CoronaMens en Dier

Meldpunt discriminatie ontvangt ‘veel meldingen’ van mensen die zich gediscrimineerd voelen door De Jonge

Help door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!

Demissionair minister Hugo de Jonge lanceerde begin deze maand Discriminatie.nl, één landelijk meldpunt discriminatie voor alle inwoners van Nederland. Hij heeft er waarschijnlijk nu al spijt van.

Neuroloog Jan Bonte meldde op de website een geval van discriminatie. “Het gaat om een langdurige discriminatie door Hugo de Jonge, op dat moment minister van VWS, die het nodig vond om de ongevaccineerde medemens te kleineren, te dehumaniseren, te demoniseren en zo mogelijk uit te sluiten van de maatschappij.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Ik weet al dat u niets met mijn melding gaat doen. Want deze site is alleen bedoeld voor […] politiek correcte meldingen. Maar ik doe het toch. Zodat u niet kunt zeggen dat u niet op de hoogte was van de meest schandalige, meest grootschalige en meest misdadige discriminatie sinds de Tweede Wereldoorlog,” voegde hij toe.

Veel meldingen

Bonte heeft antwoord gekregen. “Op dit moment ontvangen we veel meldingen van mensen die zich uitgesloten, niet gehoord en weggezet voelen door het overheidsbeleid tijdens de coronapandemie. Veel mensen geven aan dat zij zich door de overheid en samenleving onder druk gezet voelden om zich te laten vaccineren, terwijl zij dit niet zelf wilden. En dat zij zich vervolgens buitengesloten voelden door de invoering van het coronatoegangsbewijs, omdat zij niet gevaccineerd waren. Met als gevolg dat zij tot verschillende plekken geen toegang meer hadden en van bepaalde activiteiten werden uitgesloten,” reageert een medewerker van het meldpunt.

De medewerker merkt op dat het wel of niet gevaccineerd zijn niet onder één van de in de wet genoemde discriminatiegronden valt.

Wel wordt de melding geregistreerd in de jaarlijkse Monitor Discriminatie, die door de overheid kan worden gebruikt voor het ontwikkelen van nieuw beleid, aldus de medewerker. “Door te melden geef je een krachtig signaal af over ervaren discriminatie in de samenleving. Ook als het gaat om discriminatie die jij hebt ervaren door het overheidsbeleid rond corona.”

Hoopvolle reactie

De neuroloog vindt dit wel een hoopvolle reactie. “Reden voor mensen om nog eens te melden. Al was het maar om de overheid duidelijk te maken wat zij veroorzaakt heeft en waar ze verantwoordelijk voor gehouden zou moeten worden.”

Ook Stefan Noordhoek heeft een melding gemaakt. De medewerker waar hij mee sprak, gaf aan ‘vele vergelijkbare klachten van voornamelijk zeer redelijke en verstandige burgers’ te hebben ontvangen.

Huisarts Els van Veen deed ook melding van discriminatie onder leiding van de minister van VWS en kreeg ‘een mooie reactie’ terug. “Je kunt in een samenleving niet ongestraft een bevolkingsgroep als asociaal, moordenaars, et cetera wegzetten. Vroeg of laat betaal je daarvoor de prijs,” aldus Van Veen.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 176 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Greet Resist
Greet Resist
2 maanden geleden

Mister dis-crimi-nazi 2024

Eleonora
Eleonora
2 maanden geleden

Ik heb ook meteen melding gemaakt. Kreeg een mail terug dat ik “binnenkort” gebeld zou worden. Is tot op heden niet gebeurd. Verwacht er ook niets van. Wel fijn dat zoveel mensen hiervan gebruik hebben gemaakt

ludo
ludo
2 maanden geleden

maar worden ze daarop gestraft??
neen hoor, onschendbaarheid, die mogen zeggen wat ze willen!

Jill
Jill
2 maanden geleden

Ik ben 3 jaar geleden bij politie in Belgie melding gaan maken van discriminatie en tot twee keer toebij unia, maar werd gewoon afgewimpeld ‘ moest het zelf maar oplossen’ of ‘ ze vonden dat niet hun bevoegdheid’.

Back to top button
91
0
We lezen graag je reactie!x