Homepagina » Gezondheid » “Vaccin tegen baarmoederhalskanker had nooit goedgekeurd mogen worden”
"Vaccin tegen baarmoederhalskanker had nooit goedgekeurd mogen worden"

“Vaccin tegen baarmoederhalskanker had nooit goedgekeurd mogen worden”

Een groep van 64 Japanse vrouwen die te kampen hebben met gezondheidsproblemen als gevolg van vaccins tegen baarmoederhalskanker, gaat een rechtszaak aanspannen tegen de Japanse overheid en twee medicijnmakers.

De slachtoffers, voornamelijk tieners, eisen een schadevergoeding van in totaal 960 miljoen yen (8,2 miljoen euro). De vrouwen hebben vooral last van pijn in hun hele lichaam.

Zenuwaandoeningen

De advocaten van de slachtoffers merken op dat de vaccins tegen baarmoederhalskanker zenuwaandoeningen en andere problemen veroorzaken vanwege de immuunreacties die ze uitlokken.

Ze voegen toe dat de Japanse overheid het vaccin nooit had mogen goedkeuren. De vaccinmakers, Merck en GlaxoSmithKline, moeten aansprakelijk worden gesteld, aldus de advocaten.

Duidelijkheid

Masumi Minaguchi, één van de advocaten, zei: “We willen door middel van deze rechtszaken duidelijkheid scheppen over de verantwoordelijkheden van de overheid en de medicijnmakers zodat de slachtoffers niet meer in angst hoeven te leven.”

Het vaccin tegen baarmoederhalskanker werd in april 2013 toegevoegd aan het Japanse vaccinatieprogramma. De overheid besloot het vaccin in juni dat jaar niet langer aan te raden na meldingen over schadelijke bijwerkingen. De Japanse vereniging voor kindergeneeskunde is van mening dat het vaccin veilig is.

Foto: KYODO

[Japan Times]


Vond je deze info waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

4 reacties

 1. Toxisch Chemisch afval gecombineerd met bio-chemische experimenten direct in je bloedbaan tegen hoge prijzen. Wie is dom genoeg om zoiets te doen? Als iemand zegt dat je kan vliegen spring je dan ook van de eerste de beste brug af om het uit te proberen? Waarom laten de mensen dit soort dingen doorgaan?

  14 likes
  • Veel mensen zijn niet geïnformeerd of hebben geen toegang tot dit soort informatie. Zij geloven blind in de adviezen van hun overheid en artsen (wat overigens al slecht is per definitie). Als het gaat om de gezondheid van jou en je gezin dan moet je niemand blind geloven. Vraag aan de arts of er een bijsluiter is bij de enting, zo niet of de arts dan de verantwoordelijkheid wil nemen als er ernstige bijwerkingen plaatsvinden, zwart op wit uiteraard.

   15 likes
 2. Ik heb een alternatief, de voorhuid van penis weghalen.

  1 likes
  • Ik heb ook een alternatief, we zijn nml geen arabieren. Je voorhuid schoonhouden (speciaal voor Wim) of niet met iedereen zomaar het bed induiken, en een condoom gebruiken!

   6 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

lockdownprotest

Arts houdt emotionele speech tijdens lockdownprotest Eindhoven: ‘Onvoorstelbaar wat er nu gebeurt’

Afgelopen weekend vond op het 18 Septemberplein ...

vaccinatiepaspoort

EU werkt al sinds 2018 aan ‘vaccinatiepaspoort’, onthult dit rapport

Een rapport dat eind 2019 is gepubliceerd ...