Financieel

Nederlandse banken hebben vestigingen in belastingparadijzen

Help anderen door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Uit onderzoek van het Financieele Dagblad is gebleken dat Nederlandse banken met diverse vennootschappen actief zijn in belastingparadijzen als de Caymaneilanden, Bermuda en Mauritius.

De vestigingen van ABN Amro, Rabobank en ING staan niet vermeld in de jaarverslagen, maar werden getraceerd via de Kamer van Koophandel.

De banken zeggen zelf dat ze op de exotische eilanden gevestigd zijn ‘om fiscaal nadeel te voorkomen’. Ze ontkennen dat ze van de gunstige belastingregels willen profiteren.

Transparant

Volgens denktank Tax Justice Nederland vallen dit soort praktijken onder de noemer ‘belastingontwijking met brievenbusfirma’s’. Voorzitter Albert Hollander benadrukt dat het van belang is dat banken transparant zijn, juist nu ze deels eigendom van de overheid zijn.

Sinds 2010 neem het aantal vennootschappen in belastingparadijzen wel af. De banken wijten deze ontwikkeling aan ‘een nieuwe koers’, niet aan strengere wetgeving.

Steun

Het zijn vooral ABN Amro en ING die veel opereren in fiscale paradijzen. Toen beide banken steun kregen van de overheid hadden ze de meeste vennootschappen in de exotische bestemmingen.

In 2008 bleek ABN Amro te beschikken over 55 vestigingen verdeeld over acht belastingparadijzen. ING telde in 2009 liefst 71 vennootschappen verspreid over zes belastingparadijzen.

In de jaren daarna is het aantal vennootschappen in exotische bestemmingen wel teruggelopen. ABN Amro en ING hebben er nu nog respectievelijk 33 en 27.

Bron: Fd.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Wie veel geld heeft, wil de fiscus altijd een slag voor zijn.Belastingontwijking,is voor de graaier dan ook een HOBBY.De groeten van Hunting Wolf. Blijf graaien, en de beet komt nog. Van de bevolking.Geld hoeren dronken, van het vele,en het meer dronken worden van hun geliefde geld!

Rik
Rik
9 jaren geleden

“In de jaren daarna is het aantal vennootschappen in exotische bestemmingen wel teruggelopen.” Dat zegt niets over de omvang…. De banken hebben de vennootschappen ook kunnen laten fuseren, waardoor er feitelijk niets is veranderd……..

Wesley
Wesley
9 jaren geleden

[De banken zeggen zelf dat ze op de exotische eilanden gevestigd zijn ‘om fiscaal nadeel te voorkomen’. Ze ontkennen dat ze van de gunstige belastingregels willen profiteren. ]

Volgens mij is “fiscaal nadeel voorkomen” hetzelfde als “profiteren van gunstige belastingregels”.

Annanuki
Annanuki
9 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Wie veel geld heeft, wil de fiscus altijd een slag voor zijn.Belastingontwijking,is voor de graaier dan ook een HOBBY.De groeten van Hunting Wolf. Blijf graaien, en de beet komt nog. Van de bevolking.Geld hoeren dronken, van het vele,en het meer dronken worden van hun geliefde geld![/quote]
Gebruik maken van een VUT regeling valt ook onder graaien, voor de duidelijkheid.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

21
0
We lezen graag je reactie!x