Homepagina » Binnenland » Nederlanders willen massaal terug naar het ziekenfonds
Nederlanders willen massaal terug naar het ziekenfonds

Nederlanders willen massaal terug naar het ziekenfonds

Nederlanders verlangen massaal terug naar het ziekenfonds. Ze hebben afkeer van de machtspositie van de zorgverzekeraars. Ook de vergroting van de marktwerking in de zorg spreekt maar weinigen aan.

De overtuiging dat marktwerking een goed middel is om de kosten in de zorg te beteugelen, leeft bij weinig mensen. Vooral de positie van de zorgverzekeraars roept veel weerstand op. Mensen spreken zich uit tegen ‘de macht van de verzekeraars’.

Op de vraag ‘hoe zou u de zorg organiseren?’ van de Regionale Zorgenquête kwamen duizenden reacties binnen. De meest genoemde oplossing: terug naar het ziekenfonds. Men wil een herinvoering van de ziekenfondsen die in 2006 zijn afgeschaft. Daarnaast uiten mensen hun afkeer van de grote invloed die zorgverzekeraars hebben.

‘Terug naar vroeger’ is een term die veel wordt gebruikt. Of ‘zoals het in de jaren negentig was’. “Gewoon weer ouderwets ziekenfonds, verplicht en automatisch van je loon afgehouden,” schrijft één van de respondenten. “Voor iedereen hetzelfde. Dat geprivatiseer, en al die keuzepolissen leiden alleen maar tot een grotere ongelijkheid in de samenleving.”

Sinds 2006 is elke Nederlander verplicht verzekerd via een particuliere verzekeringsmaatschappij. Deze zorgverzekeringswet is velen een doorn in het oog. Dat de zorgverzekeringswet zal sneuvelen is onwaarschijnlijk. De meerderheid in de Tweede Kamer denkt er op dit moment anders over dan de meeste ondervraagden.

[Gelderlander]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

59 reacties

 1. ” De meerderheid in de Tweede Kamer denkt er op dit moment anders over dan de meeste ondervraagden.”

  Ik denk dat dit wel met meerdere zaken/onderwerpen het geval is.

  56 likes
  • Onze volksvertegenwoordiging laat het volk gewoonweg barsten.
   Het probleem is dat nieuwe verkiezingen dit niet oplossen.
   Het verderf heeft breed toegeslagen in bestuurlijk Nederland.
   Het is tijd voor een volksopstand aangaande de zorgverzekering.

   64 likes
   • Het is uberhaupt tijd voor een volksopstand! Niet alleen tegen de zorgverzekeraars. Alles wat is opgebouwd door onze ouders in 40 jaar is in 7 jaar tijd afgebroken en het is er niet beter op geworden.
    De Nederlandse overheid wil Nederland omtoveren tot Amerika, dat is kennelijk gelukt, want het systeem faalt. ”Privatisering is de oplossing!” Misschien in Amerika, maar niet in Nederland. Daarvoor is Nederland te klein. Concurrentie moet zorgen voor prijsdaling, kwaliteit, etc. Dit is niet het geval, er wordt geen kwaliteit geleverd en over de prijs hoeven we het niet te hebben. De Nederlandse overheid wil steeds onafhankelijker worden, waarom betalen we dan in godsnaam 21% belasting over producten en 52% belasting over het salaris van de grootverdieners?
    Ik zeg weg met al die toeslagen en belastingen. De Nederlander verdient een beter systeem/leven dan dit. Een basisinkomen is de oplossing, dat geeft vrijheid! Vrijheid betekent meer tijd voor anderen. Meer binding met mensen om ons heen, meer liefde in ons leven, minder zorgen. Een bijdrage aan de maatschappij leveren om ons nuttig te maken, zodat iedereen gelukkig is.
    Geen toeslagen & belastingen, ik denk dat je dan iedereen gewoon geld kunt ”geven”.

    33 likes
    • @Bokito. helemaal mee eens. ik heb jaren voor een Amerikaanse firma gewerkt en heb de ellende met de (zorg) verzekeringen van zeer nabij mee mogen maken. Het systeem dat de afgelopen jaren door onze waardeloze &*&(^& regering door de strot is geduwd is gedoemd te mislukken. Waarom denk je dat de USA nu steeds meer van “dat” systeem af wil. Omdat mensen letterlijk lagen te creperen in de goot, er zelfs stierven omdat ze de zorg niet konden betalen. Daar (VS) is dus gebleken dat zo’n systeem meer verwoest dan het oplost en zoekt naar een collectieve zorgverzekering om iedereen weer toegankelijk te krijgen in de zorg. Maar nee hoor….. de roversbende uit Den Haag gaat dat wiel opnieuw uitvinden waar al jaren van bekend is dat het een klapband is. Voorlopig zien we nu dus dat hele groepen de zorgpremie niet meer op kunnen brengen en ten dode zijn opgeschreven (letterlijk) Maar de club in het torentje ziet enkel eigenbelang en rooft de burger helemaal leeg. Alleen maar om straks hun reet te verhuizen naar Brussel. Oh ja, je kunt beter asielzoeker of illegaal zijn in dit land. Dan krijg je deze zorg gratis aangeboden. Deze regering is verrot…. tot op het bot.

