BinnenlandCorona

Urk: beste jongetje van de coronaklas. Ook Urk: laagste vaccinatiegraad van heel Nederland

Help door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Overal in Nederland stijgt het aantal ‘coronabesmettingen’, behalve op Urk. Het dorp is een grijze vlek op de coronakaarten en wordt het beste jongetje van de coronaklas genoemd. De afgelopen twee weken zijn er slechts vier positieve testen geregistreerd.

De GGD ‘tast in het duister’ over waarom het aantal ‘besmettingen’ in het dorp lager is dan in omliggende gemeenten. Een woordvoerder van de GGD IJsselland liet weten dat er ‘weinig wordt getest’. “De vraag is of er weinig getest wordt omdat er weinig met klachten zijn of dat de testbereidheid minder is.” Eerder werd een coronateststraat op Urk in brand gestoken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Bang voor bijwerkingen

In het dorp laten ook maar weinig mensen zich vaccineren. Ze zijn bang voor bijwerkingen en zien niet in waarom het nodig is. Sterker nog: eind mei bleek Urk de laagste vaccinatiegraad van heel Nederland te hebben.

Cijfers van het landelijk vaccinatieregister die het RIVM op 28 mei vrijgaf, lieten zien dat nergens in Nederland zo weinig 65-plussers waren gevaccineerd in Nederland als op Urk. Landelijk was eind mei tenminste 87 procent van het aantal 65-plussers minimaal één keer gevaccineerd. Op Urk lag dat percentage op dat moment tussen 20 en 39.

Als je gewoon je leven leeft, is er niets aan de hand

Het vissersdorp was eerder dit jaar negatief in het nieuws omdat inwoners tijdens corona toch gewoon naar de kerk bleven gaan. Premier Rutte noemde dat ‘egoïstisch en onverantwoord’.

Oud-journalist Evert G. Davelaar schrijft: “Urk doet, net als Staphorst, niet mee aan de hype/hoax rond corona. En kijk, nauwelijks mensen besmet. Die volle kerken waren dus geen coronabrandhaarden. En de media maar kerkgangers tellen. Als je gewoon je leven leeft, is er niets aan de hand.” Anthony Migchels voegt toe: “Geniaal. Urk lost de testmaatschappij op door niet te gaan testen.”

4.7 92 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 jaren geleden

De Urkenaren zijn gewoon de verzetshelden van het land!

Charles
Charles
2 jaren geleden

Echte gelovigen hebben respect voor het lichaam. De moderne schapen daarentegen zijn hysterisch, willen overal bijhoren, zijn te bang om nog te kunnen nadenken en laten zich dus vergiftigen.

Annette
Annette
2 jaren geleden

Vorige week zaterdag ben ik nog met mijn man op Urk geweest bij een demonstratie. Het was in één woord geweldig! Wat een fantastische mensen wonen daar.
Als wij de mogelijkheid zouden hebben, dan zouden wij het liefst a.s.a.p. richting Urk vertrekken en nooit meer daar weggaan.
Ik ken al verschillende (jongere) mensen die daar op zoek zijn naar een huis.
NU begrijp ik nog wat beter, waarom die demonstratie specifiek dáár werd gehouden. Daar worden geen meewarige blikken geworpen op mensen die staan voor vrijheid en de integriteit van hun lichaam. Daar doen zij het liefst mee met ons.
En alweer wordt het verhaal duidelijker en duidelijker: dat zogenaamde vaccin dat je zou moeten beschermen, doet exact het tegenovergestelde. Wat een ongelooflijke blamage!
Urkers, jullie zijn met recht de braafste jongetjes en meisjes van de klas. Jullie passen tenminste goed op jullie gezondheid en daardoor zijn jullie HET voorbeeld voor de rest van Nederland. Aan jullie zal het niet liggen als straks de ziekenhuizen vol liggen met allemaal dubbel gevaccineerde mensen. Maar…. Jort Kelder vindt natuurlijk wel dat ALLEEN gevaccineerde mensen een plekje in het ziekenhuis verdienen. Dat dan weer wel!

Ron
Ron
2 jaren geleden

Een raad laat je niet vangen door politici die niks anders brengen dan fake news daarom real news. https://www.youtube.com/watch?v=jGxQpatW3Cw

Back to top button
106
0
We lezen graag je reactie!x