
In deze aflevering van de New Reality Show gaat Elias in gesprek met beeldend kunstenaar en filosoof Robert Verhoeven.
Hij houdt zich onder meer bezig met de ongeziene aspecten van de samenleving die hij ‘de ongeziene achterhuizen van het heden’ noemt.
Daarnaast bestudeert Robert het ontstaan van perceptie. Hij is zelfs van plan een heuse Perceptie Academie op te richten. Via deze academie wil hij inzichten verschaffen in het ontstaan van overtuiging, geloof en zienswijze om het bewustzijn in de samenleving te helpen verruimen.
Een filosofisch gesprek over maatschappelijke veranderingen en een vrije wereld waarin creativiteit bepalend is.
Bekijk hier meer New Reality Shows
Interessant idee, ondanks de warrige “vrije expressie” ervan. Petje af voor Elias als resumerend en initierend gespreksleider, want met dhr. Verhoeven is het zeker geen sinecure om kernachtig te blijven.
Ik loop zelf regelmatig te roepen dat onze (r)evolutie dient te worden gesteund door het onderkennen en in kaart brengen van onze percepties, aannames en overtuigingen. Dit begint wat mij betreft in onze taal als communicatiemiddel. Als oud-klasgenoot van Peter Toonen zou ik hier graag Niburu in bij willen staan, met name daar waar het gaat om de (academisch)wetenschappelijke en journalistieke vorm, integriteit en helderheid van geboden onderwerpen. Jullie stellen je kwetsbaar op, hulde. Maar “Shoot the Messenger” dien je te voorkomen, dan gaat het ineens niet meer waar het over gaat. Dit kan echter eenvoudig worden vermeden door het hanteren van zuivere communicatie. Dit geldt zeker voor de SOPN.
Getsjennelde Hermanus Brood:
“Knowledge is Powder!”
De waarnemer en het waargenomene, het waargenomen universum is holistisch van aard en je kunt het ene waarnemen in het andere. Een kwestie van perceptie….om het potentiele zichtbaar te maken.
Concludeer ik dit goed als ik zeg dat wanneer mensen gaan accepteren dat iedereen een eigen perceptie heeft op zaken, je hiermee de mens kan bevrijden van angst en je daarmee bewerkstelligd dat je volledig vanuit jezelf kunt leven zonder alle negatieve weerklank die we nu ervaren? En dat we dus belangeloos met elkaar om kunnen gaan? Zo ja, dan hoop ik dat het project groots opgezet gaat worden zodat er grote groepen mensen hiervan notie krijgen en het “het 100 apen effect” zal gaan krijgen.
Hoe is Robert Verhoeven precies filosoof?
Hij is daar op geen enkele manier in geschoold, als ik zijn cv op zijn website bekijk.
Laten we hem gewoon ‘kunstenaar’ blijven noemen, dan weten we meteen welk gewicht we aan zijn uitspraken moeten geven.