     19 likes
    • Een basisinkomen zorgt niet alleen voor een betere verdeling van de welvaart, het zorgt ook voor afname van de sociale onrust. Sociale onrust die de komende jaren alleen maar zal toenemen.

     De scheefgroei in inkomen en vermogen zorgt voor OF een volgende wereld oorlog OF een maatschappij waar mensen in vrede samenleven en alles met elkaar delen vanzelfsprekend vinden.

     Het lost niet alles op maar is wel een sterk begin.
     Welke Mainstream Politieke Partij wil zich hier hard voor maken?

     Dat het haalbaar is dat weten we wel!
     Zie ook:
     http://issuu.com/zonnemax/docs/basisinkomen_2015/0

     8 likes
    • Om je argumenten nog wat kracht bij te zetten:

     Ook in Amerika is privatisering niet de oplossing. Volgens statistieken over armoede en ongelijkheid spant The United States of America (you a patriot son!? give us war on terror!) de kroon.
     Of dat goed of slecht is laat ik aan een ieder hier om zelf te beslissen.

     4 likes
  • klopt, Nederland is zo’n democratisch land dat er nog niet eens een referendum gehouden kan worden alles wordt door onze keelgat geduwd, ze luisteren niet eens naar de bevolking die hun gekozen heeft, zodra ze er zitten is het over.

   28 likes
   • In België durft men gewoon nooit eender welk referendum te houden en men spreekt hier toch ook over een democratie.
    En wat verkiezingen betreft, Mark Twain schreef ooit:”mochten verkiezingen iets uithalen dan zouden de mensen niet mogen gaan stemmen!”.

    11 likes
   • Terug naar DDR praktijken. Nu nog de nationale verklik mentaliteit en de nieuwe DDR is een feit.

    3 likes
   • Dat is dan weinig democratie? Democratie is verouderd en heeft gefaald. Ik denk toch dat eenlijnigheid het beste werkt. De hierarchie moet duidelijk zijn, dit is totaal onduidelijk. Het gevaar daarvan is dat we iemand heel veel macht geven.
    Zonder geld, zonder leger is er geen macht.

    0 likes
  • Er is geen democratie meer in Nederland, Bureaucratie, dat is het tegenwoordig met deze regering.
   Ze luisteren niet meer naar het volk, maar luisteren alleen nog maar naar de top van de EU, die zeggen zoveel mogelijk geld binnenhalen, hoe dan ook.
   Het merendeel van Nederland wil het ziekenfonds pakket terug, als er democratie in Nederland zou zijn dan zou dit een punt van bespreking moeten zijn in deze regering.

   Ik hoop dat het Nederlandse volk eens wakker word en eindelijk zijn eigen stem laat horen.

   11 likes
 2. Wat ik zo raar vind is dat er staat, de meerderheid van de 2e kamer denkt er op dit moment anders over. Wat in principe betekent dat ze belangenverstrengeling hebben en dat ze daar voor zichzelf en de grote corporaties zitten. Hoe kunnen wij dit accepteren? Dit kleine voorbeeld moet toch al voldoende zijn dat de mensen die wij zogenaamd ‘kiezen’ er totaal niet voor ons zitten. Wordt het nou niet echt een keer tijd dat we die laconiek terzijde schuiven en eens echt actie ondernemen tegen dit soort ‘geintjes’? Het liefst met brandende fakkels en hooivorken richting Den Haag en eens niet alleen maar demonstreren met een paar mensen die een bordje vasthouden met de tekst “Wij vinden het niet leuk wat jullie doen”. Alsof die smerige aasgieren daar in Den Haag 1 minuut van wakker liggen, die lachen zich in hun vuistje. Kom op mensen hoe lang moeten wij dit nog accepteren. Overal ter wereld, in (bijna) elk land is er een demonstratie en/of protest tegen de overheid en nog steeds snappen wij niet wat dat betekent. De moed begint me steeds meer in de schoenen te zakken zo en de hoop op een revolutie en evolutie van de mensheid zak hiermee ook echt naar een diepte punt. Begrijp me niet verkeerd, ik hou hoop alleen zo kan het gewoon niet langer.

