Het Complot

Van Haga, FVD en PVV beticht van verspreiden antisemitische complottheorieën: ‘Absurd’

Help door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!

Je hoort in de politiek soms complottheorieën die in de verte een verwijzing hebben naar antisemitisch gedachtegoed, beweerde ChristenUnie-leider Mirjam Bikker bij BNR.

“We weten heel goed in de geschiedenis dat juist dat soort theorieën altijd weer terugslaan op het Joodse volk, naar Joodse mensen van welke nationaliteit dan ook. Het trieste is dat we dat in heel Europa zien toenemen,” zei Bikker zonder voorbeelden te noemen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Politiek verslaggever Leendert Beekman (BNR) voegde toe dat je passief antisemitisme vooral ziet terugkomen in complottheorieën die de afgelopen jaren steeds populairder zijn geworden. Hij noemde 9/11, maar ook theorieën rondom corona en het WEF.

Kleine hondenfluitjes

“Zo’n complottheorie begint vroeg of laat met antisemitisme. Er is een elite of een cabal en zij zitten aan de knoppen, zij hebben de macht en negen van de 10 keer zijn dat de Joden,” zei Beekman.

Op de vraag of hij deze theorieën ook terugziet in de Tweede Kamer, antwoordde hij: “Ik hoor deze theorieën ook in de Tweede Kamer terug. Heel duidelijk bij Forum voor Democratie, ook bij Van Haga, rondom corona kon je dat goed horen, maar soms ook minder zichtbaar. PVV, dat over Soros spreekt. Wilders, een spotprent waarin cultuurmarxisme, antiglobalisme werd gepredikt.”

“Dat zijn allemaal kleine hondenfluitjes. En dan hebben we nog alle theorieën rondom het WEF, Big Pharma, ritueel kindermisbruik. Je ziet dat niet alleen de extreme partijen, maar ook de wat meer gematigde partijen zich met dat soort theorieën inlaten,” vervolgde Beekman.

Absurd

Zet u vraagtekens bij de invloed van Soros? Foei, antisemitisme! Zet u vraagtekens bij de invloed van het WEF? Foei, antisemitisme! Zet u vraagtekens bij de invloed van Big Pharma? Foei, antisemitisme! Zet u vraagtekens bij het coronabeleid? Foei, antisemitisme! Wilt u openheid van zaken over ritueel kindermisbruik? Foei, antisemitisme!

Van Haga laat dit niet over zijn kant gaan en bijt op sociale media fel van zich af. “Mijn kritiek op het coronabeleid als antisemitisch bestempelen is absurd, de zoveelste leugen van de MSM. Ondanks dit soort laster blijf ik doorgaan tot de waarheid boven tafel komt, in het belang van Nederland.”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 162 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen
Jeroen
1 maand geleden

Als ik ’t dus goed begrijp komt alle ellende dus van de Joden, linksom of rechtsom, althans, dat is wel de dieperliggende betekenis van de beredeneris van Bikker. Wat antisemitisch van haar.

Eleonora
Eleonora
1 maand geleden

Ik hoop dat Leendert Beekman, voor zijn heil, nog op tijd ontwaakt. Want hoe moet hij met zijn uitspraken leven als hij diep in de fuik gevangen zit en er geen ontsnappen meer mogelijk is? Ik wens hem en allen die zijn gedachtengoed volgen heel veel sterkte in de toekomst.

Jojo
Jojo
1 maand geleden

Wantrouwend ben ik! Daarom leef ik nog.

Marianne
Marianne
1 maand geleden

Dun haar, magere handen. Misschien eerst eens beter eten dan kijk je ook minder negatief naar jezelf en anderen.

Back to top button
138
0
We lezen graag je reactie!x