Buitenland

Kijk: President Zelenski op heterdaad betrapt bij vernietigen bewijs biolabs?

Help anderen door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

De Russische krant Izvestia heeft een document gepubliceerd waaruit zou blijken dat de Oekraïense president Zelenski op 24 februari opdracht heeft gegeven tot de vernietiging van alle documenten die gerelateerd zijn aan de biolabs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Onafhankelijk journalist ‘Clandestine’ heeft een vertaalde versie van het document op Substack gepubliceerd. De Duitse omroep Deutsche Welle toonde op dezelfde dag, 24 februari, beelden van mannen in legeruniformen die buiten het hoofdkantoor van de militaire inlichtingendienst in Kiev stapels documenten vernietigen.

Uit voorzorg vernietigen

In maart beschuldigde Rusland de Verenigde Staten van ‘biologische militaire activiteiten in Oekraïne’. Toenmalig perswoordvoerder van het Witte Huis Jen Psaki deed de beschuldigingen af als ‘belachelijk’ en zei in een reactie dat ‘ze overduidelijk bedoeld zijn om de onterechte aanval op Oekraïne goed te praten’.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) waarschuwde dat ‘er mogelijke gevaarlijke virussen of andere ziekteverwekkers vrijkomen uit Oekraïense laboratoria, als gevolg van de oorlog’. De WHO adviseerde de Oekraïense regering daarom om uit voorzorg gevaarlijke ziekteverwekkers te vernietigen.

46 biolabs

De WHO benadrukte dat ‘het gaat om wetenschappelijk onderzoek, in samenwerking met de VS, Europese Unie en de WHO zelf’.

Vorige week gaf het Pentagon toe dat de VS in de afgelopen 20 jaar 46 biolabs in Oekraïne heeft ondersteund.

[Infowars]

4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

56 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 jaren geleden

Als de who daar zo bang voor is, is het toch wel vreemd dat oekrainse vluchteling overal met open armen ontvangen worden.
Zij zijn immers de eerste kanshebbers op ontsnapte virussen.

Herman R
Herman R
2 jaren geleden

Zelensky door de mand gevallen

Cameo
Cameo
2 jaren geleden

‘De Oekraïense president Zelenski heeft op 24 februari opdracht gegeven tot de vernietiging van alle documenten die gerelateerd zijn aan de biolabs’.

In feite wist hij toen al dat er stront aan de knikker zou kunnen gaan komen. Laten we hopen dat een en ander grondig uitgediept gaat worden. Dit zou zo maar eens een begin kunnen zijn.

koddebeier
koddebeier
2 jaren geleden

Stel smeerlappen !

Back to top button
56
0
We lezen graag je reactie!x