  65 likes
  • Eerlijk gezegd denk ik niet dat je zoveel indruk maakt met spandoeken, en ik vermoed dat het leger sterker is dan wij met de hooivorken. Daarnaast, wie heeft er tijd naast werk, kids, huis, mantelzorgen, zorgen over rekeningen. Mensen komen niet eens aan ontspannen toe.

   Er is maar een manier om ze te pakken, in de portemonnee.

   Stoppen met betalen, allemaal, gisteren!

   7 likes
   • Mooi Femke,
    Ik werk al ruim 30 jaar in de gezondheidzorg, handen aan het bed ja. Toen het bedijfsmanagement uit de industrie zijn intrede deed in de gezondheidszorg ging de ziel eruit, op dit moment is men gaande de gezondheidszorg te ontmenselijken.

    ‘Na’ de bankencrisis , de overigens nog steeds in crisis is, aan de hartlongmachine ligt,
    is het snode plan begonnen de verzekeraars tot banken te verheffen, en dan door de hoge verzekeringspremies en zorgkosten en eigen risico, Zoveel mogelijk geld aan d burger te onttrekken wat de banken niet lukte. 5 miljard is al binnen dat niet voor zorg wordt gebruikt.
    Hooivorken in de lucht houden met 100.000 mensen zal al het militaire potentieel
    op straat brengen. Wat exact de bedoeling is! Het militaire apparaat bekostigd de burger zelf nl. door de hoge premies zorgverzekering! Stoppen met betalen massaal!

    7 likes
   • Vergeet niet dat het leger, de militairen, en politie ook mensen zijn, met een gezin, een huis en vaste lasten. Ook zij krijgen, vroeg of laat, met karma te maken. Kwestie van tijd voor ze de “juiste” kant kiezen….

    2 likes
   • Dat zeg ik ook in mijn verhaal, spandoeken etc helpen niks.
    Die instelling van; wie heeft tijd naast werk etc etc is juist die illusie waarin zij jou graag willen houden. Ik denk dat jou rechten als mens en jou welzijn toch net even wat belangrijker zijn dan een dagje werken voor een slavenloontje. Of misschien lees ik even over jou sarcasme heen, dat kan natuurlijk snel als je alleen maar tekst leest en niet de intonatie hoort die er bij hoort.

    1 likes
  • wordt het niet eens TID OM OP TE STAAN!! en dit zooitje ongeregeld achter slot en grendel te zetten ??wij hebben deze mensen aan een baan geholpen maar zij vertrappen onze doelen met hun voeten .wij zijn geen ondieren maar WORDEN WEL?? ZO BEHANDELD dus mensen sta EINDELIJK EENS OP TEGEN DEZE REGERING!!

   7 likes
 3. Kamerleden zweren geen trouw aan het volk; ze zweren trouw aan de troon, en reken maar dat ze die trouw zijn hoor!

  27 likes
  • @frans

   Kamerleden zweren trouw aan de troon en dat is de Vrijmetselarij. Na het zweren in de Vrijmetselaars lounge met het slaan op een beitel op een steen zweren ze ook trouw aan het Vaticaan die de vrijmetselarij leid.

   Het grootste probleem is dat de Vrijmetselarij een geheime organisatie is van de Geheime genootschappen en iets wat geheim is, is ALTIJD illegaal. Nu ben je dus strafbaar als je GELD betaald aan een geheime organisatie. Hoe nu met het CJIB en de huur van je huis en de huur van de grond waar je op woont en veel meer natuurlijk!!! Het is de grootste oplichting van deze wereld en ze zijn leidend aan de onderwereld. De grootste criminelen zitten dus met alle realiteit op het binnenhof in Den Haag.

   21 likes
   • @Pascal wat een onzin waar haal je deze larie allemaal vandaan soms teveel films gekeken?Oja natuurlijk stond op internet dan moet het wel waar zijn

    2 likes
    • misschien is het handig dat je een keertje voor jezelf op onderzoek gaat want heel toevallig zit pascal er niet erg ver naast 😉
     kijk maar een keer de docu everything is a rich mans trick. ik wil niet zeggen dat alles wat ze erin zeggen 100% klopt maar bepaalde dingen daaruit kun je voor jezelf bevestigen als je op wat onderzoek uit gaat 🙂 neem de docu niet als een feit maar neem de docu als een eye opener.

