Mens en Dier

‘We zullen allemaal een beetje armer worden’, maar dat geldt niet voor Kaags eigen hofhouding

Help mee door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!

We moeten beseffen dat we samen een stukje armer zullen worden, zei demissionair minister Kaag vorig jaar. Sinds haar uitspraak heeft ze elke dag gemiddeld vier nieuwe ambtenaren aangenomen. Dat staat nog los van de krachten die extern worden ingehuurd.

Alleen al voor de afhandeling van de toeslagenaffaire kost de inhuur van externe krachten rond de 280 miljoen euro, schrijft Kaag in antwoord op Kamervragen over de nieuwe Miljoenennota.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
2600 voltijdbanen

In totaal kost de externe inhuur op het ministerie van Financiën alleen al dit jaar bijna 800 miljoen.

De uitspraak ‘we zullen allemaal een beetje armer worden’ heeft dus geen betrekking op haar eigen hofhouding. Die groeide met maar liefst 2600 voltijdbanen sinds ze die uitspraak deed, bericht Indepen.

Toelichting Kaag

Kaag licht toe: “Over de gehele linie houden de uitgaven voor externe inhuur met name verband met de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt, de behoefte aan tijdelijk personeel en specifieke kennis die noodzakelijk is. Bij de Belastingdienst vindt de externe inhuur vooral plaats bij de dienstonderdelen Informatievoorziening (het ICT-bedrijf van de Belastingdienst) en Klantinteractie & Services (de BelastingTelefoon; het betreft hier uitzendkrachten). Bij Dienst Toeslagen vindt externe inhuur voornamelijk plaats bij de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen ten behoeve van de hersteloperatie.”

4.8 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

73 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
K. Renten
K. Renten
7 maanden geleden

Het monster wordt groter en groter. En dus ook meer stemmers op deze WEF / UN / WHO partijen. Never bite the hand that feeds you….

tray de pum
tray de pum
7 maanden geleden

Hou op met en over die Kaag,die Heks heeft net zoveel verstand van accountancy als dat de kloten advocaten zijn,weg met dat incompetent gevaarlijk wijf,gauw op de turbo-bezem,naar de ambassadeurspost van Mongolie!!!

Archibald
Archibald
7 maanden geleden

Knagedis??? Opsluiten. Dat typische ddr66 gedrag. Het gedrag van land verraders.

Marijke
Marijke
7 maanden geleden

De regering is toch demissionair? Stoppen met die geldsmijterij! Of zijn dit angstverhaaltjes voorgedragen vanuit de Haagse Poppenkast?

Back to top button
73
0
We lezen graag je reactie!x