Homepagina » Buitenland » Valse vlag-aanval ophanden? Amerikaanse straaljagers overgeschilderd in Russische camouflagekleuren
Valse vlag-aanval ophanden? Amerikaanse straaljagers overgeschilderd in Russische camouflagekleuren

Valse vlag-aanval ophanden? Amerikaanse straaljagers overgeschilderd in Russische camouflagekleuren

Foto’s van Amerikaanse gevechtsvliegtuigen die zijn overgeschilderd in Russische camouflagekleuren maken veel los op internet. Veel mensen zeggen dat Washington van plan is valse vlag-aanvallen uit te voeren in Syrië om Rusland daar vervolgens de schuld van te geven.

De foto’s van de Amerikaanse straaljagers werden afgelopen week door een Canadese journalist op Twitter geplaatst. Hoewel de journalist opmerkt dat het overschilderen van gevechtsvliegtuigen in de camouflagekleuren van mogelijke vijanden normaal is, beschuldigen velen de VS van het voorbereiden van een valse vlag-aanval gericht tegen Rusland.

‘Bereid je maar voor’

De journalist schreef verder op Twitter: “De VS gebruikt ‘agressor-eenheden’ om piloten te trainen. De straaljagers lijken qua uitvoering op de Russische toestellen. Stop met het verspreiden van complotten.”

“De VS is betrapt op het overschilderen van verschillende gevechtstoestellen in de kleuren van de Russische luchtmacht,” schreef iemand op Facebook. “Training? Of bereiden ze een bomaanval in Syrië voor om Rusland daar vervolgens de schuld van te geven?”

“Bereid je maar voor op de volgende valse vlag,” schreef Rob Lu-Wong op Twitter.

Agressor squadrons

Er worden vaker zogeheten agressor squadrons ingezet die getraind zijn in de formaties en vliegbewegingen van potentiële vijanden. De foto’s verschijnen echter op een moment dat de onderhandelingen tussen Washington en Moskou over Syrië muurvast zijn komen te zitten.

Redacteur van Veterans Today Gordon Duff merkt op dat ook Israëlische F15’s kunnen worden ingezet tijdens valse vlag-operaties in Syrië. “We hebben reden om aan te nemen dat Israëlische F-15’s of andere vliegtuigen vanuit Turkije Syrië hebben aangevallen,” zei de analist. “Het ging hierbij om valse vlag-aanvallen.”

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Roy schreef:

  Ok, laat ik het eens iets anders doen en kijken of dat wel gewaardeerd wordt.

  Het is van alle dag dat de Amerikanen vliegtuigen in de kleuren van de russen spuiten.
  Deze vliegtuigen worden gebruikt bij trainingen.

  Hier een stukje uit 2014 waar je er over kunt lezen, daar zijn ook foto’s van verschillende kleurenschema’s te zien.
  https://theaviationist.com/2014/09/12/nas-fallon-gallery/

  Misschien wel eens van de Film Top Gun gehoord of gezien, nog beter. Dit gebeurt dus in het echie ook. Sterker nog, daar komt de titel ook vandaan. Hier te lezen.

  http://time.com/4322304/top-gun-30th-anniversary-military-history/

  Iedereen die spotter is of interesse heeft in vliegtuigen weet hier dan ook vanaf.
  De Russen weten dit natuurlijk ook donders goed, dus een beetje flauw dat ze een artikel via de alternatieve media oppakken om een propaganda nieuws artikel van te maken..

  Kunnen ze gebruikt worden voor een false flag. Theoretisch is alles mogelijk, maar logisch is het totaal niet.
  Een paar punten. Als je naar de foto’s kijkt zie je dat het US Navy logo gewoon op het vliegtuig staat. (zoals bij alle trainingsvliegtuigen). Ik hoor al wat mensen, maar die logo’s kunnen er af. Dat kan, maar waarom zou je ze er dan uberhaubt opzetten als je er toch weer overheen moet schilderen..

