Homepagina » Paranormaal » Kan kwantummechanica bijna-doodervaringen verklaren? (video)
Kan kwantummechanica bijna-doodervaringen verklaren?

Kan kwantummechanica bijna-doodervaringen verklaren? (video)

Twee eminente wetenschappers zeggen dat een bijna-doodervaring plaatsvindt wanneer kwantumsubstanties die de ziel vormgeven loskoppelen van het zenuwstelsel en het universum binnengaan.

Volgens de opvallende theorie is het bewustzijn een programma voor een kwantumcomputer dat zelfs na de dood in het universum kan bestaan.

Professor emeritus Stuart Hameroff van de Universiteit van Arizona baseert zijn theorie op het onderzoek dat hij samen heeft gedaan met de Britse natuurkundige Sir Roger Penrose.

Orch-OR

Het tweetal ontwikkelde een bewustzijnstheorie. Deze door hen ‘Orchestrated Objective Reduction’ (Orch-OR) of kortweg kwantumbewustzijn genoemde theorie heeft als grondslag het idee dat met anesthesie het bewustzijn wordt uitgeschakeld.

Het begrijpen van de werking ervan zal leiden tot het begrijpen van het bewustzijn, aldus deze wetenschappers. Volgens Hameroff veroorzaken de toegediende gassen structurele veranderingen in de tubuline-eiwitten die de cilindrische polymeren van de microtubuli vormen en die op hun beurt het cytoskelet in de zenuwcel vormen. Het bewustzijn zou worden ontregeld door het aan banden leggen van de beweeglijkheid van de elektronen binnen deze eiwitmoleculen.

Volgens Penrose en Hameroff is de opbouwlocatie van het kwantumbewustzijnspotentieel de microtubulus, een circulatiesysteem dat onderdeel is van de dunne haarachtige uitsteeksels van de cellen en waarvan er honderden per neuron, in alle neuronen, aanwezig zijn. De Orch-OR gaat uit van kwantumprocessen in deze microtubuli.

Integraal onderdeel

De tubuline-eiwitten in de microtubuli kennen twee 3D-configuraties elektronen die zich gedragen als golven of als deeltjes en die in superpositie zouden kunnen voorkomen. Door wisselwerking tussen de tubuline-eiwitten en spreiding van kwantumstaten over zenuwnetwerken, zouden de hersenen lijken op een kwantumcomputer. Deze computer wisselt door middel van kwantumspincoherentie non-lokaal informatie uit met bewustzijn, dat Penrose en Hameroff buiten de hersenen plaatsen.

Het concept lijkt op de aanname van de boeddhisten en hindoes dat bewustzijn een integraal onderdeel van het universum is. Mogelijk is bewustzijn zelfs het enige wat er is.

Dr. Hameroff stelt dat de microtubuli tijdens een bijna-doodervaring hun kwantumstaat verliezen, maar dat de informatie die ze vasthouden niet wordt vernietigd. In plaats daarvan verlaat de ziel het lichaam en keert zij terug naar de kosmos.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. Hilarische opmerking: ‘Mogelijk is bewustzijn zelfs het enige wat er is.’

  wat moet er anders nog zijn dan??

  0 likes
 2. Pracht verhaal. Constatering is voor mij persoonlijk niet nieuw. Ik heb steeds gezegd dat dankzij de kwantumfysica de onsterfelijkheid van ons bewustzijn uiteindelijk zal worden verklaard. Ook het bestaan van hemel en hel. Het gaat nog veel verder; de illusie waarin we op aarde leven is vanuit ons eigen bewustzijn gecreeerd. Ons individuele bewustzijn is een deeltje van wat we de Goddelijke energie mogen noemen. Daarom ook wanneer we onze medemensen niet liefhebben dan zijn we als een kankergezwel dat vijandschap in het eigen lichaam veroorzaakt. Naastenliefde is synergie en harmonie. Verstoor je dat patroon dan breng je het grote geheel, lees God, schade toe.

