Homepagina » Binnenland » Ambtenaar die IS een zionistisch complot noemde ‘mag niet ontslagen worden’
Ambtenaar die IS een zionistisch complot noemde 'mag niet ontslagen worden'

Ambtenaar die IS een zionistisch complot noemde ‘mag niet ontslagen worden’

De justitieambtenaar die de terreurbeweging IS vorig jaar in een tweet ‘een zionistisch complot’ noemde, mag niet ontslagen worden. Dat staat in een geheim advies aan het ministerie van Veiligheid en Justitie waar NRC Handelsblad over heeft bericht.

De ambtenaar, Yasmina Haifi, twitterde in augustus 2014 dat de Islamitische Staat ‘een vooropgezet plan van zionisten is die bewust de islam zwart willen maken’. Oud-minister Opstelten van Justitie zei destijds dat ze nooit meer mocht terugkeren in haar functie. Haifi was projectleider van het nationaal Cyber Security Centrum.

In deze zaak moest advies worden ingewonnen bij de Adviescommissie Grondrechten en Functie-uitoefening Ambtenaren (AGFA), die geleid wordt door oud-PvdA’er Job Cohen. Volgens de commissie heeft Haifi zich door haar mening op Twitter te zetten schuldig gemaakt aan een milde vorm van plichtsverzuim.

Aangezien Haifi niet inhoudelijk betrokken was bij het onderwerp waarover ze twitterde, is haar tweet niet voldoende reden om haar te ontslaan, aldus de commissie. Een schriftelijke berisping zou genoeg zijn.

Minister Asscher zei destijds dat de ambtenaar zich schuldig maakte aan een klassieke vorm van antisemitisme. De commissie-Cohen vindt dat Asscher voorbarig heeft gereageerd en daarmee de arbeidsverhoudingen heeft verstoord.

Volgens NRC probeert het ministerie van Justitie het AGFA-advies tegen de regels in geheim te houden. Zodra het ministerie een besluit neemt over Haifi, wil de commissie het advies publiceren.

[NRC]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
5 jaren geleden

Het kan natuurlijk ook nog zo zijn dat ze de afweging gemaakt hebben om het verhaal in de kiem te smoren.

De kans is erg groot dat IS wel degelijk een Zionistisch complot is om meer controle te krijgen over de diverse landen in het Midden-Oosten. Al sinds 2001 schilderen met name Amerika, Engeland en Israel de midden-oosterse landen af als schurkenstaten. We weten allemaal hoe vaak Bush, Cheney, Rumsfeld, McCain, Blair, Brown en Netanyahu valse bewijzen hebben aangevoerd om de oorlogen van de afgelopen decenia goed te praten.
De Mujahideen, Al Quaida, Boko Haram en IS zijn allemaal creaties van CIA, Mossad, MI6 en Saudi Arabië om onrust te veroorzaken in deze regio en desgewenst de rest van de wereld. Vervolgens worden de westerse regeringen en media ingezet om de publieke opinie voor zich te winnen, zodat er militaire troepen naar de getroffen gebieden kunnen worden gestuurd. Zodra deze de gebieden hebben schoon geveegd worden nieuwe veelal door het westen gesteunde regeringsleiders aangesteld en worden mega contracten afgesloten voor zgn. “wederopbouw troepen”. Dit kost allemaal veel geld en dat moet natuurlijk wel door de getroffen landen worden terug betaald. Maar zo veel geld kunnen ze niet in een keer ophoesten en dus schiet het IMF te hulp met financiële middelen. Leningen tegen ‘aantrekkelijke’ rentes die het de landen vooral moeilijker maken. Maar we zijn de lulligsten niet dus bieden we ze aan om in ruil voor deze onbetaalbare leningen meer controle te krijgen over de plaatselijke bankensector, olie-industrie of andere financiëel interessante handel zoals de opium uit Afghanistan waarvan de handel nooit eerder zo omvangrijk was als nu (na de komst van de Amerikanen).

Lapje
Lapje
5 jaren geleden

Het is toch wel droevig, dat ze je willen ontslaan als je de waarheid zegt… Hoe diep zijn we gezonken!!!
En zelfs als ze niet ontslagen zou worden, is al vastgesteld, dat de arbeidsverhouding is verstoord.. Oftewel onwerkbaar –> overplaatsing, geen carriere etc. 🙁

Henk
Henk
Reactie op  Lapje
5 jaren geleden

de waaarheid? Ze gaf haar mening.

Mono
Mono
5 jaren geleden

als het openbaren van een crimineel vergrijp, word gezien als een criminele handeling, dan word je geregeerd bij criminelen..

goed voor Yasmine Haifi en tevens zie ik graag een vergoeding voor haar geleden schade..
de waarheid vertellen is een helden/heldinnen daad..