  Verder ziet de amerikaanse F/A 18 er heel anders uit dan de SU34 op het plaatje rechtsonder. Dit zou direct zichtbaar zijn vanaf de grond of op video beelden..

  Ook kunnen deze vliegtuigen nooit ongemerkt, naar hun doel vliegen en als deze niet aangekondigd zijn zullen ze zeker onderschept worden.

  19 likes
  • Lehcim schreef:

   Waarom schilderen ze in Russische kleuren? Waarom niet gewoon geel of zo?
   Is Amerika in oorlog met Rusland en weet Europa het nog niet?
   Worden de Nederlandse straaljagers ook geschilderd om te oefenen?
   Welke kleur hadden de straaljagers die bij de MH17 zijn waargenomen? En was de VS toevallig niet in de buurt aan het oefenen…. toeval?

   “Ook kunnen deze vliegtuigen nooit ongemerkt, naar hun doel vliegen en als deze niet aangekondigd zijn zullen ze zeker onderschept worden.”
   Tja kennis is niet meer nodig om te reageren…

   8 likes
   • Roy schreef:

    Kijk, de eerste neerbuigende opmerking heb ik al binnen. Ik dacht dat toch redelijk netjes had geformuleerd..

    “Tja kennis is niet meer nodig om te reageren… ”

    Vertel jij eens hoe ze dit ongemerkt kunnen doen? De F/A-18 is niet compleet onzichtbaar voor radar, oftewel het is geen stealth vliegtuig zoals bijvoorbeeld de F22. Ja, men kan onder de radar vliegen…. Wat overigens niet altijd mogelijk is, ligt aan het radar systeem. Maar dan nog hebben we het alleen over de kleuren die zijn aangepast.

    Dus, als ze laag gaan vliegen ziet iedere simpele ziel direct dat het geen russisch vliegtuig is. Zie punt twee, het beste punt die ik aanvoerde waarom het onwaarschijnlijk is en waar dan weer niemand op reageert..

    Als je in de praktijk verwarring wilt zaaien door de zelfde kleuren te gebruiken moet je toch echt hoger gaan vliegen, zodat de mensen twijfelen over de vorm van het vliegtuig, maar zijn de kleuren dan nog wel zichtbaar?? Zie je hoe onlogisch het is om alleen een kleurenschema te veranderen, dat slaat als een tang op een varken.. En dan moeten ze ook nog maar hopen dat ze niet gefilmd of gefotografeerd worden..

    Als de amerikanen het echt zouden willen, zouden ze er wel zorgen dat ze een SU34 in hun bezit krijgen en niet het risico lopen met een geschildere F/A-18… Ik lees net dat niets onmogelijk is, dus dat krijgen ze ook wel voor elkaar..

    Dus inderdaad “kennis is niet meer nodig om te reageren…”

    “Waarom schilderen ze in Russische kleuren? Waarom niet gewoon geel of zo?
    Is Amerika in oorlog met Rusland en weet Europa het nog niet?”

    Je kan ook vragen waarom men er nu pas over gaat piepen, dit gebeurt al tientallen jaren en de kleuren zijn niet alleen gebaseerd op russische kleurenschema’s. Dit had je ook gewoon kunnen lezen als je mijn link had geopend.. De alternatieve media laat het lijken dat ze de vliegtuigen alleen in russische kleuren schilderen en daar ligt wat mij betreft ook het gevaar van deze Propaganda. Want dat is het, niets meer en niets minder..

    Hier bijvoorbeeld eentje met iraanse kleuren..
    https://en.wikipedia.org/wiki/File:Tomcat-IR.jpg

    En waarom? Het lijkt mij om de training zo echt mogelijk te laten lijken voor de desbetreffende piloten.. Er wordt verder ook geen geheim van gemaakt dat deze vliegtuigen zo geschilderd worden, er worden zelfs bouwpakketten van verkocht..

    http://www.ebay.com/itm/1-48-HASEGAWA-F-16B-PLUS-FIGHTING-FALCON-TOP-GUN-USN-AVIATION-CENTENNIAL-/371752377770?hash=item568e2b1daa:g:~bcAAOSwAuZX6IiY

    10 likes
    • Hoop maakt z'n eigen magie schreef:

     In het Aquariustijdperk (waar we nu inzitten) is het zo, Roy, als je geen respect geeft dan krijg je het ook niet terug.