  0 likes
 3. [quote name=”biff”]Hilarische opmerking: ‘Mogelijk is bewustzijn zelfs het enige wat er is.’

  wat moet er anders nog zijn dan??[/quote]
  sex en rock en roll Biff !

  0 likes
 4. Mooi onderzoek!
  Het zou fantastisch zijn als we dan ook nog met zijn allen echt bewust zijn.

  0 likes
 5. eindelijk eens een bewijs dat het leven niet stopt bij de dood…wat is dood eigenlijk? het een concept van het verstand die zijn eigen twijfels creeert..verstandelijk is het ook moeilijk te bevatten het zoekt altijd een zekerheid …het kan niet verder kijken dan tot de dood intreed…daarna kan het niet meer gebruikt worden..het bewustzijn neemt het over..deze heeft een goddelijke deel…van het grote geheel bewustzijn..als je zeker weet dat je tijdens het leven ..dat deeltje waar kan maken dat voel je dat er een open kracht in je aanwezig is..en weet je dat het leven meer is dan het lichamelijke leven hier op aarde.. er zit iets heel moois in ieder mens..en de kosmos schiep de mens naar zijn beeld..wij zijn dragers van het grote geheel die we kunnen voelen en zien dat ons microdeeltje op het gebied de zelfde eigenschap heeft op de cosmos het macro deel daarmee zijn we deelgenoot van het grote bewustzijn voelen en weten er van overtuigt zijn dat je deelnemer bent

  0 likes
 6. Die Stuart Hameroff heeft ook enkele scene’s in de film “What the Bleep do we Know”

  Leuke film waaruit men veel info kan halen mbt quantum mechanica.

  0 likes
 7. [quote name=”Andre”]Die Stuart Hameroff heeft ook enkele scene’s in de film “What the Bleep do we Know”

  Leuke film waaruit men veel info kan halen mbt quantum mechanica.[/quote]
  Inderdaad 🙂 Heb What the Bleep met veel plezier bekeken 🙂

  0 likes
 8. [quote name=”Eden”][quote name=”Andre”]Die Stuart Hameroff heeft ook enkele scene’s in de film “What the Bleep do we Know”

  Leuke film waaruit men veel info kan halen mbt quantum mechanica.[/quote]
  Inderdaad 🙂 Heb What the Bleep met veel plezier bekeken :)[/quote]

  “What the Bleep….down the Rabbit Hole gaat nog wat verder. Evenals What the Bleep.. gewoon via youtube te bekijken..

  0 likes
 9. [quote name=”Peer”]Pracht verhaal. Constatering is voor mij persoonlijk niet nieuw. Ik heb steeds gezegd dat dankzij de kwantumfysica de onsterfelijkheid van ons bewustzijn uiteindelijk zal worden verklaard. Ook het bestaan van hemel en hel. Het gaat nog veel verder; de illusie waarin we op aarde leven is vanuit ons eigen bewustzijn gecreeerd. Ons individuele bewustzijn is een deeltje van wat we de Goddelijke energie mogen noemen. Daarom ook wanneer we onze medemensen niet liefhebben dan zijn we als een kankergezwel dat vijandschap in het eigen lichaam veroorzaakt. Naastenliefde is synergie en harmonie. Verstoor je dat patroon dan breng je het grote geheel, lees God, schade toe.[/quote]
  De eerste helft van je verhaal volg ik wel, maar dat je God schade zou kunnen toebrengen lijkt me een dualitische dwaling. God is Alles en kan derhalve op geen enkele wijze schade toegebracht krijgen. Misschien bedoel je het anders. Dat neemt niet weg dat ik verheugd ben met dit pioniersonderzoek.

  0 likes
 10. De heren onderzoekers zijn duidelijk bereid zich buiten de grenzen van de oude wetenschap te begeven en het oude uitgangspunt van een werkelijk bestaande materieel universum waar wij onderdeel van uitmaken. De oude wetenschap doet namelijk de aanname dat het bewustzijn dat wij ervaren voortkomt uit het lichaam dat wij ervaren. Die identificatie met het lichaam dat wij ervaren is erg sterk. Veel slimme mensen die ik hierop hebben gewezen kunnen dit amper vatten. Telkens wordt teruggegrepen op voornoemd uitgangspunt van een materiële werkelijkheid. Het enige dat we zeker weten is dat er bewustzijn is. In dat bewustzijn verschijnt alles.

