Het Complot

Vladimir Poetin obstakel in plannen Bilderberg

Help mee door deze info met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De escalerende crisis tussen de Verenigde Staten en Rusland begon niet in september 2013 op de Krim, maar tijdens de Bilderbergconferentie in Virginia in mei 2012. Dat schrijft de Canadese onderzoekster en schrijfster Joyce Nelson.

De meeste journalisten durven hun vingers niet te branden aan de Bilderberggroep, uit angst dat ze ‘complotdenkers’ worden genoemd. Toch kan de conferentie volgens Nelson duidelijkheid scheppen over de huidige crisis tussen Rusland en het Westen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Bilderberg-expert Daniel Estulin meldde in juni 2012 dat de deelnemers aan de conferentie in hun maag zaten met de Russische president Vladimir Poetin, omdat hij tegen een oorlog in Syrië en Iran was en omdat hij een nieuwe gaspijplijn naar Europa wilde aanleggen (South Stream). Dat zou ten koste gaan van de Nabucco-pijpleiding, een pijplijn die aardgas moest vervoeren uit landen van de Kaspische Zee naar EU-lidstaten en die werd gesteund door de deelnemers aan de Bilderbergconferentie.

Een groot deel van Europa is afhankelijk van Rusland voor de invoer van aardgas. Dat gas komt grotendeels via een netwerk van pijplijnen in Oekraïne. Estulin sprak van een lastercampagne tegen Poetin, die werd gefinancierd door ‘de machtige Anglo-Amerikaanse elite’. Bij de bijeenkomst waren onder meer Peter Voser en Jorma Ollila van Royal Dutch Shell, Robert Dudley van BP en toenmalig senator van Massachusetts John Kerry aanwezig.

Er waren ook zeven Canadese deelnemers, waaronder de stafchef van minister-president Stephen Harper. Nelson vermoedt dat de Bilderbergers tijdens de conferentie toestemming hebben gegeven voor de aanleg van de Energy East-pijplijn, die olie uit teerzand moet uitvoeren naar Europa. Deze pijplijn is een alternatief voor Keystone XL, een pijpleiding die wordt geblokkeerd door de Amerikaanse Senaat.

John Kerry, de huidige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, heeft geïnvesteerd in twee Canadese producenten van olie uit teerzand: Suncor en Cenovus Energy. Beide bedrijven steunen de Energy East-pijplijn.

“Teerzand-aandeelhouder John Kerry was betrokken bij de plannen van Bilderberg om Poetin namens de westerse oliebedrijven te demoniseren,” aldus Nelson. De richtlijn inzake brandstofkwaliteit is in 2009 goedgekeurd door de EU en heeft gevolgen voor de invoer van olie uit teerzand.

De Canadese media meldden: “Canada profiteert van al deze onzekerheid voor Europa en Rusland omdat EU-politici hierdoor misschien overwegen de invoer van Canadese olie goed te keuren.” Ondertussen deden Canadese troepen in mei 2014 mee aan militaire oefeningen van de NAVO in Oekraïne. Premier Harper is fel tegenstander van Poetin.

Tijdens de Bilderbergconferentie van mei 2012 gaf één van de deelnemers volgens Estulin openlijk toe: “Poetin is veruit de meest formidabele tegenstander van onze plannen.”

[CounterPunch]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

34 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
S0M30N3
S0M30N3
9 jaren geleden

Met het internet/computers van deze tijd kunnen we ons beter voorbereiden voor 2015 (dat niet een mooi jaar gaat worden als het aan de elite ligt of misschien uiteindelijk wel voor de mensheid en alles wat leeft op het mooie aarde door wakker/bewust te worden en zo in opstand komen door het systeem niet meer te steunen).

Lyra
Lyra
9 jaren geleden

Het is de top van de Bilderbergers helemaal niet te doen om olie en geld, dat is allemaal een rookgordijn, het gaat ze puur om de controle van de wereld en de mensheid.
En als Poetin zich echt tegen de Bilderbergers wil keren dan hoeft hij maar zijn mond open te trekken en de geheimen van deze Bilderbergers wereldkundig te maken, want Poetin weet overal van maar speelt hij het spelletje gewoon mee, dat zie je toch, die passieve houding van hem, hij is gewoon een acteur, net zoals alle andere zogenaamde wereldleiders. Het is dus gewoon weer een spelletje die ze spelen waardoor wij gewone mensen de illusie hebben dat ze ruzie met elkaar hebben, en is het in werkelijkheid allemaal toneelspel, kom op nou mensen. Het is allemaal afleiding van wat er zich werkelijk afspeelt en is het speelveld veel groter en zit er een regisseur achter die niemand ziet. Die laten hun poppetjes ruzie met elkaar maken zodat de aandacht wordt afgeleid van wat en wie er werkelijk de touwtjes in handen heeft. We moeten door de illusie heen kijken. Ze beïnvloeden onze aandacht en emoties al honderden jaren. Zien we het nou nog niet? Kom op mensheid, trek die ogen nou echt eens open, kom uit die trance, kom uit die kunstmatige coma. Je moet eens weten hoe beter je leven wordt als dat manipulatieve zooitje is vertrokken.

gratis sessie
gratis sessie
9 jaren geleden

Het plan om de Russen de nek om te draaien werd vooral duidelijk nadat de Russen zijn verjaagd en bestolen tijdens de kunstmatig aangezwengelde Cyprus banken crisis waar veel Russen hun geld hadden gestald. Hieruit kon men ook opmaken hoeveel macht de elite heeft en hoe makkelijk ze mensen kapot kunnen maken. En als je vervolgens nog geen vat kan krijgen op een land als Rusland dan zul je als slechte entiteit alles proberen waarmee men dat land onderuit kan halen en dat kan zelfs door het inzetten van een passagiersvliegtuig door deze uit de lucht te laten schieten en daar de Russen vervolgens de schuld van te geven. De elite zal er alles aan doen om Rusland door de knieën te krijgen, want de Russen zijn het grootste gevaar voor en door het fascistische-zionistische geregeerde Westen. De Russen zullen ons ooit, misschien met geweld, komen/moeten redden uit de klauwen van de fascisten.

Lyra
Lyra
9 jaren geleden

Beetje off topic: op 10 december j.l. is er in Ierland massaal gedemonstreerd tegen de corrupte overheid. Dat was voor Ierse begrippen een bijzonder gebeuren omdat nu zowel de katholieken als de protestanten met elkaar de straat opgingen, hand in hand, zeer uniek dus. En wat was daar over terug te vinden in de Nederlandse en Europese media: NIETS !!!

Kijk zo worden we dus gemanipuleerd!

Back to top button
34
0
We lezen graag je reactie!x