Wereld

11 plekken op aarde waar je niet mag komen. Heb je hier ooit van gehoord?

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vanaf oktober 2019 is het beklimmen van de iconische rots Uluru in Australië verboden, zo hebben de lokale autoriteiten beslist.

De grote rode rotsformatie is een heilige site voor de Aboriginalgemeenschap Anangu. Uluru staat op de UNESCO-lijst met werelderfgoed en zou een half miljard oud zijn.

Op welke andere plekken op aarde worden geen bezoekers toegelaten?

Grotten van Lascaux, Frankrijk

Deze grotten liggen in het Franse departement Dordogne. In 1940 werden in de grotten een groot aantal rotstekeningen ontdekt, die zijn gedateerd op 15.000 tot 10.000 voor Christus.

Het is de rijkst beschilderde prehistorische grot die tot nu toe is ontdekt. Sinds 2008 zijn de grotten gesloten voor publiek.

Vaticaans Geheim Archief, Vaticaanstad

Dit is de centrale bewaarplaats van alle akten die zijn uitgevaardigd door de Heilige Stoel. Het grootste deel daarvan wordt bewaard in een betonnen kubus die de bunker wordt genoemd.

In totaal wordt er nu zo’n 85 kilometer aan archiefstukken bewaard. Het archief is alleen toegankelijk voor geleerden van naam en faam.

Grote schrijn van Ise, Japan

Dit is een complex van Shintoschrijnen in de Japanse stad Ise. De grote schrijn is één van de heiligste en belangrijkste plekken binnen het Shintoïsme.

Toegang tot de locatie is sterk aan banden gelegd. Bezoekers mogen doorgaans niet meer zien dan de daken van de centrale gebouwen.

De hogepriesters en –priesteressen van de grote schrijn van Ise moeten traditiegetrouw afkomstig zijn uit de Japanse keizerlijke familie.

Area 51, VS

Dit is een militaire basis van de Amerikaanse luchtmacht in de Nevadawoestijn. In de volksmond wordt Area 51 ook wel Dreamland genoemd.

De basis is door UFO-onderzoekers vaak genoemd als locatie waar de Amerikaanse overheid buitenaardse wezens verborgen zou houden.

In 2013 heeft de CIA geheime documenten vrijgegeven waarin de basis als Area 51 wordt beschreven.

Graftombe van Qin Shi Huang, China

Qin Shi Huang wist gedurende zijn relatief korte bewind grote koninkrijken rondom een rivier in China te verenigen tot één rijk en wordt daarom gezien als de eerste keizer van China.

Bij de bouw van zijn mausoleum werden naar schatting 700.000 arbeiders ingezet, ruim twee keer zoveel als bij de Chinese Muur.

Het mausoleum ligt als een paleis onder een 76 meter hoge grafheuvel. Wonderbaarlijk genoeg is de tombe waarin Qin moet liggen nooit geopend.

Mezjgorje, Rusland

Mezjgorje is een gesloten stad in de Russische autonome deelrepubliek Basjkortostan. Gedacht wordt dat de stad moet fungeren als bunker tegen een kernaanval.

De federale overheid bepaalt wie toegang krijgt tot het stadje, dat 17.000 inwoners telt. Toeristen zijn er niet welkom.

Er gaan geruchten dat er Russische legerbataljons gestationeerd zijn die werken in een geheime nucleaire basis.

Slangeneiland, Brazilië

Ilha da Queimada, bijgenaamd Slangeneiland, ligt voor de kust van Brazilië en is de thuisbasis van duizenden Golden Lancehead Vipers.

Deze slangen behoren tot de meest giftige ter wereld. Er zouden liefst vijf van deze dieren op elke vierkante meter zijn te vinden.

Jarenlang was de enige menselijke bewoner een vuurtorenwachter, maar inmiddels is het verboden het eiland te betreden.

De slaapkamer van de Queen, Engeland

Buckingham Palace verwelkomt toeristen al sinds jaar en dag, maar de slaapkamer van koningin Elizabeth II is niet toegankelijk. Het gaat om één van de zwaarst bewaakte kamers in Engeland.

Wereldzaadbank, Spitsbergen

De wereldzaadbank bevat zaden van zoveel mogelijk rassen van gewassen. De opslagplaats, ook wel omschreven als een Doomsday-vault of een ark van Noach, wordt grotendeels betaald door de Noorse overheid.

De zaadbank bevindt zich 120 meter diep in een berg vlak bij de plaats Longyearbyen. Alleen enkele medewerkers mogen bij de zaadbank naar binnen.

North Sentinel Island, Andamanen

Dit kleine eiland heeft een oppervlakte van 72 vierkante kilometer en valt bestuurlijk gezien onder de Andamanen.

De inheemse bevolking bestaat uit Sentinelezen, die elk contact met andere mensen weigeren en behoren tot de laatste groepen geïsoleerde volkeren ter wereld die nog niet zijn beïnvloed door de moderne beschaving.

Kantoor 39, Noord-Korea

Noord-Korea is één van de meest geheimzinnige landen ter wereld, maar nog geheimzinniger is Kantoor 39.

Er is maar heel weinig bekend over Kantoor 39, waarvan wordt gedacht dat het zich in het hoofdkwartier van de Arbeiderspartij in Pyongyang bevindt.

Er zouden onder meer drugs worden verhandeld en wapendeals worden gesloten.

[Euronews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PIETJE
PIETJE
5 jaren geleden

Waarom verboden ????? Omdat we dan misschien dingen ontdekken die de “‘ regeringen’ voor ons verborgen willen houden wat een onzin ! Wij de mensheid hebben recht op alle waarheid !

Jaya
Jaya
5 jaren geleden

Wat een planeet, het is niet vreemd dat velen zelfmoord plegen..

Adam
Adam
5 jaren geleden

sommige zijn natuurlijk wel te verklaren over en het hoe en waarom, maar de Vaticaanse archieven waar alleen de paus toegang heeft, bevatten het werkelijke verhaal en historie van Jezus, die ze van af in het begin hebben verdraait, om de mens in een angst modus te houden, tot op de dag van vandaag.
maar ik heb gelukkig de brieven van jezus, dat ziijn er 9

Johan
Johan
5 jaren geleden

Mijn slaapkamer mogen ook alleen maar streng geselecteerde dames komen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

18
0
We lezen graag je reactie!x