CoronaMens en Dier

Met ‘noodbevoegdheid’ kan Kuipers alsnog coronapas instellen: ‘Daar moet een stokje voor gestoken worden!’

Help door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!

Fleur Agema (PVV) wees er in de Tweede Kamer op dat zorgminister Kuipers een zogeheten openeinderegeling heeft ingevoegd in de nieuwe permanente coronawet.

Met een ‘noodbevoegdheid’ kan hij alsnog bijvoorbeeld een coronapas instellen zonder dat die deel uitmaakte van het debat en zonder dat er een Kamermeerderheid voor is.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Daar moet een stokje voor gestoken worden!” aldus Agema, die een amendement heeft ingediend.

Blauwe veters

Kuipers merkte op dat er in de coronawet ‘nu geen aanzet en geen mogelijkheid zit’ tot het gebruik van een coronatoegangsbewijs. “Ik ben dat voor nu ook niet voornemens om dat te doen.”

“De minister heeft toch de noodbevoegdheid geregeld? Die noodbevoegdheid betekent toch dat de minister, als hij het in zijn hoofd haalt dat we een crisis kunnen voorkomen als we allemaal blauwe veters gaan dragen, dat zomaar op kan nemen?” vroeg Agema. “Die mogelijkheid biedt de noodbevoegdheid dan toch?”

Kuipers beweerde dat de noodbevoegdheid daar niet voor bedoeld is. Hij herhaalde nog eens dat hij ‘het niet voornemens is’ en dat ‘het er niet in zit’.

Waarom

“Maar waarom dan een noodbevoegdheid? Waar denkt de minister dan aan?” vroeg Agema. “Hij maakt een wet met een heel aantal maatregelen waarvan we niet eens weten of ze wel of niet werken. Er zit één noodbevoegdheid en die betekent dat hij elke maatregel die hij zou willen gebruiken alsnog kan invoeren. Waarom zegt de minister dan dat hij dat niet voor het coronatoegangsbewijs gaat doen?”

“Ik doe het niet,” beloofde Kuipers. “Het staat er niet in. Staat er een noodbevoegdheid in? […] Is er iets in opgenomen voor onvoorziene situaties waarbij het volledig uit de hand loopt zodat je iets aanvullends kunt doen? Ja, dat is die noodmaatregel. Ik denk dat niemand daarbij denkt aan het inzetten van een coronatoegangsbewijs in een bepaalde sector.”

4.9 98 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

155 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wilma
Wilma
1 jaar geleden

De dictatuur wordt steeds meer uitgebreid. Dit kan niet lang meer goed gaan.

mark
mark
1 jaar geleden

Nazi’s zijn kaal tegenwoordig..!

King of light
King of light
1 jaar geleden

Avada Kedavra en hij zwaaide met zijn toverstafje. Voldemort dacht ook dat ie macht had, maar werd uiteindelijk verslagen.

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Geloof die huichelaar niet, hij lapt de eed van Hippocrates aan zijn laars en durft zich nog arts te noemen, bah, misselijk mannetje!

Back to top button
155
0
We lezen graag je reactie!x