     12 likes
    • @marc

     Beste Marc het is niet zo erg om je zo naar voren te brengen maar ik beschouw jou wel met jou opmerking als een hele grote slaper die nog lang zal slapen en zelfs als de openbaring zal komen ga jij het nog niet geloven.

     Slaap lekker verder Marc, zelfs logica is voor jou eigen wereld niet de realiteit.

     4 likes
    • pascal heeft meer kennis dan jouw marc

     3 likes
    • Beste Marc, waar draait het om in de wereld sinds de middeleeuwen? Geld.
     Tijdens die periode was de kerk de grootste machthebber en corruptste. Geheime en snode plannen bestonden toen al, net zoals de vrijmetselaars, die verweven waren in de kerk omdat daar het geld was. Waar het geld is, zijn de vrijmetselaars. Toen de kerk minder machtig werd en ook minder geld kreeg doordat de koningen een stokje staken voor het geloof en verraad pleegte, zijn ze overgegaan naar de koningen, want daar zat het geld toen. Nu zijn ze actief in de entertainment industrie, want daar is het meeste geld.

     Denk je nou echt dat alle wereldleiders van het westen iets te zeggen hebben? Nee dat gebeurd door de rijkste der rijken. Die hebben de macht over het westen (de wereld).

     1 likes
  • He Frans nog een frans!!

   0 likes
 4. Nederlanders verlangen massaal terug naar het ziekenfonds!

  Dit verlangen zal groeien en niet ver van nu zal ook het ziekenfonds terug keren.
  Waarom?
  Omdat steeds meer mensen zullen inzien dat deze machtspositie een zeer ongezond
  effect heeft op de samenleving.
  En niet alleen op het gebied van zorg…
  Privatisering heeft zijn beste tijd gekend en zal afbrokkelen.

  38 likes
  • @dav Het zou idd kunnen kloppen dat het ziekenfonds uiteindelijk weer wordt ingevoerd, maar helemaal kaalgeplukt en met de mogelijkheid om je tegen torenhoge premies aanvullend te verzekeren. Kijk uit waar je naar vraagt; zie wat er met de studiefinanciering gebeurd is: studenten protesteerden tegen de langstudeerboetes, die kwamen er dus niet door maar ze kregen in de plaats een afschaffing van de studiefinanciering. En blij dat ze daarmee zijn…….

   9 likes
   • Elke transitie in de regering kost bakken geld. Dat is juist het hele punt van de constant veranderende plannen. Geld verdienen.
    Welkom in de Sociaal-Facistische samenleving!

    Als je hieruit wilt komen, dan moet de regering niks doen of te huur zijn voor diensten aan het volk. Laat het volk maar de plannen maken. Digitale directe democratie! Iedereen krijgt recht op internet kabel aansluiting.

    1 likes
 5. We politiek is al jaren vergeten dat ze in onze dienst zijn en niet in dienst bij Big Business, in dit geval Big Pharma.
  Maar welke kliek je ook op het pluche zet, ze reageren allemaal hetzelfde. Collectieve vergetelheid waarom ze daar zitten, vooral voor WIE ze daar zitten.

  De zorgverzekeraars, pharmaceuten en politici, het ligt allemaal bij elkaar in bed dus tenzij wíj ons laten gelden, verandert er niets.

