veel informatie die ook wel ver kan gaan maar die wel verwijst naar een veranderende wereld waar de heersende macht straks geen enkele controle meer heeft. Ook niet hier in Nederland. Ga opwekkende dingen lezen en bekijken waar je meer energie door krijgt. Wat er nu uit je tv scherm komt is pure propaganda en kan je enorm veel energie kosten als je daar niet tegen kunt. We weten toch al hoe duister en corrupt het allemaal is. Daar hoef je de tv niet meer voor aan te zetten.

   12 likes
 • exegese schreef:

  Ongehoord hoe alles altijd wordt omgedraaid, rechts is links, links is rechts, racisten komen van rechts maar in werkelijkheid van links. Nazisme zou rechts zijn maar komt in werkelijkheid altijd overduidelijk van de linker kant. Alles waar links rechts van beticht wordt door hen zelf in het kwadraat in de praktijk gebracht. Draai alles om en je zit het dichtst bij de waarheid. De grootste moraalridders deugen zelf voor geen meter.

  21 likes
 • Elise schreef:

  Luister, door de EU/NWO gaat alles wat met landen te maken heeft weg. Dus ook de NPO op den duur. Tenminste zoals het was. Veel verhuist naar private tv. Ik zie het als gevolg van alles privatiseren. Maar achter de schermen is het nog steeds dezelfde elite kliek die aan de touwtjes trekt.
  En zo moet je alles zien. Zo werkt alles nu. Wij gaan straks voor alles wat we bekijken, apart betalen. Dat gebeurt nu al een beetje. De propaganda gaat gewoon door!

  9 likes
 • wolfje schreef:

  Als er één ding is waar moraalridders een pesthekel aan hebben is het in de spiegel kijken.

  7 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Dat nepnieuws van RTL, NPO, wordt iedere dag door de realiteit van de samenleving ingehaald. Kortom ze zetten zich dagelijks voor l*l.

  7 likes
  • Sebastiaan schreef:

   De enige reden waarom ik nog normale tv heb is ziggo sport nat geo en discovery en history channel en russia today, niemand kijkt hier meer Nederlandse MSM in huis.
   Youtube en ytkids vimeo kodi op android tvbox en xbox one netflix videoland disney+ en hbo.
   Npo tv moeten ze gewoon afschaffen, radio 1 en 2 kan er nog wel mee door.

   3 likes
 • Matt schreef:

  Als straks die nieuwe omroep van start gaat piepen ze wel anders.
  Niet voor niets dat ze er nu alles aan doen om dit tegen te houden.
  Ze hebben hun 50.000 toch gehaald?
  Waarom kunnen ze dan nu niet starten? Boycot?
  Bij ons (B) bestaat er niet zo een systeem van omroepen met leden. Gelukkig maar. Al dat gekonkel.

  6 likes
  • Jeff schreef:

   Weet niet Matt, ik hoop dat jij gelijk krijgt. Om op tv te komen moet je aan bepaalde criteria voldoen en vandaar uit moet je zelf maar een scenario bedenken. Ik denk eerder dat het iets wordt van; laten we ze maar wat oppositie geven, dan denken ze dat we in een democratie leven.Te pessimistisch? ja, sorry.

   1 likes
 • Margie schreef:

  Mijn opa zei altijd: het mooiste aan de televisie is de uitknop, laten we een potje mensergerjeniet gaan spelen.

  6 likes
 • 't Roode Vaan schreef:

  Mijn opa zei wel eens: “Er is niets echt op tv, behalve het journaal.”
  Jammer genoeg is dat al lang niet meer zo.
  De programma’s op televisie zijn inmiddels vrijwel allemaal doorgestoken kaart.
  Vooral de actualiteitrubrieken met altijd dezelfde gasten – zowel bij de NPO als RTL/SBS – blinken uit in subjectiviteit, ongeacht welk onderwerp het betreft.
  Daarbij valt het mij op, dat er vaak woordvoerders zijn van PvdA-huize, terwijl deze partij electoraal is gereduceerd tot een splinter.
  Overigens vond ik Jensen als tegenhanger ook waardeloos; iemand van het FvD geen kritische vragen stellen is natuurlijk eveneens af te wijzen.

  5 likes
 • Pjoter schreef:

  Ik heb de hele dag plezier in huis met de radio piraat olympia.

  5 likes
 • Dolex schreef:

  Maar, euh, dit pleit Baudet niet vrij.

  0 likes
 • stevan schreef:

  ik kijk al jaren geen TV maar trek mijn eigen conclusie

  0 likes
 • […] snel bleek dat het de scholier was die belaagd werd. De NOS loog de zaak bij elkaar. Volgden er excuses? Nee, het incident werd […]

 • x

  Check Also

  nos

  Oud-huisarts: Zo zet het NOS Journaal ons continu op het verkeerde been

  Farmaceut AstraZeneca en de Oxford-universiteit onderbraken onlangs ...

  corona

  Ministers: Wij laten ons NIET als eerste vaccineren tegen corona

  Miljardair Bill Gates heeft op een persconferentie ...

  >