Mens en Dier

‘Besmuikte’ premier Rutte onder vuur: ‘Hoelang pikken we dit nog?’

Help ons door dit met jouw vrienden op je social media te delen!

De EU kan met Oekraïne gaan onderhandelen over een EU-lidmaatschap. Leiders hebben dat afgesproken op een top in Brussel. Hongarije was tegen, maar met een slim trucje wisten leiders toch voor Oekraïne te stemmen.

Orban liep even de kamer uit, waarna er snel is gestemd. “Hij moest op een gegeven moment naar de wc denk ik en toen konden we de knoop doorhakken,” zei demissionair premier Rutte met een nauwelijks verholen grijns.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Op de vraag wie had bedacht dat hij even naar de wc moest, antwoordde Rutte: “Olaf Scholz komt deze eer toe, de kanselier van Duitsland.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Diep corrupt en Rutte is er nog trots op ook

De premier wordt op sociale media overstelpt met kritiek. “Openlijk antidemocratisch. Hoelang pikken we dit nog?” vraagt presentator van het tv-programma Ongehoord Nieuws Tom de Nooijer.

Gepensioneerd econoom Jan Ooms voegt toe: “Diep corrupt en Rutte is er nog trots op ook.”

“Een dictator aan het woord: een belangrijke beslissing wordt genomen als een bevriend staatshoofd naar de wc is. Schoffering van de democratie. Van de rechtsstaat. Van ethische principes. En de ‘onafhankelijke pers’ staat erbij en kijkt ernaar. Ongekend,” schrijft rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Zo werkt ‘democratie’

Theatermaker George van Houts merkt op: “Zo werkt ‘democratie’.”

“Mark Rutte is gewoon ‘slecht’,” stelt opiniemaker Ab Flipse. “Hij kickt op alles wat te maken heeft met list, leugen, bedrog, et cetera.  En dat alles voor zijn ‘goede’ zaak, zoals Agenda 2030. Wanneer worden wij wakker?”

Oud-Kamerlid Wybren van Haga trekt op X fel van leer. “Het dedain van onze besmuikte premier die smalend onze soevereiniteit weggeeft is stuitend,” zegt hij. “Referendum, inlegvelletje, de wil van het volk, het maakt allemaal niet uit.”

“Dit zegt alles over de smerige en achterbakse ronduit cynische machtspolitiek die Rutte bedrijft en hoe hij daarover schaamteloos opschept,” aldus journalist Joost Niemoller.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 247 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
3 maanden geleden

Nog even geduld.

Rimuru Tempest
Rimuru Tempest
3 maanden geleden

Zoals ik ooit al eerder vermeld heb hier in een reactie; Laat elke bewindspersoon uit de voorgaande Rutte kabinetten ,fuidelijk merken dat ze nergens meer welkom zijn en door het volk uitgekots worden! Een narcist heb je daar het hardste mee! Het lachen zal ze snel vergaan! Of met 2000 man met fakkels bij ze in de straat gaan staan!

Daan
Daan
3 maanden geleden

Hond 🐶

Duinsnip
Duinsnip
3 maanden geleden

Orban loopt echt niet weg, geld stinkt niet.

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x