  31 likes
 6. Ja, vind ik ook. Het gaat niet meer over zorg. Wat ik schandalig vind? Jongelui(18 jaar en ouder) die verdienen niet allemaal een minimum maandloon, maar ze moeten wel die eigen premie ophoesten. vb. Mijn nichtje is vanuit een woongroep(jeugdzorg) nu op kamers aan het wonen(begeleid). De kosten: Kamer 150 euro. Plus zorgverzekering en eigen premie(chronische hoofdpijn), eten en andere levensonderhoud. Ze is 20 dus verdient nog minder dan iemand van 25 jaar. Ze heeft 2 banen. 1. in een winkel en dat met een o uren contract. 2. Ze werkt 3 dagen in een kapsalon.(verschillende uren). Hoe kan zij alles betalen? Een vetpot is het niet en dan ook nog verschillende maandinkomsten. Het excuus dat ze iets anders moet zoeken kan er bij mij niet in. Ze heeft dit al met moeite kunnen vinden. Zelfs voor een thuiswonende met studiefinanciering is de eigen premie een flinke kostenpost. Dus kinderen die nog iets moeten opbouwen worden al belemmerd en de kans dat zij al in de schulden komen te zitten is zo best groot.
  Voor mensen met een minimum inkomen hetzelfde probleem. Die eigen premie is 370 euro. Dat bedrag houden veel mensen over na aftrek vaste lasten om te eten. Eten of naar zorg? Dat is onmenselijk. Heb je al schulden dan kom je er dus helemaal niet meer uit. Boete over boetes enz.
  Zelf vind ik het medicijnen beleid het meest erge. Continu moet je van medicijnmerken veranderen, terwijl veel mensen al gezocht hebben naar de juiste merk medicijn, die bij hen past. Huisartsen hebben nu zelf strijd met de apotheker. Dit is onmenselijk.
  En dan heb je de veelheid aan pakketten. Heb je een pakket, weet je nog de bedragen niet precies. Wat nu wel of niet onder gehele vergoeding geldt, want soms is het weer voor zoveel procent enz. Als je ziek bent dan heb je geen oog voor al die administratieve rondslomp.
  Wat het systeem ook nog doet is het vertragen/bemoeilijken van snel ingrijpen/onderzoeken bij nieuwe ziektes.
  Zorgmedewerkers moeten meer bezig zijn met de zorg zelf en niet met allerlei administratieve constructies.
  De zorg is zelf ziek en maakt mensen nog zieker. Lichamelijk, maar ook geestelijk door de chaos. Dat kan niet en dat mag gewoon niet. In feite gaat het systeem ver over mensenrechten/mensheid.
  De basiszorg had nooit in private handen moeten vallen. Ethiek had moeten blijven.
  vb. tandarts. Vrijwel iedereen wordt een beugel aangesmeerd. Is helemaal niet nodig. Ik heb dus geweigerd, ook bij mijn kinderen. Zij en ik hebben in mijn ogen een mooi gebit. Niet helemaal kaarsrecht, maar mooi genoeg om mee te lachen/te laten zien. Kijk als je tanden schots en scheef staan, kaaklijn die ver over elkaar valt, dan wordt het pas een ander verhaal. Ik ken genoeg ouders die hun kinderen wel een beugel hebben laten dragen, waarvan ik vind dat het helemaal niet nodig was. Het was puur om het perfecte gebit te verkrijgen. Hoeveel geld hiervan was overbodig? Waar ik me aan stoorde was/is, dat als je een tand wilde laten trekken, dat dat weer gruwelijk duur was. Dus had je pijn, dan kost het je veel geld. Dat is dus onethisch. De basiszorg werd hier dus overschreden.

  31 likes
 7. Wat nou als iemand een app maakt die over alle agenda punten van het kabinet een referendum houdt onder de Nederlanders, waarop alleen middels digid ingelogd kan worden? En dus ook op deze democratische manier wellicht macht en wil terug genomen word door het volk?

  Zomaar een ideetje als alternatief voor de hooivorken en fakkels 😀

  8 likes
 8. Het probleem ligt hem bij Hoogervorst. Deze ex-bankier aasgier heeft voordattie van z’n geld ging genieten die hele marktwerking in de zorg er doorheen gejast ondanks kritieken van buitenaf dat de kosten de pan uit zouden stijgen. We zitten met landverraders in de kabinet en dit is nu precies de reden waarom landverraad verboden is en zwaar gestraft wordt. Deze is alles behalve democratisch ingesteld. Hij was een vazaal net als jan-peter balkenende van de geheime genootschappen(zogenaamd globalisten) die over de hele wereld mensen hun leven aan het beheren is zonder dat men hierom gevraagd heeft of dit wel goed is. De politiek is doordrengt met nepotisme, landverraad, kleptomanie, grootheidswaanzin, inteelt, egoïsme en natuurlijk vrijmetselarij etc.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Hans_Hoogervorst

  “Hij was van 2007 tot 2011 voorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).” ~bankencrisis?

  “1983 – 1986 National Bank of Washington” ~ervaring bank gebruikt voor “asociale” zaken later?

  Need I say more?

  15 likes
 9. Het mooiste is dat als je ook maar iets outside the box denkt tot de conclusie zal komen dat de overheid een kluche gladpraters zijn met nagenoeg geen macht tenopzichte van 15miljoen nederlanders. We hebben voor een referendum in mijn ogen niet perse een digid nodig maar kunnen met gemak een alternatief in het leven roepen. En zegt de regering daar nee tegen en 15 miljoen ja dan lijkt mij toch wel duidelijk wat de uitslag zal zijn. Onze overheid moet naar mijn mening ons dienen maar wij moeten dan ook laten weten wat we willen en ik denk dat als er een referendum/handtekening app zou zijn met een paar vertegenwoordigers in de 2e kamer dat de oppositie hun spullen kunnen pakken en op kunnen zouten daar.
  Ik ben zelf niet slim/capabel genoeg om dit op touw te zetten maar ik hoop dat er iemand hier dit leest en dat wel is.