  0 likes
 11. Kap nou eens teksten anders te lezen dan wat ze werkelijk zeggen! Of weten jullie niet wat het begrip THEORIE betekent? Zo niet, dan vraag ik je snel in een hutje op de prairie te gaan wonen!
  Dit is geen bewijs voor leven na de dood.. Wil je weten of dat uberhaupt bestaat? Dan nodig ik je uit voor de eerste de beste trein te springen, want blijkbaar is je leven toch te saai als je je focust op het hiernamaals 😉

  0 likes
 12. [quote name=”Van der Velden”]Kap nou eens teksten anders te lezen dan wat ze werkelijk zeggen! Of weten jullie niet wat het begrip THEORIE betekent? Zo niet, dan vraag ik je snel in een hutje op de prairie te gaan wonen!
  Dit is geen bewijs voor leven na de dood.. Wil je weten of dat uberhaupt bestaat? Dan nodig ik je uit voor de eerste de beste trein te springen, want blijkbaar is je leven toch te saai als je je focust op het hiernamaals ;)[/quote]
  Tegen wie heb je het? Vanwaar de boosheid/ergernis? Waarom zou iemand saai zijn als hij/zij geinteresseerd is in het hiernamaals?

  Ik verwacht dat je deze vragen niet serieus en integer gaat beantwoorden, maar van de gelegenheid gebruik zal maken om weer even flink in het rond te slaan. Maar ik laat me graag verrassen. 🙂

  0 likes
 13. Ik verwijs de gestudeerde heren naar
  De in deep trans ontvangen boeken van Jozef Rulof.
  Daarin wordt exact uitgelegd hoe het in elkaar steekt.
  DE ZIEL IS EEN STUKJE GODSKERN….
  Het omhulsel van de ziel is de geest.
  Wij maken deel uit van het universum, wij zijn het universum!!!
  Het lichaam is slechts een omhulsel waar wij tijdelijk gebruik van maken om onze persoonlijkheid te doen groeien.
  Wij gaan allemaal naar het zelfde uitgangspunt terug… Niemand gaat verloren.. Wijzelf zijn goden en opweg naar de verwezenlijking van onze godheid.
  Wij zijn begonnen op de maan en via bij planeten door reincarnaties naar mars en via mars naar de derde kosmische graad ‘de aarde’.
  In de zeven fasen van de aarde verkregen wij op de vierde graad een eigen verantwoordelijkheid, ons bewustzijn en werden wij verantwoordelijk voor onze daden en begonnen daarmee een slecht karma op te bouwen..wij moeten nog naar 4 kosmische graden

  0 likes
 14. Maak jullie geen illusies!!!!

  Deze theorie klopt enigszins, maar:

  Als je lichaam sterft, dan sterft je ego ook!
  JIJ, WIJ, ONS, IK, gaat niet verder dan ‘de dood’.

  Je ego is de som van je verleden en toekomst in DIT leven.

  Wat wel verdergaat is dit wat niets te maken heeft met het ego.
  En als het ego er niet meer is, dan ben je alles en niets!

  Deze die zich voornemen dat ze na de dood nog eventjes zullen kunnen ‘nadenken’ of zich bewust zijn van ‘zichzelf’ zullen van een kale reis thuiskomen.

  DAT is het uitgangspunt van het Boeddhisme en alle andere Oosterse filosofieën.

