Homepagina » Bewustzijn » ‘Maya’s zagen hoe de wereld nog millennia lang blijft bestaan’

‘Maya’s zagen hoe de wereld nog millennia lang blijft bestaan’

De oude Maya’s voorspelden niet alleen de eindtijd in december 2012, ze waren ook in de veronderstelling dat de wereld daarna nog vele duizenden jaren zou blijven bestaan, aldus de Mexicaanse epigraaf Erik Velasquez.

De Maya’s verwachtten niet dat de wereld zou eindigen omdat in hun kosmologie geen ruimte was voor de lineaire kijk op tijd die het Westen domineert.

“Van de joods-christelijke traditie hebben we een apocalyptische mentaliteit geërfd,” zei de expert tijdens zijn presentatie afgelopen dinsdag in het Nationaal Museum voor Antropologie in Mexico-Stad. “De oude Maya’s kenden alleen een nieuw begin, ze waren niet bekend met het begrip einde.”

Tortuguero

De beroemde Mayavoorspelling, die zou wijzen op het einde van de wereld tussen 21 en 23 december aanstaande, berust op een Mayaglief afkomstig van de archeologische vindplaats Tortuguero in de Mexicaanse zuidelijke staat Tabasco.

Er zijn veel fictionele werken verschenen over de Mayavoorspelling, met name in boeken en apocalyptische films.

Weg naar oneindigheid

“De Maya’s geloofden niet in absolute creatie,” zei Velasquez. “Ze geloofden dat de elementen in de natuur er altijd zijn geweest. Na verloop van tijd verouderen ze en raken ze beschadigd waarop de goden moeten terugkeren om orde te herstellen.

De laatste herschikking van de wereld begon volgens de Maya’s op 13 augustus van het jaar 3114 voor Christus toen de zogeheten Lange telling begon. “De kalender wijst ons de weg naar oneindigheid, een weg zonder begin die dwars door het verleden en de toekomst loopt,” legde Velasquez uit.

Besmet

De verwijzing naar december 2012 is slechts aangetroffen op één glief van de duizenden die zijn ontdekt op archeologische vindplaatsen. Dat moet genoeg bewijs zijn dat de Maya’s geen einde van de wereld voorzagen, aldus de expert.

“Ze hielden zich bezig met overleven. Mensen werden in die tijd niet oud. Ze wilden weten of het ging regenen of dat er droogte op komst was,” zei Velasquez. “Ze maakten zich niet druk om meteorieten of kernoorlogen.”

De expert gaf toe dat de Maya’s tijdens het koloniale tijdperk mogelijk zijn ‘besmet’ met westerse apocalyptische ideeën.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Marcel schreef:

  [quote name=”Joker”]@Marcel,
  De Maya’s hebben nooit beweerd dat de aarde op 21 december 2012 zou vergaan.
  Dat hebben WIJ er maar van gemaakt.
  De Maya’s voorspelden dat op 21-12-12 de aarde een ‘enorme verandering’ zou ondergaan, en dat is totaal iets anders dan ‘het vergaan der aarde’.[/quote]

  Grappig dat je er nog serieus op reageert ook. Zie je mij al een bunker bouwen. Ik ben geen maffe bange illuminaat die in een deep underground military base gaat zitten.

  1 likes
 • Marcel schreef:

  Gelukkig maar ik was al geschrokken van al die doomsdayvoorspellingen en kan ik de bunker die ik in de tuin wilde bouwen afbestellen ???

  0 likes
 • karel Appel schreef:

  ze beginnen al terug te krabbelen, want er gaat niks wezenlijks veranderen !

  0 likes
 • cr schreef:

  nee en ik wil geen Millenia slaaf van uit schot zijn met hun belastingen, te hogen zieken kosten ,met alles alles weg met oneerlijkheid met hun bang makerij’s allemaal de wereld vergaat over 5 min …ja voor hun ja, het licht gaat intreden en het donker gaat steeds uittreden en nu staan wij in het schemer en ik geloof ook dat er hier mensen zijn die al in het licht staan wat knap is .

  0 likes
 • wolfje schreef:

  de mens creeert zijn eigen realiteit. het is derhalve gevaarlijk om massaal te gaan geloven in het einde van de wereld in 2012. ‘Mind over Matter’ op YouTube is in dit verband zeker het bekijken waard.

  0 likes
 • S.P. Emmer schreef:

  Het is dus echt wel het einde der tijden, dit hebben de Maya’s goed voorspeld.

  Echter door alle Hollywood doem scenario’s is het uit zijn verband getrokken.

  Er breekt dit jaar een nieuw tijdperk aan, het tijdperk van de Waterman en het tijdperk van de Vissen zal ten onder gaan.

  0 likes
 • Joker schreef:

  @Marcel,
  De Maya’s hebben nooit beweerd dat de aarde op 21 december 2012 zou vergaan.
  Dat hebben WIJ er maar van gemaakt.
  De Maya’s voorspelden dat op 21-12-12 de aarde een ‘enorme verandering’ zou ondergaan, en dat is totaal iets anders dan ‘het vergaan der aarde’.

