Binnenland

Uiterst dubieuze werkwijze KNMI onder vuur. Kijk naar deze clash tussen Baudet en de D66-minister van Milieu

Help anderen door deze info met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Onlangs werd bekend dat er niet 23 hittegolven zijn geweest tussen 1901 en 1951, maar slechts zeven. Het KNMI, ons meteorologisch instituut, heeft een soort herwaardering van de beschikbare cijfers gedaan waaruit blijkt – en dan kan Gerrit Hiemstra dat weer met veel aplomb op het Journaal verkondigen – dat er een toename is aan hittegolven.

FvD-leider Thierry Baudet merkte in de Tweede Kamer op dat er veel vragen zijn gerezen over de aanpassing van de data over de hittegolven.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

“Het KNMI behoort in mijn ogen tot de instituties die hun gezag aan het verliezen zijn,” stelde hij.

Brondata niet vrijgegeven

“Dat geldt ook voor de rechterlijke macht omdat ze zich te buiten gaan aan politieke uitspraken en politieke keuzes die hen eigenlijk niet passen,” voegde hij toe.

Baudet benadrukte dat het belangrijk is om de minister aan te sporen bestuursorganen zoals het KNMI strak aan het lijntje te houden.

De FvD wil weten waarom het KNMI op deze wijze de data heeft aangepast en waarom de brondata niet zijn vrijgegeven.

Baudet heeft hier in september vorig jaar schriftelijke vragen over gesteld aan de verantwoordelijke minister, maar die zijn nog altijd niet beantwoord.

KNMI laat zich enorm in de kaart kijken

Minister van Milieu en Wonen Van Veldhoven-van der Meer (D66), die leiding geeft aan het KNMI, wilde of kon op deze vraag niet dieper ingaan.

Volgens haar is het aanpassen van gegevens ‘een regulier proces’.

Ze schermde verder met moeilijke woorden als ‘peer reviews’ (collegiale toetsing) en ‘excellentie’ om het te doen lijken alsof het KNMI een kwalitatief hoogwaardig kennisinstituut is.

Baudet reageerde dat het KNMI de temperaturen tussen 1901 en 1951 met liefst 1,9 graden naar beneden heeft bijgesteld en zich op deze manier ‘enorm in de kaart laat kijken’.

Hysterie van de klimaatalarmisten

“Zij willen gewoon de gekte, de hysterie van de klimaatalarmisten propageren,” zei hij. “Dat is wat hier gebeurt.”

“Wij willen dat men de brondata openbaar maakt,” aldus Baudet. “Er wordt namelijk gesjoemeld met de feiten.”

Baudet kreeg bijval van Kamerlid Alexander Kops (PVV).

“Het KNMI moet zich vooral lekker bezighouden met het weer,” zei hij. “Waar ze zich zeker niet mee bezig moeten houden is klimaat.”

KNMI beëindigt discussie op arrogantie manier

“Als vooraanstaande wetenschappers van stichting Clintel een serieuze discussie beginnen met het KNMI, dan wordt die discussie op een arrogante, zelfs minderwaardige manier abrupt beëindigd,” vervolgde hij.

Dat kan gewoon niet, aldus Kops.

“Hoe kan het kabinet nu in hemelsnaam vele miljarden over de balk smijten aan klimaatbeleid en zich daarbij mede baseren op een instantie die zo dubieus te werk gaat?” vroeg het Kamerlid.

KNMI weigert reactie te geven

De minister ontkende dat het KNMI niet in discussie zou willen gaan met een groep als Clintel.

Baudet reageerde via de interruptiemicrofoon dat het KNMI juist heeft geweigerd om een reactie te geven op het onderzoek van de groep.

Hier had de minister niet echt een antwoord op en dus haalde ze nog maar eens de term peer review aan.

Bekijk de video hieronder:

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
4 jaren geleden

Ronduit belachelijk dat men jaren na dato, de destijds gemeten temperaturen naar beneden heeft bijgesteld. Dit is niet alleen een belediging voor al hun collega’s die destijds verantwoordelijk waren voor de metingen, maar ook voor de bevolking.

Het feit dat ook de peer-reviewers dit hebben goedgekeurd betekent dat zij, net als de verantwoordelijken van het KNMI, over bovenmenselijke krachten beschikken om door de tijd te reizen en opnieuw metingen te verrichten.

Ze weten best dat ze fout zitten en dat is ook de reden dat ze elke discussie vermijden. Een ander voorbeeld is geo-engineering. Ook daarover zwijgen ze als ’t graf.

Hein
Hein
4 jaren geleden

Chemtrails noemen ze ook sluierbewolking en als ze dit dus van tevoren kunnen voorspellen, moet ik toch wel heel erg achter mijn oor krabben

Karel
Karel
4 jaren geleden

Die deug fascisten moeten eens flink op hun arrogante bek gaan.

René
René
4 jaren geleden

Waarom wordt de brondata niet vrijgegeven? Het wordt door de overheid verzamelt en de overheid wordt door de burgers betaalt, Laat Zien Die Data !! Anders zijn er hacks nodig.

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x