Propaganda

We zitten verstrikt in een web van leugens en bedrog. Historicus onthult in deze serie hoe je false flags kunt herkennen

Help door dit artikel met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We leven in een wereld vol illusies die zijn ontworpen om ons in verwarring te brengen en een hopeloos gevoel te geven.

Door de constante stortvloed aan slecht nieuws denken velen dat het normaal is om in een wereld vol terreur en trauma te leven. Dit wordt echter bewust gedaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Je kunt jezelf bevrijden uit dit web van leugens en bedrog door te ontdekken hoe dit spelletje recht onder je neus wordt gespeeld.

Binnenvallen

Historicus en tv-persoonlijkheid Richard Dolan heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar geheime operaties, de manier waarop ze door de media worden belicht en de achterliggende doelen.

Hij stelt in een nieuwe serie op Gaia.com dat de overheid door middel van deze zogeheten valse vlag-operaties en de bijbehorende propaganda dingen kan doen die normaal gesproken niet te rechtvaardigen zouden zijn.

Denk bijvoorbeeld aan het binnenvallen en overnemen van landen zoals Afghanistan, Libië, Irak, Oekraïne en Syrië.

9/11

False flags zijn van alle tijden. Zo vond in het jaar 64 de grote brand van Rome plaats, waarbij een deel van de stad in de as werd gelegd.

Volgens velen had keizer Nero zelf opdracht gegeven om de brand aan te steken, zodat hij een nieuw paleis kon bouwen in een deel van de stad dat door de brand verwoest was.

Een ander goed voorbeeld van een false flag is 9/11, maar er zijn nog veel meer voorbeelden, aldus Dolan.

Amerika

False flags vonden al plaats in de oudheid, maar pas de laatste 100 jaar, en dan met name na de Tweede Wereldoorlog, is het een echt fenomeen geworden.

“De leider op het gebied van false flags is Amerika,” stelt Dolan.

Om over de hele wereld te heersen moet je al je rivalen uitschakelen en toegang krijgen tot alle hulpbronnen, zegt hij.

Ultieme wapen

Om een volk ervan te kunnen overtuigen dat oorlog gerechtvaardigd is, is een false flag volgens hem het ultieme wapen.

“Daar hoor je niets over in de mainstream media,” gaat hij verder. “Om een false flag te kunnen uitvoeren moet je namelijk totale controle over de mainstream media hebben.”

Het probleem is volgens Dolan dat het volk goed van vertrouwen is. Mensen kunnen zich niet voorstellen dat hun overheid tot zoiets in staat is.

Slogans

“De wereld valt langzaam maar zeker in handen van een klein clubje dat volledig vertrouwt op de naïviteit en de goede wil van de mensen.”

De historicus stelt dat je false flags vaak kunt herkennen aan slogans.

Na de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo zag je opeens overal Je suis Charlie voorbij komen en na de bomaanslag tijdens de marathon in Boston in 2013 verscheen overal Boston Strong.

[Gaia]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bart
Bart
6 jaren geleden

Je kan het zien aan mh-17. Oekraine mag meebepalen wat er in de rapporten wel en niet mag staan. Terwijl ze verdachte zijn! Rusland moet en zal kapot, alle kranten zijn nu Trump aan het afzeiken. De DNC email was door Seth Rich aan Kim dot Com geleverd en Kim wil getuigen voor een openbare senaat. De media blijft melden dat Putin het was, Seth Rich is doodgeschoten en Kim mag geen bewijzen overhandigen. Ik kan wel een uurtje doorgaan, maar gasten zoals Soros, die de media in handen hebben, zorgen dat iedereen zo weinig mogelijk komt te weten. Kijk maar naar NPO nieuws, wat laten ze wel zien en wat allemaal juist niet.

math
math
6 jaren geleden

Zwitsers Hoogleraar en Historicus Daniël ganser heeft hierover enkele goede boeken geschreven. Heeft ook hele goede voordrachten op video. Je moet wel de Duitse taal beheersen.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x