     8 likes
     • Roy schreef:

      “In het Aquariustijdperk (waar we nu inzitten) is het zo, Roy, als je geen respect geeft dan krijg je het ook niet terug.”

      Aha, dus een andere mening hebben staat hier gelijk aan geen respect geven. Fijn om te weten voor iedereen met een andere mening..

      14 likes
     • Martijn1205 schreef:

      Ik vind dat je het puik omschrijft Roy!

      De Russen verspreiden dergelijke berichten heel graag om wantrouwen te creëren, waarmee ik natuurlijk niet wil aangeven dat de VS zo geweldig is dat zij de boel niet belazeren. Het gaat er meer om dat vandaag de dag weinig bronnen werkelijk (volledig) zijn te vertrouwen.

      2 likes
  • weg met ons schreef:

   Roy, de boodschap is: de Russen zijn voor de VS geen partners doch vijanden, want waarom zou je anders een militairtoestel in Russische camouflagekleuren willen schilderen?

   Amerikanen en het militair industrieel complex blijven hoe dan ook wereldwijd met list en bedrog oorlogszuchtig ingrijpen en men kan ook niet anders, want voor hen staat oorlog op #1 en is het corebusiness en van levensbelang, het is naast het slijk der aarde “geld”, waarover ze ook in grote delen van de wereld de regie voeren, helaas de bron van bijna alle ellende op deze planeet en heeft al tig miljoenen mensenlevens gekost en dat al sinds 23 december 1913.

   Het smerige en moorddadige spel dat de VS als meer dan honderd jaar speelt gaat met de komst van internet meer en meer tot in de kleinste haarvaatjes doordringen van het decennialang dom gehouden publiek, maar de mens ontwaakt en slechts weinige goed gelovige burgers blijven halsstarrig ontkennend hangen in wat ze ooit hebben geleerd via indoctrinatie met de nodige leugens van en via religie, politiek, staatsmedia en -onderwijs, waarbij het onderontwikkelde en zeer primitieve brein de boventoon lijkt te voeren en waarbij het objectieve, gezonde en weldenkende verstand werd uitgeschakeld of zelfs door ontbreken van belangrijke hersendelen zich nooit heeft kunnen manifesteren.

   9 likes
   • Martijn1205 schreef:

    Wat jij omschrijft “weg met ons” is fantastische napraterij van stukjes uit de alternatieve media en behelzen conspiracy theorieën. Natuurlijk zijn er samenzweringen maar niet ieder dingetje is een meteen een plot om oorlog te creëren en het militair industriële complex van meer geld te voorzien.

    De Russen zijn wel degelijk de vijand, of het nu om de Krim gaat of om het bedreigen van de Baltische staten, bedreigen van Polen…De Russen zijn door en door verrot, combineer dit met een gekrenkt ego en je hebt een cocktail die mij doet denken aan de 2e wereldoorlog.
    Vervolgens verspreiden allerlei partijen leugens en wie zullen wij dan geloven?? De landen waar geen enkele persvrijheid is??? De landen zoals Rusland die in het Westen leugens verspreiden via Sputniknews of PressTV of RT???

    Dat er best eens oorlog aan kan komen dat erken ik ook, dat het Westen niet meer de moraalridder kan uithangen dat is ook wel duidelijk. Dat de Russen zogenaamd goed zouden zijn dat grenst voor mij aan een geestelijke stoornis.

    Als er een oorlog komt met de Russen, dan zou ik maar bidden dat de VS en het Westen die oorlog winnen (in hoeverre zo’n oorlog valt te winnen). Indien de Russen al dan niet met hulp van China namelijk zouden winnen, dan zal het leven hier een ware hel worden. De gemiddelde Rus zal zich namelijk niet anders gedragen tegen de bevolking als ten tijde van de 2e wereldoorlog toen het een plunderende en verkrachtende horde barbaren was. Normaals er wacht ons dan een hel!

