Mens en Dier

Van Haga geeft VVD-Kamerlid veeg uit de pan: ú bent verantwoordelijk voor al deze ellende

Help door dit met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tweede Kamerlid Wybren van Haga (FVD) kwam tijdens het debat over de coronasteun voor ondernemers hard in aanvaring met VVD’er Thierry Aartsen. Die stak het standaard riedeltje af zoals we dat van de VVD gewend zijn: pijn in het hart, ondernemers zaten met heel veel buikpijn en angst voor relschoppers, blij dat er snel een fonds komt om de kosten voor te schieten, enzovoorts.

Van Haga kon het na enige tijd niet langer aanzien en begaf zich naar de interruptiemicrofoon. “De VVD is verantwoordelijk voor de lockdown. Door de lockdown gaan miljoenen ondernemers nu failliet. Ik vind toch een beetje dat hier krokodillentranen worden gehuild en dat er een show wordt opgevoerd,” zei hij. “De lockdown leidt ertoe dat al die ondernemers failliet gaan. U roept aan de achterkant dat u huilende ondernemers aan de telefoon heeft en dat ook u buikpijn heeft, maar waarom pakken we niet gewoon de kern van de zaak aan, namelijk de lockdown?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Aartsen beweerde dat Van Haga ‘een politieke denkfout’ maakt. “Het is niet de VVD die een lockdown wil. Het is dit virus dat dit doet. Het virus zorgt ervoor dat deze verschrikkelijke maatregelen nodig zijn om ons allemaal gezond en veilig te houden.”

Helemaal niet zo schadelijk

Van Haga bracht daar tegenin dat we inmiddels weten dat het virus helemaal niet zo schadelijk is en dat er allerlei oplossingen zijn. “Daar heeft u niet voor gekozen.”

Het VVD-Kamerlid speelde in op de emoties en sleepte zelfs Lange Frans er met de haren bij. “Kom niet bij mij aanzetten dat dit virus niet gevaarlijk is. Kom daar echt bij mij niet mee aanzetten. Zeg dat alsjeblieft tegen de weduwe en de kinderen van Piet, de beste maat van mijn vader. Hij is één dag na Kerstmis overleden. Hij was 54 jaar oud. Zeg dat alsjeblieft tegen de weduwe en de kinderen van Jan, een goede maat van mij uit mijn carnavalsband. Hij was 51 jaar oud, meneer Van Haga. Laten we alsjeblieft ophouden over dat dit virus niet gevaarlijk is, dat het alleen een griepje is en dat het alleen de ouderen treft. Ga dat soort taal alsjeblieft in een podcast met Lange Frans doen, maar kom daar bij mij niet mee aanzetten.”

Ú bent verantwoordelijk voor die noodmaatregelen

Van Haga gaf hem vervolgens een koekje van eigen deeg. “Ik hoop dat de heer Aartsen dat dan ook zegt tegen al die mensen die last hebben van de nevenschade van de maatregelen die uw partij oplegt. U moet dat ook zeggen tegen alle mensen die kanker hebben en niet worden behandeld, tegen alle mensen die geen bypass kunnen krijgen en tegen alle mensen die geen niertransplantatie krijgen. Die nevenschade is uitgerekend, maar niet door uw partij. U bent geen ondernemer. U hebt er geen last van. U gaat gewoon door met bitterballen eten.”

“Ach, kom op!” was het enige wat Aartsen kon uitbrengen.

“U gaat straks hier in het ledenrestaurant gewoon weer à la carte eten. U merkt er geen enkel effect van. Ik vind dus dat u een toontje lager moet zingen en mij niet moet lastigvallen over Lange Frans. Ú bent verantwoordelijk voor die noodmaatregelen. Ik vind dat u krokodillentranen huilt door u nu op te werpen voor de ondernemer, want u doet dat niet!”

4.7 58 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

86 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Wie is er niet verantwoordelijk voor deze waanzin?
Zelfs de rechtelijke macht legitimeert deze waanzin.
Het tribunaal gaat het heel druk krijgen.

JanB
JanB
3 jaren geleden

Fantastisch zoals Haga het brengt. Alle lof voor deze man.
Mijn stem heeft ie allang.
Allen stemmen op Haga, dan zijn er van Rutte af. Opgeruimd staat netjes.

Tineke
Tineke
3 jaren geleden

Een grote krokodillen tranen show. Rutte veegde met een grote grijns de democratie de vuilnisemmer in. Toen hij het referendum recht afschafte. In 2019 zei hij met een brede grijns. Volgend jaar is er 75 jaar bevrijding. (2020). Dat gaan we groots aanpakken. Op naar de nieuwe wereld regering!
Tja en dan al die comedie van kabinet en kamer in Coronavirus. Zware maatregel om een virus te weren of de Nieuwe wereld regering overal poot aan de grond te laten krijgen.

Anne
Anne
3 jaren geleden

Haga wat een RESPECT heb ik voor U. Ben blij dat U nu bij de FvD zit.
Pak ze maar aan. Dit hele beleid slaat nergens op.

Back to top button
86
0
We lezen graag je reactie!x