UFO

In 1665 waren velen naar eigen zeggen getuige van een gevecht tussen UFO’s

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op 8 april 1665 zagen vissers uit Barhöfft (toen in Zweden, nu in Duitsland) even na de namiddag een gevecht tussen schepen in de lucht. Na het gevecht verscheen er een donker object aan de hemel.

“Na enige tijd kwam er een platte ronde vorm uit de lucht, als een bord; het leek op een grote hoed. Het hing precies boven de kerk van Sint Nicolai. Het bleef daar tot de avond hangen. De vissers wilden niet langer naar het spektakel kijken en sloegen de handen voor hun ogen. In de dagen erna werden ze ziek en hadden ze pijn in hun hoofd en ledematen,” schreef Erasmus Francisci in 1689. Hij had nieuwsberichten uit 1665 verzameld die gerelateerd waren aan de gebeurtenis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In het juninummer van het tijdschrift EdgeScience verscheen een analyse van onderzoekers Chris Aubeck en Martin Shough over het incident. Het tweetal keek naar verschillende mogelijke verklaringen voor het fenomeen. Ze sloten uit dat het om astronomische fenomenen ging.

Fata morgana

Een luchtspiegeling of fata morgana is een verschijnsel waarbij er grote temperatuurverschillen bestaan tussen verschillende luchtlagen. Het scheidingsvlak tussen deze luchtlagen kan zich onder bepaalde omstandigheden als spiegel gaan gedragen.

Het incident in 1665 speelde zich hoger in de lucht af dan een fata morgana. Een luchtspiegeling biedt ook geen verklaring voor het bord- of hoedvormige object dat tot de avond bleef hangen.

Zwerm vogels

Het ‘gevecht’ viel naar verluidt samen met de verschijning van een zwerm vogels. Aubeck en Shough vatten de verslagen samen: “Een grote vogelzwerm verscheen aan de hemel. Na enige tijd vormden ze een soort ‘lange gang in een huis’. Dit werd een oorlogsschip dat vanuit het noorden leek te komen, gevolgd door talloze andere schepen. Vervolgens kwam er een andere groep grote schepen uit het zuiden. Er was vuur en rook te zien terwijl de twee grootste schepen elkaar bestookten met kanonnen en de vissers de stuipen op het lijf joegen. Het schip uit het noorden trok zich terug, kwam terug en ging naar het zuiden. Twee andere vloten kwamen uit het westen en oosten met kleinere schepen. Toen de rook was opgetrokken konden de vissers de gebroken masten van de zuidelijke vloot onderscheiden. Ook zagen ze een man in bruine kledij met een hoed onder zijn arm.”

Misschien zagen de vissers een ongewoon grote zwerm spreeuwen, aldus Aubeck en Shough. Mogelijk waren er in de lente van 1665 meer spreeuwen dan normaal en werden ze door het ongewone weer naar hun broedgronden gedreven.

Een zwerm biedt nog steeds geen verklaring voor het donkere object dat tot de avond in de lucht bleef hangen. Is het mogelijk dat twee ongewone fenomenen tegelijkertijd hebben plaatsgevonden? Enerzijds een gevecht en anderzijds een mysterieus object in de lucht?

Aubeck en Shough zeggen dat dit een opvallende case is die moet worden gezien als één van de eerste waarnemingen van vliegende schotels in de geschiedenis.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x