  De overheid wilt alles digitaal (belasting,uwv,gemeente en zelfs scholen) dus laten we ze digitaal aanpakken!

  4 likes
  • Bij de laatste 2e kamerverkiezingen in september 2012, hadden alle Nederlanders de gelegenheid om te kiezen voor een “andere wereld”, jawel, door te stemmen op de SOPN. Dat was dé gelegenheid om het huidige corrupte systeem drastisch te wijzigen. Helaas vond het merendeel van de Nederlandse bevolking dit geen optie. Een gemiste kans!

   6 likes
   • SOPN werd in nagenoeg iedere media genegeerd, en als er aandacht aan besteed vaak belachelijk gemaakt. Daarnaast was er een mediacampagne om toch maar strategisch te stemmen.

    Zo lang mensen klakkeloos de berichtgeving van de reguliere media aannemen, en zich laten opruien ipv zelf te denken komen we niet veel verder..

    3 likes
   • Intussen hebben we ervaren dat onze volksverteenwoordiging het hopeloos laat afweten.
    SOPN zou als partij daarin geen verandering kunnen brengen.
    We zitten nu eenmaal met een stel opportunisten en leugenaars die door vriendjespolitiek (partij) en afkomst op verkiezingslijsten verschijnen.
    Alsof dat niet genoeg is, zitten we ook opgezadeld met psychopaten op ministersposten, die geen enkele boodschap hebben aan het welzijn van het Nederlandse volk.

    1 likes
 10. We kunnen wel terug willen naar het ziekenfonds maar zolang iedereen zich in de verdeel en heers modus laat plaatsen en blijft kiezen voor een bestuur (regering) welke niets anders dienen dan het grote geld, zal er geen reet veranderen, alles draait op de hele aardkloot om niets anders meer dan geld en bezit, mensen tellen niet, nee we zijn slechts slaven die de agenda van o.a. de vrijmetselarij uit blijven voeren, en weet je wat, de meesten hebben niet eens door dat ze slaaf zijn, of de agenda van een ander uitvoeren………………….

  10 likes
 11. Ook ik, werkend als verpleegkundige in de ouderenzorg (verpleeghuis) ervaar dit zo!!! Zowel de bewoners verlangen terug naar het oude systeem. De verzorging word op dit moment belast met taken die niet toebehoren aan hun functie… denk aan huishouding, eten koken (teil je verzorgene bent. En geen kok) en daarnaast halvering in personeelsbeleid bezetting.. De uren die we 7 jaar geleden kondenkbaar inzetten op 1 dagdienst is nu het aantal uren wat je in kan zetten per dag…. 1 woord…. heel de zorg huilt…

  9 likes
 12. Dat zijn nu net de mensen die nog niet doorhebben dat we in een film spelen die onze illusie is. Het heeft allemaal met tijdperken te maken waarin iets mag en kan en niet mag en niet kan. Geld is straks einde verhaal!!

  8 likes
 13. Weet niet of we terug moeten maar dat het anders moet moge duidelijk zijn. Als we bewuster, gezonder leven zijn de kosten van de ‘gezondheidszorg’ beduidend lager. Maar ja, zo denkt de overheid, die in dienst is van Big Pharma natuurlijk niet.
  Wel ernstig is het dat nu je een hogere premie betaalt en daarvoor zorgtoeslag krijgt, die zorgtoeslag ineens als ‘inkomen’ wordt beschouwd, net als de huurtoeslag, die eerst via de woningbouw liep. Een excuus om flink te kunnen te korten op en straks afschaffen van allerlei toeslagen. Straks krijg je de situatie dat je met een uitkering van 900 in de maand een huur van 600 of meer moet betalen en dan de zorgpremie zonder dat daar toeslagen tegenover staan. Dan rest er nog maar een ding: alternatieven als een caravan, antikraak of een boomhutje.

  8 likes
 14. Wij mopperen, wij beredeneren, wij klagen, wij uiten ons ongenoegen en wij BLIJVEN GEDOGEN…
  In willekeurig ander land had de bevolking het land massaal platgelegd en iedere dag de straat opgegaan tot de veranderingen een feit waren geweest. Maar NEE he, hier gaat dat toch niet, wij zijn toch geen Fransozen ? Die, als ze het ergens niet ( of juist wel) mee eens zijn en masse de straat opgaan.
  Ach, mensen, klaag nog eens een beetje en tel je zegeningen; we worden geregeerd door prima fatsoenlijke graaiers die zich storen aan God noch Gebod, dus , wat is jullie probleem….

