Homepagina » Het Complot » Vaticaan pleit voor ‘mondiale orde en centrale wereldbank’
Vaticaan pleit voor mondiale autoriteit en centrale wereldbank

Vaticaan pleit voor ‘mondiale orde en centrale wereldbank’

Tijdens de plenaire vergadering van de Pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede op 3 december jongstleden benadrukte paus Benedictus XVI het belang van één mondiale gemeenschap met bijbehorende autoriteit.

Volgens de paus is de Kerk niet verantwoordelijk voor de belichaming van deze orde, maar biedt ze wel richtlijnen voor een ‘antropologisch en ethisch raamwerk’.

Hij stelt zich geen supermacht voor waarbij de macht in handen is van een select gezelschap dat het volk domineert en profiteert van de zwakken. Volgens hem moet autoriteit worden gezien als een morele kracht.

Centrale wereldbank

De Pauselijke Raad voor Rechtvaardigheid en Vrede doet samen met andere pauselijke instituties onderzoek naar een hervorming van het internationale monetaire en financiële systeem.

Vorig jaar oktober riep de Heilige Stoel ook al op tot het vormen van een ‘mondiale autoriteit’ en een ‘centrale wereldbank’ om over de financiële instellingen te regeren, zo bleek uit documenten van de kerkvaders.

De raad stelde een financiële transactietaks voor en sprak zich uit tegen ‘neoliberaal denken’ en ‘afgoderij van de markt’, waarbij alleen wordt gezocht naar technische oplossingen voor economische problemen.

Universele bevoegdheid

Volgens de raad moet ‘een supranationale autoriteit’ worden opgericht met een ‘universele bevoegdheid’ om zo economisch beleid te sturen.

Het Vaticaan zei dat het Internationaal Monetair Fonds (IMF) niet langer de macht of het vermogen heeft om de wereldmarkten te stabiliseren. Uit de documenten werd duidelijk dat een dergelijke omschakeling waarschijnlijk enige tijd kon gaan duren en tot veel weerstand zou leiden.

Als dame-grootkruis van Eer en Devotie van de katholieke Orde van Malta, de Souvereine Militaire Hospitaal Orde van Sint Jan van Jeruzalem, is koningin Beatrix trouw aan de paus en de rooms-katholieke leer.

Bron: Vatican.va

Gerelateerd:

 Vind je dit artikel waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

25 reacties

 1. Hahahaha het blijft toch een Duitser hè?
  Ein volk ein………

  0 likes
 2. Mijn god die delen al 2000 jaar mee in de Corruptie. Het Vaticaan is het grootste mafia huis van de wereld. Ach, is die Bijbel die gevonden is in een Joodse grot wel echt? Ze liegen de gehele wereld rond met hun holohoax. Waarom worden de onderzoeken van Fred Leuchter niet bekend gemaakt?

  0 likes
 3. Die gast spoort niet.

  Kielhalen!

  0 likes
 4. Neen, ik heb geen zin aan een mondiale wereldbank & al helemaal niet aan een mondiaal gezag want je kunt al wel op je klompjes aanvoelen dat het eindigt in een selecte groep die de macht naar zich toetrekt, geen in dit geval mijn portie maar aan Fikkie.
  Dit is zeker de laatste stuiptrekking van de dark cabal?

  0 likes
 5. kan beter verdwijnen met zijn geleuter,hebben een grotere macht dan dat ieder denkt.
  horen ook bij de elite kliek.
  ik heb nog steeds de hoop dat nederland uit de eu gaat.

  0 likes
 6. [quote name=”Bending unit 22″]Hahahaha het blijft toch een Duitser hè?
  Ein volk ein………[/quote]

  Ein Wagen fur das Volk Ein Volkswagen…

  0 likes
 7. Uhm…De Oranjes zijn toch nederlands hervormd? Vreemd.

  “de afgoderij van de markt” daar horen toch ook centjes bij, tellen die niet voor de Paus en de vaticaanse bank?