@Mike het is een wereldwijd complot en we zijn er allemaal bij betrokken ook Nederlandse elite..
ook onze regeringsleiders overdebalkellende, Rutte , Pechtold, Samson, Schippers, Dijsselbloem, en de koningin al 30+ jaar, komen bij de Bilderberg meetings, en nog veel meer in het verleden, en die meetings gaan niet over dat pampers met zijde beter zijn voor baby billetjes..
waar het wel over gaat:

de agenda staan van de Bilderberg conferentie in juni 2013:
Binnen drie jaar vernietiging van de nucleaire faciliteiten van Iran
Verlenging van de oorlog met Syrië door de anti – Assad krachten in Syrië te bewapenen
Dreiging van een wereldwijde pandemie
De 3-dimensinele printers onder controle krijgen
Internet controleren door “cyber veerkracht”
Een Ministerie van Waarheid creëren
Smart steden bevorderen om de mensen goed te kunnen bespioneren en surveilleren
Sociale protesten tegen bezuinigingen afzwakken
Voorkomen dat Groot Brittannië de EU verlaat
De euro beschermen zodat de eurozone intact blijft
Minimale economische groei in 2013
Macht van de Centrale Bank vergroten
Meer welvaart van de gewone mensen naar de bedrijven en superrijke elite
Zorgen dat de groeiende krediet zeepbel niet wordt doorgeprikt

George Orwell heeft de missie daarvan uitgelegd in zijn boek 1984; grotendeels geschreven in 1948 en gepubliceerd in 1949. Het boek gaat over een “denkbeeldige” samenleving met louter negatieve eigenschappen waarin men beslist niet zou willen leven. Een visie op de westerse wereld anno 1984, waarin de enkeling ten onder gaat in een volkomen kansloze strijd tegen een totalitair bewind. Het is een waarschuwing tegen totalitaire regimes:

Het Ministerie van Vrede houdt zich bezig met oorlog,
het Ministerie van Waarheid met leugens,
het Ministerie van Liefde met marteling
het Ministerie van Overvloed met hongersnood.
bron : http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M6&s=M25&ss=P2174&l=NL
niet voor mensen met een zwakke maag !!

en alles klopt als een bus, zo zie je maar, al het goede komt niet van Bilderberg volgkoeien..
dus stem 18 maart SP of anders maar niet de verraders van ons land, VVDuivels, CDA, D666, PvdA in belang van ons land, kinderen en welzijn…

GRT Mono May The Force Be With Us All

ferrimassi
ferrimassi
5 jaren geleden

Of het nou een zionistisch complot is of niet iemand in haar functie moet zich niet uitspreken over zaken waar ze geen verstand van heeft. Een ambtenaar dient alle nederlanders tenslotte. De uitspraken die ze gedaan heeft zijn ook nog eens heel erg selectief. Geen woord over de saudie’s, qatari’s etc. Ik vermoed gezien haar eenzijdigheid en achtergrond dat er wel degelijk een antisemitisch sentiment meespeelt. Een groot deel van de ambtenarij word aangenomen vanwege etnische uiterlijkheden of geaardheid en niet op hun kundigheid en zie hier het resultaat.

Mono
Mono
Reactie op  ferrimassi
5 jaren geleden

@ Ferrimassi
jij zegt:
Of het nou een zionistisch complot is of niet, iemand in haar functie moet zich niet uitspreken over zaken waar ze geen verstand van heeft. Een ambtenaar dient alle Nederlanders tenslotte..
Geen woord over de saudie’s, qatari’s etc, Ik vermoed gezien haar eenzijdigheid en achtergrond dat er wel degelijk een antisemitisch sentiment meespeelt

dat kan wel zo zijn, maar ik bespeur/ vermoed nu bij jou helaas precies hetzelfde ..
en omdat ze het niet heeft over de saudie’s, qatari’s, wil nog niet zeggen dat ze het daar wel mee eens is met wat ze doen..
dan had Edward Snowden zoals jij dus aangeeft ook zijn kop moeten houden bv, en de heer Manning die nu jaren vast zit omdat hij de waarheid zei ??..
zulke dingen zijn van Lands belang, en een land draait op werkzaamheden van het volk dat er woont..
want die betalen alles van regering tot politie tot het leger ect..
tijd je eens te verdiepen in materies die belangrijk zijn, want we hebben ook jouw nodig in deze strijd vriend..
ik zeg maar zo, zolang de duivel de waarheid vertelt is het voor mij een fijne gast..
GRT MOno

