Binnenland

Ambtenaar die IS een zionistisch complot noemde ‘mag niet ontslagen worden’

Help door dit artikel met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De justitieambtenaar die de terreurbeweging IS vorig jaar in een tweet ‘een zionistisch complot’ noemde, mag niet ontslagen worden. Dat staat in een geheim advies aan het ministerie van Veiligheid en Justitie waar NRC Handelsblad over heeft bericht.

De ambtenaar, Yasmina Haifi, twitterde in augustus 2014 dat de Islamitische Staat ‘een vooropgezet plan van zionisten is die bewust de islam zwart willen maken’. Oud-minister Opstelten van Justitie zei destijds dat ze nooit meer mocht terugkeren in haar functie. Haifi was projectleider van het nationaal Cyber Security Centrum.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In deze zaak moest advies worden ingewonnen bij de Adviescommissie Grondrechten en Functie-uitoefening Ambtenaren (AGFA), die geleid wordt door oud-PvdA’er Job Cohen. Volgens de commissie heeft Haifi zich door haar mening op Twitter te zetten schuldig gemaakt aan een milde vorm van plichtsverzuim.

Aangezien Haifi niet inhoudelijk betrokken was bij het onderwerp waarover ze twitterde, is haar tweet niet voldoende reden om haar te ontslaan, aldus de commissie. Een schriftelijke berisping zou genoeg zijn.

Minister Asscher zei destijds dat de ambtenaar zich schuldig maakte aan een klassieke vorm van antisemitisme. De commissie-Cohen vindt dat Asscher voorbarig heeft gereageerd en daarmee de arbeidsverhoudingen heeft verstoord.

Volgens NRC probeert het ministerie van Justitie het AGFA-advies tegen de regels in geheim te houden. Zodra het ministerie een besluit neemt over Haifi, wil de commissie het advies publiceren.

[NRC]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
9 jaren geleden

Het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat ze de afweging gemaakt hebben om het verhaal in de kiem te smoren.

De kans is erg groot dat IS wel degelijk een Zionistisch complot is om meer controle te krijgen over de diverse landen in het Midden-Oosten. Al sinds 2001 schilderen met name Amerika, Engeland en Israel de midden-oosterse landen af als schurkenstaten. We weten allemaal hoe vaak Bush, Cheney, Rumsfeld, McCain, Blair, Brown en Netanyahu valse bewijzen hebben aangevoerd om de oorlogen van de afgelopen decenia goed te praten.
De Mujahideen, Al Quaida, Boko Haram en IS zijn allemaal creaties van CIA, Mossad, MI6 en Saudi Arabië om onrust te veroorzaken in deze regio en desgewenst de rest van de wereld. Vervolgens worden de westerse regeringen en media ingezet om de publieke opinie voor zich te winnen, zodat er militaire troepen naar de getroffen gebieden kunnen worden gestuurd. Zodra deze de gebieden hebben schoon geveegd worden nieuwe veelal door het westen gesteunde regeringsleiders aangesteld en worden mega contracten afgesloten voor zgn. “wederopbouw troepen”. Dit kost allemaal veel geld en dat moet natuurlijk wel door de getroffen landen worden terug betaald. Maar zo veel geld kunnen ze niet in een keer ophoesten en dus schiet het IMF te hulp met financiële middelen. Leningen tegen ‘aantrekkelijke’ rentes die het de landen vooral moeilijker maken. Maar we zijn de lulligsten niet dus bieden we ze aan om in ruil voor deze onbetaalbare leningen meer controle te krijgen over de plaatselijke bankensector, olie-industrie of andere financiëel interessante handel zoals de opium uit Afghanistan waarvan de handel nooit eerder zo omvangrijk was als nu (na de komst van de Amerikanen).

Lapje
Lapje
9 jaren geleden

Het is toch wel droevig, dat ze je willen ontslaan als je de waarheid zegt… Hoe diep zijn we gezonken!!!
En zelfs als ze niet ontslagen zou worden, is al vastgesteld, dat de arbeidsverhouding is verstoord.. Oftewel onwerkbaar –> overplaatsing, geen carriere etc. 🙁

Mono
Mono
9 jaren geleden

als het openbaren van een crimineel vergrijp, word gezien als een criminele handeling, dan word je geregeerd bij criminelen..

goed voor Yasmine Haifi en tevens zie ik graag een vergoeding voor haar geleden schade..
de waarheid vertellen is een helden/heldinnen daad..

@Mike het is een wereldwijd complot en we zijn er allemaal bij betrokken ook Nederlandse elite..
ook onze regeringsleiders overdebalkellende, Rutte , Pechtold, Samson, Schippers, Dijsselbloem, en de koningin al 30+ jaar, komen bij de Bilderberg meetings, en nog veel meer in het verleden, en die meetings gaan niet over dat pampers met zijde beter zijn voor baby billetjes..
waar het wel over gaat:

de agenda staan van de Bilderberg conferentie in juni 2013:
Binnen drie jaar vernietiging van de nucleaire faciliteiten van Iran
Verlenging van de oorlog met Syrië door de anti – Assad krachten in Syrië te bewapenen
Dreiging van een wereldwijde pandemie
De 3-dimensinele printers onder controle krijgen
Internet controleren door “cyber veerkracht”
Een Ministerie van Waarheid creëren
Smart steden bevorderen om de mensen goed te kunnen bespioneren en surveilleren
Sociale protesten tegen bezuinigingen afzwakken
Voorkomen dat Groot Brittannië de EU verlaat
De euro beschermen zodat de eurozone intact blijft
Minimale economische groei in 2013
Macht van de Centrale Bank vergroten
Meer welvaart van de gewone mensen naar de bedrijven en superrijke elite
Zorgen dat de groeiende krediet zeepbel niet wordt doorgeprikt

George Orwell heeft de missie daarvan uitgelegd in zijn boek 1984; grotendeels geschreven in 1948 en gepubliceerd in 1949. Het boek gaat over een “denkbeeldige” samenleving met louter negatieve eigenschappen waarin men beslist niet zou willen leven. Een visie op de westerse wereld anno 1984, waarin de enkeling ten onder gaat in een volkomen kansloze strijd tegen een totalitair bewind. Het is een waarschuwing tegen totalitaire regimes:

Het Ministerie van Vrede houdt zich bezig met oorlog,
het Ministerie van Waarheid met leugens,
het Ministerie van Liefde met marteling
het Ministerie van Overvloed met hongersnood.
bron : http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M6&s=M25&ss=P2174&l=NL
niet voor mensen met een zwakke maag !!

en alles klopt als een bus, zo zie je maar, al het goede komt niet van Bilderberg volgkoeien..
dus stem 18 maart SP of anders maar niet de verraders van ons land, VVDuivels, CDA, D666, PvdA in belang van ons land, kinderen en welzijn…

GRT Mono May The Force Be With Us All

ferrimassi
ferrimassi
9 jaren geleden

Of het nou een zionistisch complot is of niet iemand in haar functie moet zich niet uitspreken over zaken waar ze geen verstand van heeft. Een ambtenaar dient alle nederlanders tenslotte. De uitspraken die ze gedaan heeft zijn ook nog eens heel erg selectief. Geen woord over de saudie’s, qatari’s etc. Ik vermoed gezien haar eenzijdigheid en achtergrond dat er wel degelijk een antisemitisch sentiment meespeelt. Een groot deel van de ambtenarij word aangenomen vanwege etnische uiterlijkheden of geaardheid en niet op hun kundigheid en zie hier het resultaat.

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x