  3 likes
  • Mijn probleem is dat ik geen probleem heb.
   Welzijn begint allereerst tussen de oren.
   Ik heb mensen gezien en gesproken die werkelijk niets bezaten behalve een slaapplaats.
   Ze verbouwden wat groente, vingen vis, en verkochten wat ze over hadden op de markt.
   Die mensen waren gelukkig in de kleine wereld waarin ze leefden.

   Maar dat wil niet zeggen dat er in Nederland niks mankeert.
   Ik zie de ouderen zorg.
   Ik bedoel daarmee dat wij allemaal een zekere verantwoordelijkheid hebben t.o.v. onze ouders, maar als wij (Nederlanders) vinden dat er ook iets collectiefs moet zijn, dan regelen we ouderenzorg op een bepaald niveau.
   Wat we nu meemaken is de afbraak van een zorginstituten die in het verleden is gecreerd, en die om budgettaire redenen wordt afgebroken omdat de psychopaten in de regering het geld voor de ouderen liever aan andere zaken besteden.
   Hetzelfde geldt voor de gezondheidszorg, het openbaarvervoer, het onderwijs, etc..
   Dat zit me dwars.
   Dat klopt niet.
   Het klopt gewoonweg niet dat een paar malloten bepalen dat de rest maar moet creperen en moet zien rond te komen.
   En dat terwijl dit helemaal niet nodig is.
   Het is niet nodig dat een kleine groep zich alles kan permitteren, terwijl er landgenoten zijn zie in elementaire behoeften te kort schieten.

   5 likes
 15. in dejaren 50 kreeg je nog geld van het zieken huis als je daar lag ,,voor de onkosten die je maakte ,,,zgn lig geld

  huurverhoging ,,kreeg je huur compensatie .
  2012 medicijnen 40 euro ,storte zo ter aarde ,naem ze niet terug ook de arts niet .terwijl hij iemand anders er mee kon helpen
  dochter kreeg een klein tubetje zalf voorgeschreven ,,kreeg een grote 50 euro ,moest ze nemen was al genoteerd ..+ 6euro admine stratie
  tandarts een grote rekening ,,waar dingen op stonden die niet gedaan waren.
  in de 80 kan je niet meer demonstreren .

  vraag me af of die lui geen schaamte gevoel hebben ….maar 1 troost dood gaan ze allemaal .
  geld kun je niet meenemen ,,en niet eten .

  7 likes
 16. Ons werd en wordt nog steeds voorgespiegeld dat privatisering goedkoper is, en dus beter voor ons ! Hahah

  5 likes
 17. Nadat Kok zijn vakbond outfit inruilde voor de lange potloodventersjas met de rode stropdas en pokerface begon het velen al te dagen, nu loopt de voormalig voorman in goud en Kashmir te pronken met zijn Juda’s penningen, en nog heeft dit politiek organisme volgelingen.

  Velen van zijn politieke makkers zijn hem gevolgd en voeren wederom Europa naar de oorlog.

  3 likes
 18. Nederlanders verlangen massaal terug naar het ziekenfonds.
  Ja maar waarom zijn we daar mee gestopt omdat iedereen deze vorm van verzekering oplichte wat je ook maar wilde veranderen aan je lichaam of zei dat het was verandert het maakte niet uit ziekenfonds betaald wel buitenlanders die zich om lieten bouwen op kosten van het ziekenfonds maakten niet uit geld zat tog niet meebetalende leden van het fonds konde gewoon op het kaartje van een andere buitelander zich ook gewoon laten behandelen als hij maar alleen au au zei was het goed hoor beedje aanstellerij er bijen het komt goed ook tandartsen die misbruik maakte van deze zorgfond dinge in rekening brenge die niet gedaan werden maakt niet uit ziekefonds betaald wel maarja als dan de bodem van het potje in zicht is moet er wel wat anders voor komen

  2 likes
 19. Dit is pure “OPLICHTERIJ” we worden letterlijk opgelicht door de Nederlandse overheid via de zorgverzekeraars. Dit moet stoppen “OPLICHTERIJ” is zwaar strafbaar toch doen ze ‘t waarom denkt u,omdat ze niet werken voor ons (als Volksvertegenwoordiger) ze werken voor iemand anders en dat is die grap of beter gezegd “POLITIEK THEATER”.
  Oplossing is druf te zeggen dat dit gewoon “OPLICHTERIJ” is en tegen de Nederlandse GrondWet.

  En als toch wil weten wie de leiding in Nederland en in de Wereld heeft is “Follow The Money”

  BEWUSTZIJN EN EENHEID ZAL ONZE REDDING ZIJN.

