Binnenland

Urker visserskotter ‘geramd’ door 2 politieboten: ‘We zijn als zware criminelen afgevoerd, dit is een politiestaat’

Help door dit met kennissen op je socials te delen!

Terwijl woensdag alle ogen waren gericht op het boerenprotest in Stroe gebeurde er op het IJsselmeer iets opmerkelijks. Kotter UK 146 was vanuit de Urker haven richting het Ketelmeer gevaren om boeren te ondersteunen die demonstreerden rond de Ketelbrug.

De kotter werd onderweg ‘geramd’ door twee politieboten. Volgens de politie ramde de vissersboot een politieboot. Zwaarbewapende agenten sprongen aan boord en namen het bevel over. De situatie is door de opvarenden als ‘uitermate intimiderend’ ervaren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Visser Jan de Boer, voorzitter van vissersorganisatie Eendracht Maakt Kracht (EMK), werd in Lelystad Haven geboeid afgevoerd. Hij bracht bijna 24 uur door in een cellencomplex in Houten. Ook 11 andere vissers, waaronder Anja Keuter en haar vader, werden in arrestatiebusjes gegooid.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Wat ons is overkomen, kan nu elke burger overkomen

“We zijn als zware criminelen afgevoerd,” zegt De Boer in gesprek met Michel Verschoor. “Er waren op het water en op het land 100 man ME, Romeo’s en waterpolitie opgetrommeld. Er cirkelde een helikopter boven de kotter.”

Hij werd vastgezet wegens ‘openlijke geweldpleging’. De telefoons en camera’s van de vissers zijn in beslag genomen. “Of dat zomaar kan en mag in onze rechtsstaat? Ik zou het niet weten, maar zijn we nog wel een rechtsstaat dan?”

De Boer merkt op dat de zwaarbewapende agenten aan boord ‘behoorlijk strak stonden’. “Er lag een enorme wildheid in hun ogen. Dat zal ik niet snel vergeten.”

“Nederland is veranderd in een politiestaat,” klaagt De Boer. “Wat ons is overkomen, kan nu elke burger overkomen.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Bizarre situatie

Keuter schrijft op Facebook dat de ME ‘met grof geweld met een man of 15 aan dek kwam, bepakt en bezakt met wapenstokken’. “We werden van twee kanten geramd door politieboten waardoor de kotter flinke schade heeft opgelopen. Er kwam nog meer ME aan boord en we gingen naar Lelystad en werden gearresteerd. Knettergek. De ME ga ik aanklagen wegens abnormaal geweld.”

NPO Radio 1-verslaggeefster Mirthe van der Drift was aan boord van de kotter toen die door de politie werd overgenomen. “Een bizarre situatie. Het was allemaal behoorlijk intimiderend met al die agenten met hun maskers en wapens,” citeert De Stentor haar. Riekelt Kramer van de Urker Visveiling reageerde: “Echt een belachelijk optreden van de politie.”

Bekijk de schokkende beelden hier.

4.9 97 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

231 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Edwin Vissers
Edwin Vissers
1 jaar geleden

die ingespoten wouten krijgen voortaan alleen insecten te eten

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Is dit de toekomstige samenleving waarin we niets meer zullen hebben en gelukkig zijn volgens het boek van Schwab?

Merijn Hugens
Merijn Hugens
1 jaar geleden

Joh dat is nog niks…in Den Haag rammen doorgesnoven ME’ers lustig op bejaarde vrouwtjes in tot ze kreupel zijn, rijden met paarden over vreedzame burgers heen, gooien mechelse herders op geboeide arrestanten om ze aan stukken te scheuren…in Amsterdam drijven ze alle Demonstranten gewoon richting de ME die ze op staat te wachten om al dat Rapaille eens een lesje te leren & in Rotterdam schieten ze je gewoon dood…politie Utrecht is wat dat betreft een stuk relaxter…die zoeken wat meer de verbinding…

BOERVROU
BOERVROU
1 jaar geleden

Off you go shopping, it seems that all that’s been left for the sheep.

Back to top button
231
0
We lezen graag je reactie!x