Homepagina » Binnenland » Uiterst dubieuze werkwijze KNMI onder vuur. Kijk naar deze clash tussen Baudet en de D66-minister van Milieu
knmi
Foto: KNMI Wikimedia Commons

Uiterst dubieuze werkwijze KNMI onder vuur. Kijk naar deze clash tussen Baudet en de D66-minister van Milieu

Onlangs werd bekend dat er niet 23 hittegolven zijn geweest tussen 1901 en 1951, maar slechts zeven. Het KNMI, ons meteorologisch instituut, heeft een soort herwaardering van de beschikbare cijfers gedaan waaruit blijkt – en dan kan Gerrit Hiemstra dat weer met veel aplomb op het Journaal verkondigen – dat er een toename is aan hittegolven.

FvD-leider Thierry Baudet merkte in de Tweede Kamer op dat er veel vragen zijn gerezen over de aanpassing van de data over de hittegolven.

“Het KNMI behoort in mijn ogen tot de instituties die hun gezag aan het verliezen zijn,” stelde hij.

Brondata niet vrijgegeven

“Dat geldt ook voor de rechterlijke macht omdat ze zich te buiten gaan aan politieke uitspraken en politieke keuzes die hen eigenlijk niet passen,” voegde hij toe.

Baudet benadrukte dat het belangrijk is om de minister aan te sporen bestuursorganen zoals het KNMI strak aan het lijntje te houden.

De FvD wil weten waarom het KNMI op deze wijze de data heeft aangepast en waarom de brondata niet zijn vrijgegeven.

Baudet heeft hier in september vorig jaar schriftelijke vragen over gesteld aan de verantwoordelijke minister, maar die zijn nog altijd niet beantwoord.

KNMI laat zich enorm in de kaart kijken

Minister van Milieu en Wonen Van Veldhoven-van der Meer (D66), die leiding geeft aan het KNMI, wilde of kon op deze vraag niet dieper ingaan.

Volgens haar is het aanpassen van gegevens ‘een regulier proces’.

Ze schermde verder met moeilijke woorden als ‘peer reviews’ (collegiale toetsing) en ‘excellentie’ om het te doen lijken alsof het KNMI een kwalitatief hoogwaardig kennisinstituut is.

Baudet reageerde dat het KNMI de temperaturen tussen 1901 en 1951 met liefst 1,9 graden naar beneden heeft bijgesteld en zich op deze manier ‘enorm in de kaart laat kijken’.

Hysterie van de klimaatalarmisten

“Zij willen gewoon de gekte, de hysterie van de klimaatalarmisten propageren,” zei hij. “Dat is wat hier gebeurt.”

“Wij willen dat men de brondata openbaar maakt,” aldus Baudet. “Er wordt namelijk gesjoemeld met de feiten.”

Baudet kreeg bijval van Kamerlid Alexander Kops (PVV).

“Het KNMI moet zich vooral lekker bezighouden met het weer,” zei hij. “Waar ze zich zeker niet mee bezig moeten houden is klimaat.”

KNMI beëindigt discussie op arrogantie manier

“Als vooraanstaande wetenschappers van stichting Clintel een serieuze discussie beginnen met het KNMI, dan wordt die discussie op een arrogante, zelfs minderwaardige manier abrupt beëindigd,” vervolgde hij.

Dat kan gewoon niet, aldus Kops.

“Hoe kan het kabinet nu in hemelsnaam vele miljarden over de balk smijten aan klimaatbeleid en zich daarbij mede baseren op een instantie die zo dubieus te werk gaat?” vroeg het Kamerlid.

KNMI weigert reactie te geven

De minister ontkende dat het KNMI niet in discussie zou willen gaan met een groep als Clintel.

Baudet reageerde via de interruptiemicrofoon dat het KNMI juist heeft geweigerd om een reactie te geven op het onderzoek van de groep.

Hier had de minister niet echt een antwoord op en dus haalde ze nog maar eens de term peer review aan.

Bekijk de video hieronder:

0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
mike
mike
1 jaar geleden

Ronduit belachelijk dat men jaren na dato, de destijds gemeten temperaturen naar beneden heeft bijgesteld. Dit is niet alleen een belediging voor al hun collega’s die destijds verantwoordelijk waren voor de metingen, maar ook voor de bevolking.

Het feit dat ook de peer-reviewers dit hebben goedgekeurd betekent dat zij, net als de verantwoordelijken van het KNMI, over bovenmenselijke krachten beschikken om door de tijd te reizen en opnieuw metingen te verrichten.

Ze weten best dat ze fout zitten en dat is ook de reden dat ze elke discussie vermijden. Een ander voorbeeld is geo-engineering. Ook daarover zwijgen ze als ‘t graf.