  2 likes
 20. Uit al de voorgaande reacties valt nogal wat te destilleren, echter:

  Zolang als Nederlanders het verrekken om behoorlijk na te denken, het accepteren dat een bende bedriegers het regeringspluche en het parlement bevolken, zolang als Nederlanders “strategisch stemmen”…. zolang verdienen ze niet beter!

  2 likes
 21. Als ze iets moeten wijzigen doe dan het woord “verplicht”, wordt hier zo gvd ziek van!

  Ipv van wijzigen laten we het gewoon verwijderen..

  2 likes
 22. Bijna elke beslissing die sinds midden jaren door ‘de regering’ is genomen, druist direct tegen het gezonde verstand en de wensen van de bevolking in. Denken dat de regering en andere politieke partijen er zitten om het belang van de Nederlandse bevolking te dienen, is een grote misvatting. Je hoeft alleen maar te kijken wat ze WEL doen en HEEL SNEL kan en wat ze NIET doen en blijkbaar NIET kan:

  Wat voorbeelden:
  WEL: heel snel en zonder inspraak Tweede Kamer weer 1,4 miljard overmaken naar Brussel (december)
  WEL: versneld de korting op de WW en andere sociale voorzieningen invoeren
  NIET: radikale islamitische terroristen oppakken en per direct uitzetten (die lopen hier vrij rond en de enkelband mag zelfs van de rechtbank af want anders kan de terrorist niet voetballen)
  NIET: MH-17 oplossen, eerste debat over MH 17 opnieuw minstens 10 maanden uitgesteld
  NIET: radikale fasistische anti-semitische imam haatprekers verbieden en uitzetten wegens discriminatie
  NIET: massa immigratie stoppen onder het mom: in Saoedie Arabië is nog heel veel plek en ook een rijk land

  Bent u al wakker?
  Tijd voor een revolutie

  1 likes
 23. Willen,?
  we hebben niks te willen hier

  1 likes
 24. En dan?,…wat willen we dan zodra het Ziekenfonds weer terug is? Krijgen we de torenhoge kosten dan wel onder controle?, blijven de wachtlijsten dan ook weg?, gaan we het voor iedereen doen?, of alleen voor de mensen die minder dan modaal verdienen, zoals het voor 2006 dus was?

  Ik zie voornamelijk boze commentaren met als onderliggende gedachte dat iemand anders – m.a.w. de regering – overal de schuld van krijgt Als je een ideale samenleving wilt waarbij er één almachtig orgaan jou gaat verzorgen van de wieg tot het graf dan moet je vooral op de partijen stemmen die dit nastreven, GL, SP, PVV, PVDA, PVDD,…er zijn genoeg opties. Bedenk wel dat je ook degene bent die dat gaat betalen, 65 tot 72 % belasting zul je toch minimaal af moeten dragen om zo´n systeem draaiende te houden.

  1 likes
 25. HOAX, ik ben al vanaf mijn 17e niet meer bij een ziekenfonds ingeschreven.

  schulden ?! HOAX (Hocus Pocus)!

  Probeer bewust met eten en drinken omgaan!

  Leer je lichaam kennen ! Zoals relaties in je omgeving (die zijn er niet voor niks).

  Alles is één! (anders zou ik wel een getal gebruiken)

  1 likes
 26. We hebben het leger al op straat, zogenaamd om ons tegen de terroristen te beschermen, dus dat zal een handige bijkomstigheid zijn mocht het klootjesvolk ooit in oproer komen…niet te doen dus. Vaak lijkt autarkisch leven de oplossing maar doe dit maar eens op een flatje op 10 hoog. We zullen nooit meer teruggaan naar de sociale structuren die menslievend zijn, want daar valt geen winst te behalen.
  De enige oplossing is dat geld waardeloos wordt en ook niet meer wordt gedrukt; het is de enige manier om profit uit de mensen, dieren en producten te halen. Vooruitgang wordt dan weer uitgedrukt in hoe gelukkig je bent en dan kunnen we verder…

  Om met de woorden van Hans Teeuwen te spreken: Waar is Elvis als je hem nodig hebt?

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Wat je niet hoort over ontwikkelingshulp en hongersnood in Afrika

Wat je niet hoort over ontwikkelingshulp en hongersnood in Afrika

Vorige maand haalde Giro555 ruim 30 miljoen ...

Vitamine B17: De grootste cover-up in de geschiedenis van kanker?

Vitamine B17: De grootste cover-up in de geschiedenis van kanker?

Heb je weleens gehoord van vitamine B17 ...