Paranormaal

Kan kwantummechanica bijna-doodervaringen verklaren? (video)

Help anderen door dit met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Twee eminente wetenschappers zeggen dat een bijna-doodervaring plaatsvindt wanneer kwantumsubstanties die de ziel vormgeven loskoppelen van het zenuwstelsel en het universum binnengaan.

Volgens de opvallende theorie is het bewustzijn een programma voor een kwantumcomputer dat zelfs na de dood in het universum kan bestaan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Professor emeritus Stuart Hameroff van de Universiteit van Arizona baseert zijn theorie op het onderzoek dat hij samen heeft gedaan met de Britse natuurkundige Sir Roger Penrose.

Orch-OR

Het tweetal ontwikkelde een bewustzijnstheorie. Deze door hen ‘Orchestrated Objective Reduction’ (Orch-OR) of kortweg kwantumbewustzijn genoemde theorie heeft als grondslag het idee dat met anesthesie het bewustzijn wordt uitgeschakeld.

Het begrijpen van de werking ervan zal leiden tot het begrijpen van het bewustzijn, aldus deze wetenschappers. Volgens Hameroff veroorzaken de toegediende gassen structurele veranderingen in de tubuline-eiwitten die de cilindrische polymeren van de microtubuli vormen en die op hun beurt het cytoskelet in de zenuwcel vormen. Het bewustzijn zou worden ontregeld door het aan banden leggen van de beweeglijkheid van de elektronen binnen deze eiwitmoleculen.

Volgens Penrose en Hameroff is de opbouwlocatie van het kwantumbewustzijnspotentieel de microtubulus, een circulatiesysteem dat onderdeel is van de dunne haarachtige uitsteeksels van de cellen en waarvan er honderden per neuron, in alle neuronen, aanwezig zijn. De Orch-OR gaat uit van kwantumprocessen in deze microtubuli.

Integraal onderdeel

De tubuline-eiwitten in de microtubuli kennen twee 3D-configuraties elektronen die zich gedragen als golven of als deeltjes en die in superpositie zouden kunnen voorkomen. Door wisselwerking tussen de tubuline-eiwitten en spreiding van kwantumstaten over zenuwnetwerken, zouden de hersenen lijken op een kwantumcomputer. Deze computer wisselt door middel van kwantumspincoherentie non-lokaal informatie uit met bewustzijn, dat Penrose en Hameroff buiten de hersenen plaatsen.

Het concept lijkt op de aanname van de boeddhisten en hindoes dat bewustzijn een integraal onderdeel van het universum is. Mogelijk is bewustzijn zelfs het enige wat er is.

Dr. Hameroff stelt dat de microtubuli tijdens een bijna-doodervaring hun kwantumstaat verliezen, maar dat de informatie die ze vasthouden niet wordt vernietigd. In plaats daarvan verlaat de ziel het lichaam en keert zij terug naar de kosmos.

Bron: Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
biff
biff
11 jaren geleden

Hilarische opmerking: ‘Mogelijk is bewustzijn zelfs het enige wat er is.’

wat moet er anders nog zijn dan??

Peer
Peer
11 jaren geleden

Pracht verhaal. Constatering is voor mij persoonlijk niet nieuw. Ik heb steeds gezegd dat dankzij de kwantumfysica de onsterfelijkheid van ons bewustzijn uiteindelijk zal worden verklaard. Ook het bestaan van hemel en hel. Het gaat nog veel verder; de illusie waarin we op aarde leven is vanuit ons eigen bewustzijn gecreeerd. Ons individuele bewustzijn is een deeltje van wat we de Goddelijke energie mogen noemen. Daarom ook wanneer we onze medemensen niet liefhebben dan zijn we als een kankergezwel dat vijandschap in het eigen lichaam veroorzaakt. Naastenliefde is synergie en harmonie. Verstoor je dat patroon dan breng je het grote geheel, lees God, schade toe.

karel Appel
karel Appel
11 jaren geleden

[quote name=”biff”]Hilarische opmerking: ‘Mogelijk is bewustzijn zelfs het enige wat er is.’

wat moet er anders nog zijn dan??[/quote]
sex en rock en roll Biff !

John
John
11 jaren geleden

Mooi onderzoek!
Het zou fantastisch zijn als we dan ook nog met zijn allen echt bewust zijn.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x