Binnenland

Nederlanders willen massaal terug naar het ziekenfonds

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Nederlanders verlangen massaal terug naar het ziekenfonds. Ze hebben afkeer van de machtspositie van de zorgverzekeraars. Ook de vergroting van de marktwerking in de zorg spreekt maar weinigen aan.

De overtuiging dat marktwerking een goed middel is om de kosten in de zorg te beteugelen, leeft bij weinig mensen. Vooral de positie van de zorgverzekeraars roept veel weerstand op. Mensen spreken zich uit tegen ‘de macht van de verzekeraars’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Op de vraag ‘hoe zou u de zorg organiseren?’ van de Regionale Zorgenquête kwamen duizenden reacties binnen. De meest genoemde oplossing: terug naar het ziekenfonds. Men wil een herinvoering van de ziekenfondsen die in 2006 zijn afgeschaft. Daarnaast uiten mensen hun afkeer van de grote invloed die zorgverzekeraars hebben.

‘Terug naar vroeger’ is een term die veel wordt gebruikt. Of ‘zoals het in de jaren negentig was’. “Gewoon weer ouderwets ziekenfonds, verplicht en automatisch van je loon afgehouden,” schrijft één van de respondenten. “Voor iedereen hetzelfde. Dat geprivatiseer, en al die keuzepolissen leiden alleen maar tot een grotere ongelijkheid in de samenleving.”

Sinds 2006 is elke Nederlander verplicht verzekerd via een particuliere verzekeringsmaatschappij. Deze zorgverzekeringswet is velen een doorn in het oog. Dat de zorgverzekeringswet zal sneuvelen is onwaarschijnlijk. De meerderheid in de Tweede Kamer denkt er op dit moment anders over dan de meeste ondervraagden.

[Gelderlander]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bogus
Bogus
9 jaren geleden

” De meerderheid in de Tweede Kamer denkt er op dit moment anders over dan de meeste ondervraagden.”

Ik denk dat dit wel met meerdere zaken/onderwerpen het geval is.

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Dat zijn nu net de mensen die nog niet doorhebben dat we in een film spelen die onze illusie is. Het heeft allemaal met tijdperken te maken waarin iets mag en kan en niet mag en niet kan. Geld is straks einde verhaal!!

Natsu
Natsu
9 jaren geleden

Wat ik zo raar vind is dat er staat, de meerderheid van de 2e kamer denkt er op dit moment anders over. Wat in principe betekent dat ze belangenverstrengeling hebben en dat ze daar voor zichzelf en de grote corporaties zitten. Hoe kunnen wij dit accepteren? Dit kleine voorbeeld moet toch al voldoende zijn dat de mensen die wij zogenaamd ‘kiezen’ er totaal niet voor ons zitten. Wordt het nou niet echt een keer tijd dat we die laconiek terzijde schuiven en eens echt actie ondernemen tegen dit soort ‘geintjes’? Het liefst met brandende fakkels en hooivorken richting Den Haag en eens niet alleen maar demonstreren met een paar mensen die een bordje vasthouden met de tekst “Wij vinden het niet leuk wat jullie doen”. Alsof die smerige aasgieren daar in Den Haag 1 minuut van wakker liggen, die lachen zich in hun vuistje. Kom op mensen hoe lang moeten wij dit nog accepteren. Overal ter wereld, in (bijna) elk land is er een demonstratie en/of protest tegen de overheid en nog steeds snappen wij niet wat dat betekent. De moed begint me steeds meer in de schoenen te zakken zo en de hoop op een revolutie en evolutie van de mensheid zak hiermee ook echt naar een diepte punt. Begrijp me niet verkeerd, ik hou hoop alleen zo kan het gewoon niet langer.

Sunshine
Sunshine
9 jaren geleden

We politiek is al jaren vergeten dat ze in onze dienst zijn en niet in dienst bij Big Business, in dit geval Big Pharma.
Maar welke kliek je ook op het pluche zet, ze reageren allemaal hetzelfde. Collectieve vergetelheid waarom ze daar zitten, vooral voor WIE ze daar zitten.

De zorgverzekeraars, pharmaceuten en politici, het ligt allemaal bij elkaar in bed dus tenzij wíj ons laten gelden, verandert er niets.

Back to top button
59
0
We lezen graag je reactie!x