Het Complot

Vaticaan pleit voor ‘mondiale orde en centrale wereldbank’

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens de plenaire vergadering van de Pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede op 3 december jongstleden benadrukte paus Benedictus XVI het belang van één mondiale gemeenschap met bijbehorende autoriteit.

Volgens de paus is de Kerk niet verantwoordelijk voor de belichaming van deze orde, maar biedt ze wel richtlijnen voor een ‘antropologisch en ethisch raamwerk’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Hij stelt zich geen supermacht voor waarbij de macht in handen is van een select gezelschap dat het volk domineert en profiteert van de zwakken. Volgens hem moet autoriteit worden gezien als een morele kracht.

Centrale wereldbank

De Pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede doet samen met andere pauselijke instituties onderzoek naar een hervorming van het internationale monetaire en financiële systeem.

Vorig jaar oktober riep de Heilige Stoel ook al op tot het vormen van een ‘mondiale autoriteit’ en een ‘centrale wereldbank’ om over de financiële instellingen te regeren, zo bleek uit documenten van de kerkvaders.

De raad stelde een financiële transactietaks voor en sprak zich uit tegen ‘neoliberaal denken’ en ‘afgoderij van de markt’, waarbij alleen wordt gezocht naar technische oplossingen voor economische problemen.

Universele bevoegdheid

Volgens de raad moet ‘een supranationale autoriteit’ worden opgericht met een ‘universele bevoegdheid’ om zo economisch beleid te sturen.

Het Vaticaan zei dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet langer de macht of het vermogen heeft om de wereldmarkten te stabiliseren. Uit de documenten werd duidelijk dat een dergelijke omschakeling waarschijnlijk enige tijd kon gaan duren en tot veel weerstand zou leiden.

Als dame-grootkruis van Eer en Devotie van de katholieke Orde van Malta, de Souvereine Militaire Hospitaal Orde van Sint Jan van Jeruzalem, is koningin Beatrix trouw aan de paus en de rooms-katholieke leer.

Bron: Vatican.va

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

25 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bending unit 22
Bending unit 22
11 jaren geleden

Hahahaha het blijft toch een Duitser hè?
Ein volk ein………

Pascal
Pascal
11 jaren geleden

Mijn god die delen al 2000 jaar mee in de Corruptie. Het Vaticaan is het grootste mafia huis van de wereld. Ach, is die Bijbel die gevonden is in een Joodse grot wel echt? Ze liegen de gehele wereld rond met hun holohoax. Waarom worden de onderzoeken van Fred Leuchter niet bekend gemaakt?

biff
biff
11 jaren geleden

Die gast spoort niet.

Kielhalen!

Yoop
Yoop
11 jaren geleden

Neen, ik heb geen zin aan een mondiale wereldbank & al helemaal niet aan een mondiaal gezag want je kunt al wel op je klompjes aanvoelen dat het eindigt in een selecte groep die de macht naar zich toetrekt, geen in dit geval mijn portie maar aan Fikkie.
Dit is zeker de laatste stuiptrekking van de dark cabal?

Back to top button
25
0
We lezen graag je reactie!x