    5 likes
    • weg met ons schreef:

     Martijn1205, je kunt kiezen tussen een slavenbestaan onder de macht van de Amerikaanse maffia of het vrezen van de Russen, is er erger dan het eerste?

     En er wacht ons een hel?? Die hel is er al, de poorten van de hel staan wagenwijd open, alleen ervaart de goedgelovige herkauwer, die werkelijk alles slikt van de gevestigde macht, dit niet zo, omdat de kudde goed afgerichte slaven gewoonweg niet hun comfort zone wensen te verlaten en zich gemakshalve alles voor laten kauwen en ze al helemaal niet willen begrijpen of willen leren wat zelfbeschikking, soevereiniteit, absolute vrijheid, individueel recht op lijf, leven en eigendom is of betekent.

     Waar halen de Amerikanen, de nep joden, de Saoedisch enz. met een scala aan false flags het recht vandaan om soevereine en zelfstandige landen met bijv. proxy legers aan te vallen en te bepalen dat er ergens een zogenaamde vreselijke dictator zit die met moord en doodslag moet worden verdreven, waarbij am passant onder de noemer van collateral damage miljoenen onschuldige slachtoffers vallen? Je moet wel een heel grote ontkenner met een meters dikke plaat voor de kop zijn om niet te willen begrijpen hoe simpel de vork in de steel zit, daar zijn geen ingewikkelde theorieën met complotten of samenzweringen voor nodig, d’r liggen bewijzen volop voor het oprapen, je wilt het zien of je blijft in de ontkenningsfase, zo simpel is het dat zelfs een klein kind het nog kan begrijpen en doorzien. Wie niets wil begrijpen of leren zijn mensen die last hebben van cognitieve dissonantie of mensen met simpele belangen of heel grote belangen, maar die zullen hier wel niet reageren, hooguit een simpele Jan soldaat die graag voor zijn meesters zijn leven geeft en daarvoor een soldij krijgt.

     En de geestelijke stoornis bij goed gelovige slaven/Jan soldaat leert ze dit: indianen/Russen zijn wilden en heel slecht en cowboys/Amerikanen c.s. zijn altijd in alles goed….Welkom in het land van echte sprookjes en de wereld van indoctrinatie.

     6 likes
     • Martijn1205 schreef:

      Beste “Weg met ons”,

      Jouw bericht wekt op mij de indruk dat wij het niet helemaal met elkaar eens zijn…. Het valt mij echter op dat jij niet ingaat op mijn stelling dat een bestaan onder een heersende Russische of Chinese macht vele malen erger zal zijn dan de huidige situatie.

      Zegt “le Roi est morte, vive le Roi” jou iets?

      1 likes
  • Wilco schreef:

   Ze kunnen deze vliegtuigen nooit onopgemerkt, zeg nooit nooit en dat weten we uit ervaring!
   Allemaal leuke theorie, alles kan in een corrupte wereld waar het nieuws verdraaid wordt, MH 17.

   16 likes
 • exegese schreef:

  Het mag onderhand duidelijk zijn hoe de vork in de steel zit. Het wordt tijd dat iedereen het in gaat zien, dan is het spelletje uit. Scheelt een hoop ellende en mensenlevens.

  19 likes
 • Ronald schreef:

  Allemaal speculaties. Zo gaat dat tegenwoordig.

  4 likes
 • J. Hofmans schreef:

  Even voor de duidelijkheid: het wordt tijd dat Amerika keihard (maar dan ook KEIHARD) wordt aangepakt. HARD.
  Laat maar een van die twee gekken aan de macht komen (ja, beiden zijn achterlijk) en dan zullen we zien wat er gaat gebeuren.

