Buitenland

Valse vlag-aanval ophanden? Amerikaanse straaljagers overgeschilderd in Russische camouflagekleuren

Help mee door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Foto’s van Amerikaanse gevechtsvliegtuigen die zijn overgeschilderd in Russische camouflagekleuren maken veel los op internet. Veel mensen zeggen dat Washington van plan is valse vlag-aanvallen uit te voeren in Syrië om Rusland daar vervolgens de schuld van te geven.

De foto’s van de Amerikaanse straaljagers werden afgelopen week door een Canadese journalist op Twitter geplaatst. Hoewel de journalist opmerkt dat het overschilderen van gevechtsvliegtuigen in de camouflagekleuren van mogelijke vijanden normaal is, beschuldigen velen de VS van het voorbereiden van een valse vlag-aanval gericht tegen Rusland.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

‘Bereid je maar voor’

De journalist schreef verder op Twitter: “De VS gebruikt ‘agressor-eenheden’ om piloten te trainen. De straaljagers lijken qua uitvoering op de Russische toestellen. Stop met het verspreiden van complotten.”

“De VS is betrapt op het overschilderen van verschillende gevechtstoestellen in de kleuren van de Russische luchtmacht,” schreef iemand op Facebook. “Training? Of bereiden ze een bomaanval in Syrië voor om Rusland daar vervolgens de schuld van te geven?”

“Bereid je maar voor op de volgende valse vlag,” schreef Rob Lu-Wong op Twitter.

Agressor squadrons

Er worden vaker zogeheten agressor squadrons ingezet die getraind zijn in de formaties en vliegbewegingen van potentiële vijanden. De foto’s verschijnen echter op een moment dat de onderhandelingen tussen Washington en Moskou over Syrië muurvast zijn komen te zitten.

Redacteur van Veterans Today Gordon Duff merkt op dat ook Israëlische F15’s kunnen worden ingezet tijdens valse vlag-operaties in Syrië. “We hebben reden om aan te nemen dat Israëlische F-15’s of andere vliegtuigen vanuit Turkije Syrië hebben aangevallen,” zei de analist. “Het ging hierbij om valse vlag-aanvallen.”

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Wim
Wim
7 jaren geleden

Het is een kwestie van tijd omdat, wij aan tijd zijn gebonden.

Roy
Roy
7 jaren geleden

Ok, laat ik het eens iets anders doen en kijken of dat wel gewaardeerd wordt.

Het is van alle dag dat de Amerikanen vliegtuigen in de kleuren van de russen spuiten.
Deze vliegtuigen worden gebruikt bij trainingen.

Hier een stukje uit 2014 waar je er over kunt lezen, daar zijn ook foto’s van verschillende kleurenschema’s te zien.
https://theaviationist.com/2014/09/12/nas-fallon-gallery/

Misschien wel eens van de Film Top Gun gehoord of gezien, nog beter. Dit gebeurt dus in het echie ook. Sterker nog, daar komt de titel ook vandaan. Hier te lezen.

http://time.com/4322304/top-gun-30th-anniversary-military-history/

Iedereen die spotter is of interesse heeft in vliegtuigen weet hier dan ook vanaf.
De Russen weten dit natuurlijk ook donders goed, dus een beetje flauw dat ze een artikel via de alternatieve media oppakken om een propaganda nieuws artikel van te maken..

Kunnen ze gebruikt worden voor een false flag. Theoretisch is alles mogelijk, maar logisch is het totaal niet.
Een paar punten. Als je naar de foto’s kijkt zie je dat het US Navy logo gewoon op het vliegtuig staat. (zoals bij alle trainingsvliegtuigen). Ik hoor al wat mensen, maar die logo’s kunnen er af. Dat kan, maar waarom zou je ze er dan uberhaubt opzetten als je er toch weer overheen moet schilderen..

Verder ziet de amerikaanse F/A 18 er heel anders uit dan de SU34 op het plaatje rechtsonder. Dit zou direct zichtbaar zijn vanaf de grond of op video beelden..

Ook kunnen deze vliegtuigen nooit ongemerkt, naar hun doel vliegen en als deze niet aangekondigd zijn zullen ze zeker onderschept worden.

exegese
exegese
7 jaren geleden

Het mag onderhand duidelijk zijn hoe de vork in de steel zit. Het wordt tijd dat iedereen het in gaat zien, dan is het spelletje uit. Scheelt een hoop ellende en mensenlevens.

Ronald
Ronald
7 jaren geleden

Allemaal speculaties. Zo gaat dat tegenwoordig.

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x