  0 likes
 15. @ikke.
  Je persoonlijkheid,gaat door.
  Precies zoals je tot nu toe bent gegroeid. Inderdaad een optelsom van je gegroeide persoonlijkheid door al je levens(re-incarnaties) ervaren.
  Dus je wordt niet beter en niet slechter, je kunt in het hiernamaals ook doorgroeien maar dat neemt de tijd. Op aarde is dat makkelijker, want je wordt niet gehandicapt met het ontwikkelen van je persoonlijheid door je omgeving.
  daarom bij het begin van een nieuw leven wordt het geheugen van vorige levens gewist. daardoor wordt je geconfronteerd met je pure eigen mening, karakter, en op basis daarvan beslis en leer je.
  beslissingen kunnen fout zijn maar die keuze beslissing krijg je keer op keer totdat je zelf zeker weet en voelt wat je juiste goede beslissing is en die vergeet je nooit meer.(karakter vorming)

  0 likes
 16. [quote name=”gerritbrendel”]@ikke.
  Je persoonlijkheid,gaat door.
  Precies zoals je tot nu toe bent gegroeid. Inderdaad een optelsom van je gegroeide persoonlijkheid door al je levens(re-incarnaties) ervaren.
  [/quote]

  Wishfull thinking van het ego!!!!

  Enkel het los laten van het zelf garandeerd een eeuwig ‘leven’ net omdat je dan alles en niets meer bent!

  Let er maar eens goed op, van het moment je doorhebt dat je ego een flinterdunne schil is dat niets betekent en nooit zal blijven bestaan zul je zien dat je ego de meest gekke sprongen zal maken om het tegendeel te bewijzen. Gewoon angst dat spreekt.

  Eenmaal je ziet dat ‘ik ben jij en jij bent ik en wij zijn iedereen en alles’, zal je ook zien dat het ego of persoonlijkheid daar onmogelijk een deel kan van zijn.

  0 likes
 17. @ikke.
  Dit is geen wishfull thinking. Dit gegeven werd mij meermaals bevestigd in honderden brieven van overleden personen, van kinderen tot wetenschappers, van broeders tot chirurgen, die allemaal vertellen waarmee zij bezig zijn. Verder bevestigd onafhankelijk door in full trance ontvangen boeken van ‘boven’ door Jozef Rulof.Tevens heb ik 2 brieven ontvangen van mijn overleden vader(via een trance medium) waarin hij bewijst dat hij het is die schrijft. Advies ; ga de boeken van Rulof lezen/bestuderen en je weet waar de klepel hangt. Ik heb daarbuiten nog tientallen bewijzen persoonlijk gehad dat het leven na de dood doorgaat en dat ‘zij’ klaar staan om ons te helpen.
  Echter niet in die vorm zoals vele religies het voor-leuteren….

  0 likes
 18. Ikke en Gerrit, praten jullie wel over hetzelfde? Ikke zegt dat persoonlijkheid hetzelfde is als ego. In mijn beleving zijn dat twee verschillende zaken, maar ik laat me graag bijpraten. Ik ben zelf nooit in staat geweest de puzzel van leven na de dood passend te krijgen. Uiteindelijk lijkt het hele reincarnatieverhaal wel hout te snijden, maar hoe het nu precies werkt blijft voor mij nog een raadsel. Wat blijft nu precies over als het lichaam sterft en wat gaat door? En hoe gaat dit door? En nog belangrijker, waar gaat het allemaal heen? De Grote Eenwording?

  0 likes
 19. @moondust..
  Het ego is je persoonlijkheid zelf.
  kernvragen maar de antwoorden zijn lang, doch verkort….;
  Wat doorgaat is de godskern verpakt in de geest(de geest is je persoonlijkheid)
  het geheel vertegenwoordigd je ziel…
  de kennis van ditleven is opgeslagen in aura. na overlijden absorbeert de geest de aura (neemt dagen-zoniet langer- daarom is verbranding een risico)
  De geest(ziel en pers.) gaat naar het niemandsland en verblijft daar in afwachting van nieuwe aantrekking, of als de re-incarnaties klaar zijn de derde kosmische graad(aarde), gaat het geheel door naar de sferen (1 tot 7) welke sfeer is afhankelijk van het verzamelde licht in de persoonlijkheid/ziel/geest. Verder dan mentale gebieden, daarna de 4 kosmische graad (weer stoffelijk lichaam) daarna overgang en de 5 , 6de en 7de sfeer. In de zevende sfeer leven oneindig en niet stoffelijk maar geestelijk; ultieme godsstatus….

