Buitenland

Duitse minister valt opmerkelijk fel uit tegen ‘oorlogszuchtige’ NAVO

Help ons door deze info met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier heeft zich zeer kritisch uitgelaten over de militaire operaties van de NAVO in het oosten van Europa. Hij heeft gezegd dat de recente oefeningen van de NAVO in Oost-Europa de veiligheid in de regio niet ten goede komen.

Volgens Steinmeier verhogen de oefeningen de spanningen met Rusland. Hij dringt er bij de NAVO op aan om de oefeningen te vervangen door meer samenwerking en dialoog met Rusland. Steinmeier benadrukte dat het beter is als Europa zich concentreert op het herstellen van de vrede in Oekraïne en het opheffen van de sancties.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
Tanden laten zien

De NAVO begon op 7 juni een grootscheepse oefening in Polen en de Baltische staten onder de naam Anakonda 16. Aan de oefening deden 31.000 soldaten mee, evenals duizenden gevechtsvliegtuigen, pantserwagens en helikopters.

Bij de operatie reden er voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog weer Duitse tanks door Polen. Ook was het de grootste militaire oefening van de NAVO sinds het einde van de Koude Oorlog. De NAVO deed niet geheimzinnig over het doel van de operatie: de alliantie wilde zijn tanden laten zien aan Rusland.

Aanzienlijk deel

“We moeten de situatie niet verder op scherp zetten met wapengekletter en oorlogszucht,” zei de minister in een interview met Bild am Sonntag. “Wie denkt dat een symbolische tankparade op de oostgrens van de alliantie de veiligheid verder vergroot, vergist zich.”

Volgens de minister zou het beleid van afschrikking ‘fataal’ kunnen worden. Hij vertegenwoordigt een aanzienlijk deel van de Duitsers, dat van de spanningen met Rusland af wil en zich niet kan vinden in het beleid van bondskanselier Angela Merkel.

[FD]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
exegese
exegese
7 jaren geleden

We moeten niet alleen af van de EU maar nog eerder af van de oorloghitsers van de NAVO. Zo gauw Killary Clinton president wordt van de USA hebben we binnen de kortste keren oorlog met Rusland welke uitgevochten gaat worden in Europa. We moeten zo snel mogelijk af van dat machtsgeile gespuis.

onbekend
onbekend
7 jaren geleden

Wat gaan de vluchtelingen doen bij een oorlog met Rusland?

ferrimassi
ferrimassi
7 jaren geleden

Duitsers die praten over regionale veiligheid.. de ironie. De schade die de duitse politiek in europa heeft aangericht is vele malen groter. Navo had niet bestaan zonder onze oosterburen. Duitsland domineert europa en heeft onze cultuur en democratie effectief vermoord. Alleen de duitse economie groeit nog. Van mij mag Putin de duitsers klop geven. Als er een land is dat een atoombom verdient is het duitsland wel. Kunnen we overnieuw beginnen.

Boomknuffelaar
Boomknuffelaar
7 jaren geleden

Amerika heeft er alle belang bij de spanning op te voeren. Het Amerikaanse militair industrieel complex vaart er wel bij en de economische sancties verzwakken zowel Rusland als Europa. De één een concurrent op militair gebied, de ander op economisch gebied. Op een oorlog met Rusland zal het niet snel uitdraaien omdat Amerika ook wel weet dat zo’n oorlog ertoe leidt dat het gehele noordelijke halfrond in een radioactief maanlandschap veranderd.

Back to top button
44
0
We lezen graag je reactie!x