Freba
Freba
Reactie op  ferrimassi
5 jaren geleden

Dit is weer zo’n opmerking die twijfel zaait. Zeg niets van het Beloofde Land en helemaal niet over zijn Bewoners; de meeste voorzien van de duurste kleding en uiteraard de nieuwste IPhone . En maar roepen; ” this is our land”
Alles in Israel is gericht op het zaaien van onrust in de Arabische Wereld. Zoals Tolle altijd zegt:” Everything is form” . Uiteindelijk gaat de Heilstaat verdwijnen. Er komt een dag dat de Arabieren doorlopen naar de Midellandse Zee. M.a.w. WWIII. Dankjewel meneer Herzog. THE world is not enough

Ferry
Ferry
5 jaren geleden

In de tekst staat nergens iets over wat zei beledigend gezegd zou hebben over joden dus Ik begrijp niet dat zionisme ook al een godsdienst is om haar direct te beschuldigen van anti-semiet, ik dacht dat die beweging iets is zoals maffia of iets in een andere kwaadaardige aard.

Ron Blauw
Ron Blauw
5 jaren geleden

@ferrimassi Dank voor uw wijze woorden. In deze tijd van Haat als Handel, moslimhaat als cult kan alleen genuanceerd reageren onze democratie redden.

Het is niet de eerste keer dat Asscher olie op het vuur gooit.
De man toont keer op keer aan niet het niveau van minister in zich te hebben.

Excuus dat omwille van de genuanceerdheid dit niet in enkele kreten kan. Let wel: zorgvuldig gekozen relevante referenties:
SPECIAL REPORT: The top secret Israeli-US program to establish “Al Qaeda” CIA’s Operation Tipped Kettle:
The trinity of CIA, Mossad, and Saudi Arabia provided weapons and cash to Osama bin Laden and Rasul Sayyaf in Afghanistan during 1980s. http://www.opinion-maker.org/2010/07/formation-of-al-qaida-us-israel-collaboration/

Al Qaeda – The Database Wayne Madsen Report – Nov. 18, 2005
“The truth is, there is no Islamic army or terrorist group called Al Qaida.

And any informed intelligence officer knows this.
But there is a propaganda campaign to make the public believe in the presence of an identified entity representing the ‘devil’ only in order to drive the ‘TV watcher’ to accept a unified international leadership for a war against terrorism.” http://www.whale.to/b/al_qaeda1.html

“Zelf hebben we vroeger al uitvoerig toegelicht hoe een ons bekend christelijk gezin hier in Syrië behandeld werd.
De jongen die op straat speelde werd dodelijk getroffen, meegevoerd naar een schuur, uitvoerig gefilmd tot hij stierf en de begeleidende commentaren wilden duidelijk maken dat het gruwelen waren vanwege het Syrische leger en de president.
In feite waren het twee groepen van Al Jazeera, de ene zorgde voor de gruwelen, de andere voor de deskundige verfilming en de commentaar.” Priester Daniël Maes

De Wereldleiders, psychopaten, streven naar massavernietiging op wereldschaal.
‘Global Spring’.
Het slopen van de beschaving:
http://www.globalresearch.ca/propaganda-psy-op-worldwide-wave-of-action-the-global-springbegins/5372295?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=propaganda-psy-op-worldwide-wave-of-action-the-global-springbegins

The Elite’s Plan for Global Extermination: https://www.youtube.com/watch?v=T3Eo2YTQUr8
André Vltchek en Noam Chomsky’s boek ‘On Western Terrorism’.
Dikwijls tegen de eigen burgers.

“Middle East Partnership Initiative” dd. 22.10.’10 policy US for subversive NGO’s in M.E.;
Presidential Study Directive 11 for funneling money into the Moslim Brotherhood and other so called ‘radical islam’.
U.S. State Dept. document confirms regime change agenda in Middle East, funding of radical groups http://www.sott.net

Uit een weekblad uit het M.O., de wapenstromen van de BV Israël naar IS – Al Nusra: http://www.jwr.net.au/israeli-forces-caught-al-qaedas-complex-toils-golan-gaza/

Wij mogen er niks over zeggen; ‘het laatste taboe.
Op straffe van geterroriseerd te worden met brandmerken als antisemiet.
Meer en meer rechtgeaarde Joden zijn bekend met de antisemitische agenda van de Zionisten, en zien waar dit (weer) naar toe gaat:
Son of Israeli General Exposes Israëls Lie – Miko Peled
https://www.youtube.com/watch?v=CtQKr6f_Uwk

We zitten allemaal in het zelfde schuitje. Laten we het ajb drijvende houden – koers verleggen!

Opvallend genoeg dat onze eigen politici dit alles voor het volk verzwijgen.
En ons ophitsen tot een ware hetze tegen moslims;
zelfs geen punt maken van het feit dat onze IS proxy legers nu juist vooral moslims afslachten.

