Binnenland

Veel bijval voor wetenschapsjournalist die stikstofbeleid kabinet aan mootjes hakt: ‘Briljante tv!’

Help mee door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Wetenschapsjournalist Arnout Jaspers, auteur van het boek De stikstoffuik, vindt de stikstofnorm in Nederland veel te streng. “Het is onbegrijpelijk hoe wij met stikstof omgaan. We hebben een absurd lage grens,” zei hij in WNL Op Zondag.

In Nederland is het toegestaan om per bedrijf 0,07 gram stikstof per hectare per jaar uit te stoten in de omgeving van kwetsbare natuur. Dat komt neer op één vogelpoepje, stelt Jaspers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Als er één keer een gans overvliegt die wat laat vallen op een gebied ter grootte van twee voetbalvelden, dan is de grenswaarde van de stikstofdepositie die een boerderij mag veroorzaken bij een Natura 2000-gebied bereikt,” aldus de wetenschapsjournalist. “De stikstofwaanzin in 37 woorden,” aldus historicus en publicist Roelof Bouwman.

Genieten

Jaspers krijgt veel bijval. “Die hautaine, zich elitair voelende studiogasten als Jaspers zijn rake verhaal doet. Dat hoofd van Kim Putters, zijn afschuw – genieten. De wal is het schip aan het keren. En het werd tijd,” reageert hoofdredacteur van Story Guido den Aantrekker.

Publiciste Maaike van Charante voegt toe: “Er was een boerenopstand voor nodig, maar eindelijk komt het gezond verstand aan het woord. Het is niet voor niets dat de kritiek op het stikstofbeleid van bètawetenschappers komt. Ze hebben gelijk.”

“Mijn vraag is eigenlijk: waarom mag er nu pas bij de NPO een zakelijk gesprek over het Nederlandse stikstofbeleid plaatsvinden?” twittert journalist Joost Niemoller.

Geweldig

Journalist Hans van Willigenburg zegt: “Briljante tv! Niet-mediagetrainde wetenschapsjournalist Arnout Jaspers maakt bij WNL Op Zondag – onderuitgezakt – gehakt van het stikstofbeleid. Het toont de waanzin zodra de rechterlijke macht optrekt met milieufanaat Johan Vollenbroek.”

“Geweldig, dat gezicht van Henk Kamp: hij realiseert zich dat deze deskundige het gehele stikstofbeleid van het kabinet aan mootjes hakt. Kamp is goed in pokerface. Maar nu kan zelfs hij zijn gezicht niet in de plooi houden,” schrijft emeritus hoogleraar Paul Cliteur.

4.8 176 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

108 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ron
Ron
1 jaar geleden

Stikstof crisis is een politiek spelletjes in opdracht van het WEF.
Net als klimaat crisis ook in opdracht van het WEF.
En net als corona ook in opdracht van het WEF en WHO allemaal betaald door Gates.

Ernst
Ernst
1 jaar geleden

Wat voor rad willen ze nu weer voor onze ogen draaien. Iedereen weet dat de NPO in de zak zit van D66

Herman R
Herman R
1 jaar geleden

Pr8ig👍& weer n tik in de pvdD666 & GL woke👿: 0.07 kdp = 1 vogelpoepje🥱

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Heb de uitzending gezIen het volgende bewijs dat onze regering idioten zijn,deze man lulde ze allemaal onder de tafel.Dit is weer een bewijs dat het hele stikstof verhaal bullshit is maar puur in het leven geroepen is agenda 2030 uit te rollen.Boeren moeten weg zodat er voedselschaarste komt naar exportlanden,dan word het land volgeplemd met zonnenpanelen waar daarmee Tricity van stroom te voorzien ,en voor de rest landbouwgrond vol te bouwen voor de soldaten van de VN betaald door SOROS om ons blanken te vermoorden vanwege omvolking.Hoop dat de schapen en linkse idioten eens wakker worden want er is GEEN STIKSTOF PROBLEEM HIER en ook geen KLIMAAT PROBLEEM.

Back to top button
108
0
We lezen graag je reactie!x