  8 likes
 • Predator schreef:

  Er is te veel aan de hand om dat weg te cijferen als zijnde “oefening”.
  America is nooit eerlijk geweest dus waarom nu wel…ha ha..Geef Rusland maar de schuld.Alsof de Russen onschuldige burgers op hun markt gaat bombarderen…Ja volgens onze mainstream wel ja…ha ha ha..nee vind sinterklaas geloofwaardiger….america daar zouden ze eens een dikke bom op moeten gooien en voila..vrede op aarde
  De wereld is rot

  6 likes
 • weg met ons schreef:

  Men zou eens kunnen leren onderscheid te maken tussen defensief en offensief. In dat licht heeft Amerika nimmer een defensief leger gehad, maar probeerde ze altijd op allerlei manieren via valse en agressieve acties en interventies met leugens, list en bedrog (bijv. 9/11) landen in de wereld aan te vallen met hun offensieve legermachten. Een leger zou slechts moeten beteken dat men ‘s lands grenzen bewaakt en burgers beschermd in het land waar ze wonen, dat is feitelijk het enige doel van een leger, Amerika is hier duidelijk ver in doorgeschoten en mist daarmee het doel van protectie, maar gaat ze over tot niets ontziende moordmachine en agressor van de gehele planeet getuige vele onrechtmatige drone aanvallen, waarbij onschuldigen in ander landen vermoord, los van alle andere indirecte bemoeienissen met proxy legers als voorbeeld of zelfs tot het aanzetten of actief bezig geweest te zijn met het opzetten van de eerste en tweede wereldoorlog.

  5 likes
 • najef schreef:

  Tijdens een oefening worden de vijand vliegtuigen niet door hun kleuren herkend maar door de radar en head-up display. Dat vliegtuigen in een bepaalde kleur te schilderen is puur provocatie en heeft niets met de oefening op zich te maken.

  5 likes
 • Taitennek schreef:

  Ik ben erg benieuwd WAAR de foto’s gemaakt zijn omdat bekend is dat de USAF squadrons heeft in (camouflage)kleuren van buitenlandse luchtmachten die gebruikt worden bij de training van Amerikaanse piloten (Agressor-squads)

  Als deze foto’s in het Midden-Oosten zijn gemaakt, kun je er vergif op innemen dat deze toestellen gebruikt zouden kunnen worden voor False Flag ops.
  Vlak overigens de (duistere) rol van de Israëlische Luchtmacht niet uit. Israël verricht al dan niet stiekem hand- en spandiensten uit voor de USAF, maar ook voor de Saudische Luchtmacht in Yemen.

  3 likes
 • Wim schreef:

  Het is een kwestie van tijd omdat, wij aan tijd zijn gebonden.

  2 likes
 • Zeven zusters schreef:

  Schijnt niets bijzonders te zijn, had ik al eens ergens gelezen,iets met oefening oid.

  2 likes
 • Bery schreef:

  Contoleer je bron a.u.b valse bericht dit is bekend

  2 likes
 • Robert schreef:

  Hmm.. misschien toch niet.,
  xandernieuws.punt.nl/content/2016/10/Oorlogsdreiging-Rusland-haalt-in-buitenland-studerende-kinderen-naar-huis

  De waarheid blijft moeilijk te vangen. Rare wereld.

  0 likes
 • Cas schreef:

  Lijkt me onwaarschijnlijk, en ook nog eens gevaarlijk om met Russische kleuren te vliegen boven vijandelijk gebied.

  De kans dat te zelf worden neergehaald door hun eigen luchtmacht is daarbij ook nog eens groot lijkt mij?

  0 likes
 • x

  Check Also

  elektrische auto

  Het smerige geheim achter je ‘groene’ elektrische auto

  Afgelopen maand kreeg Teslabaas Elon Musk post ...

  rusland

  Rusland geeft beelden vrij van grootste nucleaire explosie ooit: ‘Paddenstoelwolk 7 keer zo hoog als Mount Everest’

  Het atoomagentschap van Rusland, Rosatom, heeft zeldzame ...

  >