  0 likes
 20. @Gerrit
  Bedankt voor de toelichting, al moet ik toegeven dat het voor mij weinig opheldert. De sferen, kosmische graden, ziel, geest, persoonlijkheid, ego, het zijn allemaal stuk voor stuk begrippen waar ik niets van weet en waar ik zeker geen kloppend geheel van kan brouwen. Ik heb ook enkele boeken van Jozef Roelof gelezen, maar er komen meer vragen bij dan dat eraf gaan. En die vragen vragen worden uiteindelijk niet beantwoord. Ik hoop ooit nog een expert tegen te komen die ik in een lang persoonlijk gesprek het hemd van het lijf kan vragen.

  0 likes
 21. op acht jarige leeftijd zag ik op een zondag middag een buurt genootje op de fiets voorbij komen ik groete hem en hij mij.
  de maandag daarop hoorde ik op school dat hij die afgelopen vrijdag was omgekomen bij
  een zeil ongeluk op het IJsselmeer.dat ik een geest heb gezien kan ik nog inkomen,maar op latere leeftijd begon ik mij steeds meer af te vragen hoe het dan met die fiets zit.dat is een dood ding en heeft geen ziel,en toch bestond er op dat moment een 2e versie van!zou dit te verklaren zijn via de Quantum theorie? wie het weet mag het zeggen!

  0 likes
 22. @moondust.
  Natuurlijk vorm je je geen beeld als je een paar boeken leest…. Dat is een fout, die veel mensen maken. De boeken moet je opvolgorde lezen. en niet meer dan een uurtje per dag, daarna de inhoud herkauwen en na die dertig boeken ga je ze echt lezen/bestuderen.
  Het zijn geen romans, Persoonlijk heb ik dit ervaren. Pas na 10 boeken kreeg ik in de gaten dat dit de ultime waarheid moest zijn, temeer daar zij steeds meer overeen kwamen met de 125 brieven die ik in een boek gezet heb 9(www.contactmethetlicht.net) de brieven zijn in trance ontvangen door een schrijvend medium(niet praktizerend en volledig onbekend). Ik bestudeer die boeken nu meer dan tien jaar en probeer de inhoud eigen te maken.
  Nu ben ik instaat met de allerhoogsten van alle religies een debat aan te gaan.
  Want ze liggen open en bloot met hun ‘beweringen’ en leugens, verzinsels en rituelen. Je gaat ook zien hoe bevolkingen worden misleid door hun geraaskal.

  0 likes
 23. @coyote.
  1.Je kan je vergist hebben.misschien heb je een ander vriendje gezien en hem verwisseld.
  2.Hij heeft zich gematerialiseert in zijn meest bekende vorm misschien voor de snelle herkenning; dus op de fiets.
  3. Hij heeft zich op de fiets in je brains laten zien, dus geen materialisatie, maar een geestelijk gebeuren.
  4. hij heeft nog snel even afscheid van je willen nemen en heeft zich laten zien als holygram.
  5.je hebt gedroomd dat je hem op de fiets zag, misschien voor maandag (tussen vrijdag en maandag) of nadat je van zijn dood hebt vernomen en dat je droomde dat dat voor maandag was…. .

  Het is niet ongebruikelijk dat zoiets vlak na het overlijden gebeurd. Velen die gaan hemelen nemen hier en daar nog even afscheid…
  Je ziet er zijn mogelijkhgeden genoeg…

  0 likes
 24. en dan nog iets, waar niet iedereen aan denkt. Een fiets leeft…. Alles bestaat uit bewegende delen, moleculen atomen etc. de materie is 100 % in beweging en als zodanig ook onderhevig aan krachten.
  Alles wat er is op aarde is uiteindelijk zo samengesteld….niets is dood, levenloos.
  Als dat zo was, dan zou het er niet zijn.
  Mooi voorbeeld is de maan… Die is stervende, die lost langzaam op,zo doende heeft dit ook geen inpact op de omringende planeten, zij wennen er langzaam aan dat de invloed van de maan afneemt en uiteindelijk ophoudt te bestaan. (PS de maan was er ook eerder dan de aarde en is zeker niet ontstaan uit een botsing of zoiets. Zij komen er nog achter…
  Zij is ontstaan door verdichting van nevels en gaswolken, net zoals de aarde.)