Mono
Mono
Reactie op  Ron Blauw
5 jaren geleden

@ Ron

We zitten allemaal in het zelfde schuitje. Laten we het ajb drijvende houden – koers verleggen!
Mooi gezegd Ron, alle hands aan dek zou ik zeggen ..
het doel:
ons land terug nemen, belastingen halveren, wetten weer humanistisch en eerlijk verdeeld maken..
minimale verdiensten voor elke job 2000, niemand mag boven de 10.000 per maand verdienen, rente afschaven, leensysteem studenten weer afschaven.
ziekenfond weer naar oud model. ouderen extra zorg, moeders met kinderen tot 10 jaar alleen werken als vader thuis is en andersom..
huren prijzen halveren, uit de EU, de florijn weer invoeren, imf er uit,
alle regering leiders en aanhang met terugwerkende kracht de cel in voor genocide..
fluoride uitbannen, chemtrails uitbannen en ander gif en bestrijdings middelen die echt niet nodig zijn, vrije stroom invoeren, ziekenhuizen andere soorten natuur genees mogelijkheden geven, alleen eerst onderzoek doen naar natuurlijke medicijnen.. iedere familie heeft recht op eigen volkstuin
oke dat zijn mijn 10 geboden, ziet er goed uit he lol
anders zullen we gezamenlijk zinken net al de titanic, of was dat ook al een false flag situatie?
GRT Mono

Mono
Mono
Reactie op  Mono
5 jaren geleden

afschaven moet natuurlijk afschaffen zijn ;- )

Elise49
Elise49
Reactie op  Mono
5 jaren geleden

De gebroeders de wit(geschiedenis) wilde precies hetzelfde wat jij schrijft. Ze zijn vermoord.

Mono
Mono
Reactie op  Elise49
5 jaren geleden

Hoi Elise49

ja dat klopt natuurlijk, maar wil bijna heel Nederland pf de hele wereld dat niet dan?..
maar als iedereen zijn mond dicht houd, en wegkijkt bereiken we niks toch?
ik weet dat als je zo denkt, dat je een bedreiging bent, maar zoals de elite denkt zijn ze een bedreiging voor de mensheid..
en weet je als we niet opstaan en alles zo laten gaan, worden we ook vermoord..
GRT Mono

Loki
Loki
5 jaren geleden

Feitelijk geeft het ministerie van Veiligheid en Justitie nu toe, dat IS een zionistisch complot is.
Ze kunnen de ambtenaar, Yasmina Haifi niet ontslaan want dan geef je toe door haar de laan uit te sturen. Om dan vervolgens te proberen het in de doofpot te stoppen.
Wat is het nu nog ministerie van Veiligheid en Justitie of ministerie van Vuiligheid en Rottigheid.
Maar goed minister Op-stelten liegt nooit en het is dan ook weertoevallig dat dit nu naar buiten komt na zijn vertrek met Teeven.
Het zou mij niks verbazen als Hirsch- Balletje het roer overneemt, weer zo’n doofpot vuller

ouaros
ouaros
5 jaren geleden

9/11 was de sleutel van de poort naar het midden oosten, eenmaal daar,
na een satanische huishouden in ( ”Palastina”, Afghanistan, Irak, Lybie, Jemen, Sudan, Somalie,….) en de bedreigingen richting Iran, gevolg +/_9.000.000 onschuldige doden.
Dit allemaal heeft deze satanisten niet opgeleverd wat ze beoogd hebben, om het karwei voort te zetten hebben ze van Al Qaida IS gemaakt, wat na afloop ook een zeemansgraf krijgt ,
IS bestaat uit leidinggevende stuk voor stuk CIA handlangers, huurlingen, en domme meelopers met name migranten uit de EU.
Deze machine wordt gerund door (America = Israel) ≠ Joden, Turkije , SA, Qatar, Jordanie, en EU geheimdiensten…,
Om het verhaal kort te houden, zolang Iran bestaat zal deze koek niet smaken!

Artist
Artist
5 jaren geleden

Vrijwel niemand wist wie zij was voor dit verhaal. Is opgeblazen om als voorbeeld te dienen.

denzel
denzel
5 jaren geleden

Hoe zat t ook alweer met onze vrijheid van meningsuiting!!!!!! De hele wereld liep mee met de demonstratie met bordjes je suis charlie!! in o.a parijs en Amsterdam. Ook Onze ministers !!!! Maar niemand VAN HEN DIE T OPNEEMT voor yadmina haifi. In plaats daarvan maken ze haar met de grond gelijk. Stelletje hypocrieten ziin t.

x

Check Also

trump

Trump: ‘Wij doen niet meer mee aan die eindeloze oorlogen’

President Trump werd enkele dagen geleden weer ...

libanese

Libanese journalist: ‘Dit addergebroed zit achter corona, conflict in Amerika’

De Libanese journalist dr. Hassan Hamade heeft ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x