Gezondheid

Veel operaties zijn onnodig en gevaarlijk. Vooraanstaande chirurg komt tot deze opmerkelijke inzichten

Help mee door deze informatie met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel operaties zijn riskant en overbodig en de verbetering die de patiënt achteraf ervaart lijkt te danken te zijn aan zijn of haar verwachtingen. Dat zegt een vooraanstaand chirurg in The Guardian.

Er zijn maar heel weinig vergelijkingsonderzoeken gedaan tussen chirurgische ingrepen en schijnoperaties of niet opereren, meestal uit ethische overwegingen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Toch kan zonder zo’n wetenschappelijk onderzoek niemand zeker weten of een operatie veilig, effectief of nodig is, stelt professor Andy Carr, orthopedisch chirurg in het ziekenhuis van de Oxford-universiteit.

Placebo-effect

Misschien zitten de voordelen van de operatie vooral in het hoofd van de patiënt: een verschijnsel dat we kennen als het placebo-effect.

En die kans is nog groter bij electieve chirurgie: een operatie die geen haast heeft en vooraf gepland wordt. Daarbij zouden de voordelen weleens volledig te danken kunnen zijn aan het placebo-effect.

Er zijn een paar klinische onderzoeken gedaan waaruit bleek dat patiënten na een daadwerkelijke chirurgische ingreep dezelfde voordelen meldden als na een schijnoperatie, waaronder een knie-operatie bij artrose, het injecteren van botcement in ruggenwervels en het plaatsen van een maagballon.

Onnodig

“Het beste is om geen operaties te blijven uitvoeren waarvan we niet weten of er een sterk placebo-effect of volledig placebo-effect meespeelt,” zegt Carr.

“Want dat betekent dat tientallen, honderden of duizenden patiënten onnodig een operatie ondergaan,” voegt hij toe.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
helder
helder
6 jaren geleden

in de jaren 60 werd bij ikinderen de amandelen geknipt, verwijderd, Totaal onnodig.

rob
rob
6 jaren geleden

Op het gebied van het geestelijk, de psychische zijn veel mensen ziek dat heeft gevolgen voor het lichaam eigenlijk denkt men zichzelf ziek en als je denkt dat je een ziekte heb dan krijg je ook een ziekte
Placebo effect zegt al genoeg ,het effect van je psychisch voor de gek houden zonder dat je het bewust beseft dat men met een placebo te maken heeft kan gewoon een ziekte genezen
Veel kwalen die men denkt te hebben worden door het psychische opgeroepen waarin het gelooft dat JE ziek bent
Tegenwoordig denkt men al gouw dat er wat mankeert een pijntje voelen en er over onzeker worden versterkt alleen de kwaal wat men denkt te hebbenI
Inderdaad het zit in het hooft ,en in een hoop gevallen denkt men gewoon zichzelf ziek waarop het geloof erin juist die kracht de ziekte schept om de eenvoudige reden dat men gelooft.. en geloof zelf is altijd al een krachtig instrument of energie geweest het schepte veel verhoudingen van tweedracht waardoor men elkaar ook bevechten,overal waar je geloof tegenkomt is er strijd zowel in het materiële als in het psychische woed er opstand oorlog woede boosheid ongeloof en dat alles door een geloof in iets
De oorzaak zit in het denken vooral als er angst achter zit dat men denkt iets hebben krijgt je ook dat iets..veel ziekte pijn kwalen ,veel mensen worden onnodig geopereerd dat geloof ik ook wel of kan men beter dat maar niet geloven en vertrouwen op een operatie of zitten tussen deze twee de onzekerheid van de mens zelf..waardoor die onzekerheid , De Niet zekerheid gewoon onder Schoffelt
In ieder geval wat men ook denkt de zekerheid is dat de waarheid niet gemeten kan worden, de waarheid is gewoon niet vanzelf sprekend, of je dat nu gelooft of niet gelooft het geloof zal altijd tweedracht zaaien
zolang we denken een gedachten hebben over iets zal er strijd zijn zowel lichamelijk geestelijk en op het materialistisch..Wat kun je eraan doen zoveel mogelijk niet in iets te geloven..want geloof zelf brengt niet de oplossing dus waarom zal je dan geloven.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x