Homepagina » Binnenland » Urk: beste jongetje van de coronaklas. Ook Urk: laagste vaccinatiegraad van heel Nederland
urk
Foto: Haven Urk (Pixabay)

Urk: beste jongetje van de coronaklas. Ook Urk: laagste vaccinatiegraad van heel Nederland

Overal in Nederland stijgt het aantal ‘coronabesmettingen’, behalve op Urk. Het dorp is een grijze vlek op de coronakaarten en wordt het beste jongetje van de coronaklas genoemd. De afgelopen twee weken zijn er slechts vier positieve testen geregistreerd.

De GGD ‘tast in het duister’ over waarom het aantal ‘besmettingen’ in het dorp lager is dan in omliggende gemeenten. Een woordvoerder van de GGD IJsselland liet weten dat er ‘weinig wordt getest’. “De vraag is of er weinig getest wordt omdat er weinig met klachten zijn of dat de testbereidheid minder is.” Eerder werd een coronateststraat op Urk in brand gestoken.

Bang voor bijwerkingen

In het dorp laten ook maar weinig mensen zich vaccineren. Ze zijn bang voor bijwerkingen en zien niet in waarom het nodig is. Sterker nog: eind mei bleek Urk de laagste vaccinatiegraad van heel Nederland te hebben.

Cijfers van het landelijk vaccinatieregister die het RIVM op 28 mei vrijgaf, lieten zien dat nergens in Nederland zo weinig 65-plussers waren gevaccineerd in Nederland als op Urk. Landelijk was eind mei tenminste 87 procent van het aantal 65-plussers minimaal één keer gevaccineerd. Op Urk lag dat percentage op dat moment tussen 20 en 39.

Als je gewoon je leven leeft, is er niets aan de hand

Het vissersdorp was eerder dit jaar negatief in het nieuws omdat inwoners tijdens corona toch gewoon naar de kerk bleven gaan. Premier Rutte noemde dat ‘egoïstisch en onverantwoord’.

Oud-journalist Evert G. Davelaar schrijft: “Urk doet, net als Staphorst, niet mee aan de hype/hoax rond corona. En kijk, nauwelijks mensen besmet. Die volle kerken waren dus geen coronabrandhaarden. En de media maar kerkgangers tellen. Als je gewoon je leven leeft, is er niets aan de hand.” Anthony Migchels voegt toe: “Geniaal. Urk lost de testmaatschappij op door niet te gaan testen.”

4.7 92 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
106 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 maanden geleden

De Urkenaren zijn gewoon de verzetshelden van het land!

Charles
Charles
3 maanden geleden

Echte gelovigen hebben respect voor het lichaam. De moderne schapen daarentegen zijn hysterisch, willen overal bijhoren, zijn te bang om nog te kunnen nadenken en laten zich dus vergiftigen.

Annette
Annette
3 maanden geleden

Vorige week zaterdag ben ik nog met mijn man op Urk geweest bij een demonstratie. Het was in één woord geweldig! Wat een fantastische mensen wonen daar.
Als wij de mogelijkheid zouden hebben, dan zouden wij het liefst a.s.a.p. richting Urk vertrekken en nooit meer daar weggaan.
Ik ken al verschillende (jongere) mensen die daar op zoek zijn naar een huis.
NU begrijp ik nog wat beter, waarom die demonstratie specifiek dáár werd gehouden. Daar worden geen meewarige blikken geworpen op mensen die staan voor vrijheid en de integriteit van hun lichaam. Daar doen zij het liefst mee met ons.
En alweer wordt het verhaal duidelijker en duidelijker: dat zogenaamde vaccin dat je zou moeten beschermen, doet exact het tegenovergestelde. Wat een ongelooflijke blamage!
Urkers, jullie zijn met recht de braafste jongetjes en meisjes van de klas. Jullie passen tenminste goed op jullie gezondheid en daardoor zijn jullie HET voorbeeld voor de rest van Nederland. Aan jullie zal het niet liggen als straks de ziekenhuizen vol liggen met allemaal dubbel gevaccineerde mensen. Maar…. Jort Kelder vindt natuurlijk wel dat ALLEEN gevaccineerde mensen een plekje in het ziekenhuis verdienen. Dat dan weer wel!

Ron
Ron
3 maanden geleden

Een raad laat je niet vangen door politici die niks anders brengen dan fake news daarom real news. https://www.youtube.com/watch?v=jGxQpatW3Cw

x

Check Also

corona

Kabinet zinspeelt op strengere coronamaatregelen voor ongevaccineerden: ‘Waar zijn we mee bezig?!’

Het kabinet gaat zich beraden op nieuwe ...

journalist

Journalist: ‘Als er deze winter weer lockdowns komen, kun je toch wel stellen dat die vaccins niet de oplossing zijn’

Er is op grote schaal gevaccineerd, maar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

106
0
We lezen graag je reactie!x