  0 likes
 • p r schreef:

  ja de mens creeert zijn realiteit ….maar niemand kon tegen de belasting wat doen ze gooien je gewoon uw huis uit .dit zullen we wel niet gecreeerd want dit behoord ook bij het macht spelletje van hun ,er zijn dingen die al lang hier op aarde zijn waar we toen nog niets durfde te doen .ik geloof in creeeren maar er zijn dingen waar van ik me af vraag .

  0 likes
 • Dennis schreef:

  21-12 wordt alleen maar gebruikt om de mensen angst in te werken. Zodat de ”regeringen” allemaal veranderingen konden door drukken onder het mom van stabiliteit. We hebben gezien wat dat ons nu allemaal brengt.

  Ik denk zelf dat vanaf 21-12 de mensen die ervoor open staan een grote verandering gaat brengen. onze ogen zullen worden geopend en we zullen een grote spirituele verandering ondergaan.
  Kan haast niet wachten totdat we daar zijn!

  0 likes
 • Anouk schreef:

  Bron: Foxnews.com…..zegt mij al genoeg, bilderberg propoganda.

  0 likes
 • Anti-illuminati schreef:

  De discussie over het wel of geen einde van de wereld zullen we pas weten als het 21-12-2012 is!! Ikzelf ben van mening dat we in de eindtijd zitten. Sorry 🙁 maar kijk nou eens naar het weer wereldwijd. Enorme toename aardbevingen, dierensterfte, vulkanen die actief worden,schuldencrisis, enz… Ik heb hier een docu van 2.5 uur die ZEKER de moeite waard is om te kijken, want hierin staan enorm veel feiten in (die je zelf kan nachecken) en die schetst een totaal ander beeld van wat de huidige media ons wijs maakt. De wereld zal niet tot een einde komen, maar de mensheid zal met 90/95% afnemen. Ik was ook wel positief over wat er komen gaat, maar na deze docu gezien te hebben moet ik mijn mening helaas aanpassen 🙁 Ik ben iemand die graag van feiten/cijfers hou en deze docu geeft je dat ook!! Hoop dat veel mensen um gaan kijken 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=EHE-6ozQEsw

  0 likes
 • Anti-illuminati schreef:

  @Marcel, misschien moet je jezelf opgeven voor de show: The last family on earth…

  Scheelt je een hoop graafwerk als je wint hahaha

  http://www.wereldgeheimen.nl/wg/index.php?option=com_content&view=article&id=3954:tv-show-met-als-hoofdprijs-een-bunker-vanwege-de-apocalyps&catid=35:amerika

  0 likes
 • SSSDrome schreef:

  Voorspellingen…. tja

  Ik heb hier visie op tig mogelijke toekomsten, het is aan mij om te werken naar die toekomst die ik wil. Ik kan het natuurlijk ook makkelijk aanpakken en meevaren met anderen die hun spannende visioenen aan mij voorschotelen. Toch maar niet, al die ellende is toch niet zo leuk als gedacht.

  Doe wat je zelf denkt, niet wat anderen denken. 😉

  0 likes
 • Joker schreef:

  Over onderaardse bunkers gesproken: die worden natuurlijk wél gebouwd, maar dan voor de elite. Het gaat om kolossale bouwwerken in diverse landen, waar men in de regel over zwijgt. Op internet valt er gelukkig veel informatie over te lezen én te zien. Dit duidt erop dat men in de nabije toekomst iets ENORMS verwacht.

  0 likes
 • Lacsap schreef:

  Naar mijn idee stellen de Maya’s met het einde van de Mayakalender de terugkomst van een van hun goden weer (alles draaide tenslotte om hun goden). De Illuminati waren altijd als eerste in tempels en piramides aanwezig om kennis van eerdere beschavingen op te doen (macht) en deze te verbergen voor ons. Het Vaticaan heeft ook veel verborgen kennis want zij zijn ook Illuminati. Zij houden ons dom en arm. Wat regeert de wereld? Koningen en daaronder regeringen. Illuminati zijn (hulpjes van) koningen. De bankiers wel of niet onder beheer van Illuminati hebben nul macht want zij bezitten papier of digitaal geld en geen goud of edelstenen / metalen (de bankiers kunnen niet hun waardeloze geld even in b.v. goud omzetten).

  0 likes
 • Maya schreef:

  ik begrijp niet waar die verhaaltjes vandaan komen dat de wereld vergaat. ik heb in geen één film van de maya’s zoiets gehoord. welke angstaanjager heeft dit toch de wereld in gebracht? En waarom zijn de mensen zo dom dat ze dit geloven? En waarom denken Westerse mensen dat ze de kalender van de Maya’s kunnen verklaren. Ðat kan alleen een Maya.