  0 likes
 8. What’s new?

  Bijna niemand weet dat (vrijwel?) alle westerse staten zijn opgericht in naam van het Vaticaan. Erg interessant. Heb er al eens het e.e.a. over opgeschreven:

  http://www.tuks.nl/wiki/index.php/Main/TheFascinatingHistoryOfCivilLawVersusDivineCommonLaw (Engels)

  http://www.tuks.nl/wiki/index.php/Main/BataafseRepubliek :

  “En aldus hebben we hier de oprichtingsakte van het Koninkrijk der Nederlanden, een rechtspersoon die is opgericht binnen de jurisdictie van het (heilige) Romeinse recht. En aangezien de Bataafse Republiek is opgericht binnen het gewoonterecht, “common law”, is dit dus juridisch gezien een rechtmatige rechtspersoon wiens grondgebied is geannexeerd door een andere rechtspersoon onder buitenlandse soevereiniteit en wel die van het Vaticaan c.q. de Paus.”

  0 likes
 9. Het Huis van Oranje is vanouds verbonden met de Nederlandse Hervormde Kerk (NHK), die met de Gereformeerde Kerken en de Lutherse Kerk is opgegaan in de Protestantse Kerk in Nederland (PKN)

  0 likes
 10. soort van laatste wanhoopspoging. bekijk de historie of santos bonacci & je weet genoeg over waar hun daadwerkelijk mee bezig zijn afgezien van het feit dat het vaticaan staat op een berg met lijken.
  tijd dat ze die bibliotheek eens vrijstellen & stoppen met het voorliegen van mensen of het verdraaien van geloof! & zeg nou zelf.. neem je iemand met zulke van duistere overlopende kijkers daadwerkelijk serieus? je weet wat ze zeggen over het lezen van de ziel & aangezien het zo vies oogt klap ik dit boek gauw weer dicht. spijtig & doodZONDEE.

  0 likes
 11. heb mijn bedenkingen over de taak van het vaticaan, een wereldbank, een wereldregering, dat zijn de streefpunten van de illuminati , ze moeten zich bezig houden met hun geloof, niet met politiek of financiële zaken, of ze werken samen met de illuminati !!!

  0 likes
 12. Aldus Pausifer nastrever van “Das Vierte Reich” en aanhanger van het verborgen occulte. Vrienden van Vaticaanbank Rothschild. Intussen achter de schermen vriendjespolitiek met de Joden en Islam. Hoe “geloofwaardig” is geloven allemaal nogals je bedenkt dat men elkaar overal af loopt te schieten wegens geloofsovertuigingen en het verstoren van vrede door elitaire mensen.

  Bah!!!

  0 likes
 13. Hoi allemaal,wat denkt de paus wel niet,een NWO,en de paus aan het hoofd hiervan,en dan nog meer kindermisbruik,en kinderen offeren.En dan achter de schermen de illuminatie.Aan de gewone mensen die Khatoliek zijn heb ik wel respekt,maar niet voor de paus ,en alles in het vatikaan,en wat daar allemaal verborgen word gehouden in de catacomben,en de bibliotheek.ik mag hopen dat dit de laatste stuiptrekkingen zijn van de paus en de illuminatie.Bestormen moet je het vatikaan,het goud allemaal omsmelten en dan laten ontploffen met een gecontroleerde ontplofing.wat een hoogmoed hebben ze daar in het vatikaan.

  0 likes
 14. Vaticaan?Dat zijn toch die “heilige” die op een troon zitten en op de muur achter zich een kruis ondersteboven hebben hangen?
  Duvels in schaapskledij!

  0 likes
 15. [quote name=”SlaSauS”][quote name=”Bending unit 22″]Hahahaha het blijft toch een Duitser hè?
  Ein volk ein………[/quote]

  Ein Wagen fur das Volk Ein Volkswagen…[/quote]

  Das auto..