Pietka
Pietka
Reactie op  mike
1 jaar geleden

9/11, MH 17, gasaanval in douma ( net in UN veiligheids raad besproken en ontkracht ) en nu het KNMI , en dan nog arroganten kamerleden en ministers die doelbewust in deze sprookjes blijven geloven en die fanatiek voet bij stuck houden !
We zijn echt in orwells 1984 aanbeland met een mix van Facisme ( alles doen voor de grote bedrijven ) en communisme ( het verwijderen van anders denkenden)
En nu wat anders
Film salyut 7 gekeken wat een verademing deze film tov de rotzooi die we tegenwoordig voorgeschoteld krijgen

Rob
Rob
Reactie op  mike
1 jaar geleden

@mike, ach, we weten inmiddels toch allemaal allang dat het KNMI en alle andere instanties van achter de schermen worden aangestuurd door de globalistische agenda. Dat zogenaamde bijstellen is gewoon veranderen van gegevens zodat ze nu kunnen liegen over het klimaat en de zogenaamde grote verschillen. Zo creëren ze zelf die verschillen op papier om vervolgens de klimaatleugen uit te rollen. Het draait allemaal alleen maar om geld, ze willen gewoon het hele volk leeg roven. Dat is de enige doelstelling van al die leugens. En ze weten zelf donders goed dat de mens geen invloed heeft op het klimaat daar achter de schermen. Ze leggen het de instanties op om te rotzooien met de cijfers. Het is dan wel opvallend dat ze het klimaat met zo’n beetje dezelfde temperatuur terug willen brengen als die 1,9 graden die het KNMI uit de toverhoed gegoogeld heeft. Op papier laten lijken alsof het zover omhoog is gegaan om vervolgens te doen alsof ze dat willen terug dringen. De bedragen die van het volk geroofd moeten worden zijn al genoemd. En als je de berichten tot nu toe leest dan levert het alleen maar een hoop problemen en afval op en intussen lopen kapitalisten met zakken geld weg ter compensatie van stilstaande windturbines. Ons geld wordt domweg weg gegeven aan die types. Dat lijkt aardig op TTIP, winstmaximalisatie en compensatie om die winst maximaal te houden als het product niet voldoende oplevert.

Peter snijder
Peter snijder
Reactie op  mike
1 jaar geleden

Ongelooflijk dat wij constant belazerd worden.
Zowel door het partijkartel als het KNMI.
Angst om jullie hittegolf leugens openbaar te maken.
Hoe lang pikken wij de leugens nog .

Hein
Hein
1 jaar geleden

Chemtrails noemen ze ook sluierbewolking en als ze dit dus van tevoren kunnen voorspellen, moet ik toch wel heel erg achter mijn oor krabben

Karel
Karel
1 jaar geleden

Die deug fascisten moeten eens flink op hun arrogante bek gaan.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
Reactie op  Karel
1 jaar geleden

Wat Hein zegt is absoluut waar. We zien het met zijn allen dat er gesproeid wordt en KNMI noemt het sluierbewolking. KNM!I is totaal niet serieus te nemen. Sowieso is het raar dat je met al je satellieten, computers, weermodellen, enz, enz, voor morgen bv 90% kans op neerslag voorspeld en dat dan heel de dag de zon schijnt. Het aantal keren dat dit is gebeurd is niet te tellen.
Als ik het weerbericht wil weten dan vraag ik het aan mijn buurman, een oud boertje die het 100 % juist heeft. Veel succes met je falende en lachwekkende KNMI.

René
René
1 jaar geleden

Waarom wordt de brondata niet vrijgegeven? Het wordt door de overheid verzamelt en de overheid wordt door de burgers betaalt, Laat Zien Die Data !! Anders zijn er hacks nodig.

exegese
exegese
1 jaar geleden

Zo lang ze de bron-data weigeren vrij te geven kunnen ze er van maken wat ze maar willen. Raar dat zoiets wordt gedoogd in heel de 2e Kamer. Alle handen op 1 buik !

Hein
Hein
1 jaar geleden

Al het extreme weer is terug te herleiden naar chemtrails en H.A.A.R.P.

freddy
freddy
Reactie op  Hein
11 maanden geleden

hahaha, wat grappig..

Loekie
Loekie
1 jaar geleden

@Rene: er zijn geen hacks nodig; er zijn haks nodig.
Er moeten koppen rollen, en wel letterlijk.
En niet zo’n paar ook, maar veel, zeer veel

Hein
Hein
Reactie op  Loekie
1 jaar geleden

In het verleden werden ministers onthoofd als ze niet deden wat het volk wilde, er is veel veranderd….

Elise
Elise
1 jaar geleden

De ho*ren van Babel mogen deze keer de brandstapel op.

x

Check Also

hertzberger

Rosanne Hertzberger beweert dat Van Haga liegt over lockdowns: kijk en oordeel zelf

Microbioloog en NRC-columnist Rosanne Hertzberger pleitte in ...

ddos-aanval

DDoS-aanval legt Viruswaarheid & Vrij en Sociaal Nederland plat: ‘Dit gaat echt helemaal mis’

Het was een wilde nacht op internet. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

14
0
We lezen graag je reactie!x