  0 likes
 • Sipco schreef:

  @ Joker: Al bouwen ze bunkers als de aarde zou vergaan wat de Maya,s totaal niet beweren, zouden deze bunkers door de ruimte zweven.-))) Ik zie ze al zitten.En de maan is dan letterlijk en figuurlijk ook naar de maan.Vriendjes gaan altijd samen toch??De Maya kalender vertelt heel simpel dat er een nieuwe tijd zal aanbreken waarbij de mens weer liefde voor haar moeder(aarde) weet te bewerkstelligen.21-12-2012 en de aarde reist door het sterrenteken waterman(Hij die nieuw levenswater uitgiet).De Maya,s zelf zijn boos op de filmproducenten, die er het EINDE van de wereld van maken, terwijl dit het einde van een oude tijd, en het begin van een nieuwe tijd moet zijn.Aldus de Maya,s zelf.

  0 likes
 • Sipco schreef:

  [quote name=”Joker”]Over onderaardse bunkers gesproken: die worden natuurlijk wél gebouwd, maar dan voor de elite. Het gaat om kolossale bouwwerken in diverse landen, waar men in de regel over zwijgt. Op internet valt er gelukkig veel informatie over te lezen én te zien. Dit duidt erop dat men in de nabije toekomst iets ENORMS verwacht.[/quote]
  Ik zie ze al in de ruimte vliegen zij die DENKEN veilig te zijn, zullen blijken dit niet te zijn.Amerikaanse broekjepoepers zijn het niets meer en niet minder.The White Fools!!!

  0 likes
 • annunaki100 schreef:

  De verandering zit in jouw zelf en zal je gaan uitvoeren of niet. Dat is 2012 je kunt er wat mee doen of niet.
  Maar goed gaat het niet in de wereld, het wordt nog beroerder dat kan zelfs een kind zien, je hoeft hier niet voor geleerd te hebben of een hoge opleiding dat is allemaal onzin de info zit in de mens zelf moet alleen worden wakker geschud worden.
  Liefde licht en harmonie daar moeten we heen niet het geld najagen.
  annunaki100

  0 likes
 • Anti-illuminati schreef:

  [quote name=”Maya”]ik begrijp niet waar die verhaaltjes vandaan komen dat de wereld vergaat. ik heb in geen één film van de maya’s zoiets gehoord. welke angstaanjager heeft dit toch de wereld in gebracht? En waarom zijn de mensen zo dom dat ze dit geloven? En waarom denken Westerse mensen dat ze de kalender van de Maya’s kunnen verklaren. Ðat kan alleen een Maya.[/quote]
  Bekijk deze docu dan eens!!!
  Dan word je antwoordt bevestigd

  http://www.youtube.com/watch?v=EHE-6ozQEsw

  0 likes
 • Sheyan schreef:

  …alleen een Maya.[/quote]
  Bekijk deze docu dan eens!!!
  Dan word je antwoordt bevestigd

  http://www.youtube.com/watch?v=EHE-6ozQEsw%5B/quote%5D

  Dat is precies wat de illuminatie als doel heeft: de wereldbevolking met 90 % verminderen. Maar….dat is een scenario, kan inderdaad gebeuren. De film staat bol van feiten en dat zal best kloppen echter, de conclusie die je uit de film kunt trekken is ook (maar) een aanname. Wat er echt gebeurt met de mens hangt volgens mij van onszelf af. Er zijn meerdere werkelijkheden mogelijk en ik geloof dat wij de verwachtte toekomst in snel tempo aan het veranderen zijn.

  0 likes
 • sol schreef:

  Grappig, en dag ervoor liep ik in datzelfde museum.. Voor iedereen die een keer in de buurt is, ga er eens langs om te kijken.. En neem gerust een dag de tijd..

  0 likes
 • dp-cap schreef:

  Gelukkig, het einde der tijden is een verzinsel, het eeuwige leven is vervangen door het oneindige leven. Dat ik dat nog mag meemaken.

  dp-cap

  0 likes
 • Tumalu schreef:

  [quote name=”Lacsap”]Naar mijn idee stellen de Maya’s met het einde van de Mayakalender de terugkomst van een van hun goden weer (alles draaide tenslotte om hun goden). De Illuminati waren altijd als eerste in tempels en piramides aanwezig om kennis van eerdere beschavingen op te doen (macht) en deze te verbergen voor ons. Het Vaticaan heeft ook veel verborgen kennis want zij zijn ook Illuminati. Zij houden ons dom en arm. Wat regeert de wereld? Koningen en daaronder regeringen. Illuminati zijn (hulpjes van) koningen. De bankiers wel of niet onder beheer van Illuminati hebben nul macht want zij bezitten papier of digitaal geld en geen goud of edelstenen / metalen (de bankiers kunnen niet hun waardeloze geld even in b.v. goud omzetten).[/quote]

  En in principe is goud, zilver of welke edelsteen dan ook, ook geen klap waard maar alleen omdat wij dat toestaan. Wij geven het ook waarde. Alles hangt af van ons bewustzijn. That’s it. Let’s grow up.

  0 likes
 • x

  Check Also

  Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

  We maken met z’n allen veel te ...

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

  Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

  de jonge

  De Jonge zet leger in bij bestrijding coronapandemie: moeten we daar blij mee zijn?

  Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid schreef ...

  coalitie

  Bizar: coalitie rent Tweede Kamer uit. ‘We worden geregeerd door schurken’

  Gisteren vroeg PVV-leider Geert Wilders een hoofdelijke ...

  >