  0 likes
 16. [quote name=”John Do”]Vaticaan?Dat zijn toch die “heilige” die op een troon zitten en op de muur achter zich een kruis ondersteboven hebben hangen?
  Duvels in schaapskledij![/quote]

  De wolf en de 7 geitjes!!!!
  Heilige boontjes!

  0 likes
 17. De aarde is rond…
  Condooms zijn verboden…
  De wereld moet een wereldorde hebben….

  Sja, ik denk dat hij maar beter zijn mond kan houden… op de stapel hopeloze ideeen ermee.

  Laat hij woorden als liefde, verdraagzaamheid en respect prediken, daar is ie voor aangesteld, niet voor financien, economie en politiek.

  0 likes
 18. Het wereld gaat naar een nieuw system leven
  het is: NIEUW WERELD ORDE.

  Hitler had opgeroepen tot een nieuwe wereld orde,ook George Bush had hetzelfde opgeroepen,dit is een heel oude plan dit betekent mondiaal regering, mondiaal leger
  mondiaal eenheid munt,de autochtonen zullen niet meer meerderheid worden,voorbeeld de blanken in Europa niet meer meerderheid worden,zij willen het wereld regeren maar met een vriendelijk manier,zodat wij hen graag accepteren als de baas van het wereld.
  Het zal hen lukken,alleen de God kan hen tegenhouden,en de vraag is wanneer de tijdstip van dit nieuwe wereld orde ,blijktbaar over tientallen jaren of nog meer

  0 likes
 19. [quote name=”Olaf”]De aarde is rond…
  Condooms zijn verboden…
  De wereld moet een wereldorde hebben….

  Sja, ik denk dat hij maar beter zijn mond kan houden… op de stapel hopeloze ideeen ermee.

  Laat hij woorden als liefde, verdraagzaamheid en respect prediken, daar is ie voor aangesteld, niet voor financien, economie en politiek.[/quote]
  Precies

  0 likes
 20. Paus = Romeinse Keizer van het nog steeds bestaande Romeinse Wereldrijk. Het begon met Constantijn de Grote… (eerste christelijke keizer)

  0 likes
 21. Sinds wanneer geloven wij die enge paus?

  0 likes
 22. [quote name=”Olaf”]De aarde is rond…
  Condooms zijn verboden…
  De wereld moet een wereldorde hebben….

  Sja, ik denk dat hij maar beter zijn mond kan houden… op de stapel hopeloze ideeen ermee.

  Laat hij woorden als liefde, verdraagzaamheid en respect prediken, daar is ie voor aangesteld, niet voor financien, economie en politiek.[/quote]

  Helemaal mee eens!!
  Hoe noem je iemand die in de arme landen miljoenen volgelingen heeft en waar geen middelen voorhanden zijn, dan tegen hen zegt dat condooms verboden zijn?
  Massamoordenaar met financieel-economische aspiraties?
  Dood = handel. Arbeit macht frei, nog steeds, al de rest is onzin.

  0 likes
 23. Die gasten zouden eens een keer ECHT aan het werk moeten gaan, i.p.v. hun leven lang te profiteren van de burger. NIETSNUTTERS zijn het!

  0 likes
 24. ik dacht dat wij slimme mensen waren maar toch is het niet zo want de N W O begint op 21 12 2012 want dan is de maya telling verlopen ! en worden wij de burgrs van deze wereld nog meer onderdrukt .
  let op mijn woorden!

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zelfrespect

Ken jij de relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

coronavaccin

Afrikanen protesteren tegen tests met ‘ons’ coronavaccin: ‘Bill Gates, wij zijn niet jouw proefkonijnen’

Afgelopen week is een experimenteel coronavaccin getest ...

trump

Trump strikes again: ‘Extreemlinkse fascisten hebben onze scholen, redacties en bedrijven overgenomen’

President Trump heeft in een toespraak aan ...