Archeologie

Genetici ontkrachten Out of Africa-theorie

Help door deze informatie met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De enkele-oorspronghypothese of Out of Africa-theorie is een recent model om het ontstaan van de moderne mens te verklaren. De moderne mens zou in Afrika zijn ontstaan en na vertrek uit Afrika de plaats hebben ingenomen van de ‘archaïsche’ mensen, die allemaal uitgestorven zijn.

Volgens de Australische historicus Greg Jefferys is het uit-Afrikamodel een mythe, die inmiddels volledig is ontkracht door genetici. Een recente studie van Anatole A. Kljosov en Igor L. Rozhanskii laat zien dat mensen een ‘gemeenschappelijke voorouder’ hebben die ‘niet noodzakelijkerwijs uit Afrika komt’. Het is nooit bewezen dat deze voorouder in Afrika leefde, aldus de onderzoekers.

Tijdens het onderzoek naar 7556 verschillende haplotypen troffen de wetenschappers geen Afrikaanse genen aan. Door de afwezigheid van Afrikaanse genen is het bijna onmogelijk om een link met Afrika te leggen. Volgens de onderzoekers is er genoeg reden om de Out of Africa-theorie te herzien en is het aannemelijker dat zowel Afrikanen als niet-Afrikanen afstammen van een gemeenschappelijke voorouder.

De onderzoekers merken op dat geen van de 400 niet-Afrikaanse deelnemers tijdens het project positief testte op de 13 ‘Afrikaanse’ subcladen van haplogroep A. Het is dus onwaarschijnlijk dat de voorouder van de mens in Afrika leefde.

Wetenschappers hebben vastgesteld dat minstens 20 procent van het menselijk DNA afkomstig is van andere hominide soorten die niet zijn geclassificeerd als Homo sapiens, waaronder de neanderthaler, Homo denisova, archaïsche Homo sapiens, Homo erectus en zelfs ‘Hobbit’ (Floresmens).

Genetisch gezien is de mens een hybride die niet afstamt van jager-verzamelaars uit Afrika. Uit recente sequencing van genomen blijkt dat leden van verschillende oude mensachtige groepen, waaronder ook een nog onbekende menselijke voorouder, meer dan 30.000 jaar geleden geslachtsgemeenschap hadden. “Er waren vele hominide populaties,” aldus geneticus Mark Thomas van het University College London.

In het DNA van de Denisova-mens hebben Amerikaanse wetenschappers onlangs genetische sporen van een mysterieuze mensensoort ontdekt. Uit de DNA-fragmenten blijkt dat deze soort geslachtsgemeenschap had met andere mensachtigen die 30.000 jaar geleden in Azië leefden, maar niet tot de neanderthalers of Homo sapiens behoorden.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
20 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jolanda
Jolanda
8 jaren geleden

Ze namen het er nogal van die gezegende homo’s van weleer, als er wat gezegendst te naaien viel om het gezegende wonder mens vorm te geven. Dit staat overigens niet in de bijbel zo?

God schiep de mens als zijn evenbeeld, als evenbeeld van God schiep hij hem, mannelijk en vrouwelijk schiep hij de mensen.

Zou dat verhaal dan toch verzonnen zijn?

Dit klopt wel ’n beetje: Hij zegende hen en zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde, maar is meer een alibi voor omdat ’t goeddunkend word toegestaan door de Here god.

Mark
Mark
8 jaren geleden

Het idee dat wij europianen afstammen van afrikaanse stammen klopt toch niet! Ieder mens die rationeel kan nadenken weet al gelijk dat wij totaal niet uit afrika komen. Evolutie heeft miljoenen jaren nodig, en volgens de “bijbel” bestaan wij niet eens miljoenen jaren. En daarbij komt ook nog eens , waar is de intussen geevolueerde aap , want als 1 zoogdier evolueert dan gaan automatisch de andere ook!!!! En niet om het een of ander om dus de afrikanen te bespotten, als je dus evolueert zou je dus ook automatisch slimmer moeten worden. Kan dat niet echt zien in de afrikanen, deze mensen waaien met elk voorbij gaand windje , vroeger de christen en nu de islamieten.
Ieder volk op aarde is gemeenschappelijke dna, alleen daarbij komt dat de machine waar onze ziel in huist net even verschillend is. Een galactische eenheid word gevormd hier op aarde , wachtend tot alle dna zich heeft gemengd tot en jawel daar komt ie dan , een adam of eva. Daaruit zou alle dna gevormd zijn. Zou toch geweldig zijn als we met zijn alle 1 soort zijn met alle toepassingen die in het dna zit. Ieder volk heeft een ander vorm van denkwijze. Dit eenmaal tot 1 mens , dan is de aarde klaar voor een vernieuwing en worden we geupdate met nieuwe krachten.
Tot die tijd is afwachten of het geloof dat niet vernietigd, geloof is ok maar het is egoistisch om te zeggen dat iemand boven een leuk schaakspelletje speelt met de mensheid.

Bataaf
Bataaf
8 jaren geleden

Ik ben zeer verheugd dit bericht op nine for news te mogen lezen!
Onderdrukte en verdrukte kennis die al in de 19e eeuw bekent was bij wetenschappers totdat de ‘afrocentrics’ op het toneel verschenen.Geldt evengoed voor de etniciteit van de vele eeuwenoude mummies die wereldwijd zijn gevonden.
Meer info aangaande dit onderwerp.

http://atlanteangardens.blogspot.nl/2014/05/russian-geneticists-disprove-out-of.html

Solaria
Solaria
8 jaren geleden

Dit is duidelijk weer een “broodje aap” verhaal, waarschijnlijk wordt dit weer door de meesten hier voor waar aangenomen omdat het in hun straatje past en het nieuws uit Rusland komt.

Het genetisch materiaal van de Flores mens is namelijk helemaal niet in kaart gebracht omdat er geen DNA is gevonden. Maar het wordypt in dit artikel wel aangehaald als bewijs materiaal…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

20
0
We lezen graag je reactie!x