  0 likes
 25. @gerrit,Ikke en Moondust.
  Degene die daar zeker een helderder licht over heeft geworpen is Robert Monroe.
  Geheel ontdaan van religieuze opsmuk, en via een wetenschappelijk benadering heeft hij het voor mij persoonlijk het meest duidelijk beschreven dan iedere andere auteur.
  Maar de waarheid is persoonlijk..

  0 likes
 26. [quote name=”malach”]@gerrit,Ikke en Moondust.
  Degene die daar zeker een helderder licht over heeft geworpen is Robert Monroe.
  Geheel ontdaan van religieuze opsmuk, en via een wetenschappelijk benadering heeft hij het voor mij persoonlijk het meest duidelijk beschreven dan iedere andere auteur.
  Maar de waarheid is persoonlijk..[/quote]
  De boeken van Monroe zijn inderdaad zeer waardevol, juist vanwege zijn analytische wetenschappelijke benadering van iets dat de meeste mensen niet kennen, een buitenlichamelijke ervaring. Zo plat als de reguliere wetenschap het leven vaak voorstelt is het natuurlijk niet. Als hangt af van perceptie. Dat er meer is dan wij in ons dagelijks leven beseffen staat als een paal boven water. En ik vermoed ook wel waarom. Als we meer zouden weten zouden we de ervaringen die we als mensen beleven niet kunnen hebben. Een goede vriend zei eens tegen mij dat als iedereen zich het hiernamaals zou herinneren, niemand meer hier de aarse ontberingen zou willen doorstaan. Dan zouden we allemaal daar willen zijn. En hier kan ik me wel iets bij voorstellen. Je kan veel zeggen van ongeluk en ellende, maar indringende ervaringen zijn het zeker. En het leven is niet alleen zonneschijn. Zonneschijn bestaat bij de gratie van het duister. Goed en kwaad zijn twee kanten van dezelfde medaille en kunnen daarom niet zonder elkaar. Het leven leeft voor ons het leven en eht enige wat we kunnen doen is ons vol overgave in mee laten voeren en ontdekken hoe oneindig diep gelaagd het leven is. Als je iets door denkt te hebben, dient er zich weer een volgende laag van weerstand aan. Het is een tocht van ervaringen. Wat valt er nog meer over te zeggen. Bitterweinig denk ik. We kunnen het alleen ervaren, eenieder op zijn eigen wijze.

  0 likes
 27. Ik vermoed, dat wij gestript worden van al onze universele knowledge om onze eigen persoonlijkheid snel te doen groeien. En dit kan alleen op aarde.
  Als wij nu een beslissing nemen, dan nemen wij die uit alles wat wij zijn. Maar als wij ook nog rekening moeten houden met wat er verder in het universum is en bestaat, dan is die persoonlijke beslissing sterk verwaterd.
  en heeft niet zo’n impact meer op onze persoonlijkheid.
  Zonder deze universele knowledge nemen wij een meer zuivere persoonsgerichte beslissing, die is echter en harder en komt uit ons karakter naar voren en telt daarom zwaarder in het meevormen en groei van ons karakter/persoonlijkheid.
  De beslissing die wij genomen hebben is zuiver en blijft zo en vormt verder ons karakter.
  Is de beslissing negatief, dan komen wij diezelfde keuze net zolang tegen totdat wij uit de grond van ons hart de goede beslissing kiezen en die wijzigt zich niet meer.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

nederland

Zo koud is het op 11 juli in bijna 100 jaar niet geweest

Nederland krijgt warme zomer: 35 tot 40 ...

agent

Het moet niet veel gekker worden. Agent richt PISTOOL op boer die naar de Mac wil

De media berichtten gisteravond dat een agent ...