Mens en Dier

Marion Koopmans haalt de politie erbij na kritiek: ‘Een nieuw dieptepunt’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je social netwerk te delen!

Europarlementariër Rob Roos (JA21) voelde OMT-lid Marion Koopmans stevig aan de tand in het Europees Parlement. “Het coronapaspoort leidde tot institutionele discriminatie. Miljoenen Nederlanders verloren toegang tot grote delen van de samenleving. Terwijl er géén bewijs was dat het vaccin de verspreiding stopte,” stelt Roos.

Hij vroeg aan Koopmans of dat niet disproportioneel was, maar kreeg niet echt antwoord op zijn vraag.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Haseena Bakhtali, die 20 jaar politieagent is geweest, schreef op Twitter: “Miljoenen mensen ‘buiten de samenleving’ plaatsen, betekent de facto miljoenen gezonde mensen in quarantaine plaatsen! Dat is wat Koopmans op basis van haar schimmenspel in de hand werkte. Het gemak waarmee ze doet of dit gewoon normaal is, is horror! Mogen we nooit accepteren.”

Bedenkelijke karaktereigenschap

Vervolgens gebeurde er iets opmerkelijks. Koopmans vroeg de politie om eens naar haar tweet te kijken. “Deze dame werkt bij jullie,” beweerde de viroloog.

Het OMT-lid krijgt veel kritiek over zich heen. “Omdat ze een mening heeft die jou niet aanstaat ga je haar werkgever benaderen? Een nieuw dieptepunt,” vindt kandidaat-Statenlid Annelies Strikkers.

Eerste Kamerlid Bob van Pareren (JA21) reageert verbolgen: “Ik hoor graag van Koopmans of dit echt haar tweet is. Zo ja, dan tekent dit een bedenkelijke karaktereigenschap. Zij zit binnenkort in een deskundigenbijeenkomst in de Eerste Kamer over de Wet publieke gezondheid, ook wel pandemiewet. Benieuwd hoe ik haar daar tref.”

De paniek slaat toe

“Mevrouw Koopmans die oproept tot het ontslag van mensen omdat ze ‘kritisch’ zijn,” schrijft BVNL-bestuurslid Hans van Tellingen. Jan Dijkgraaf voegt toe: “Het fascisme van D66’ers is deerniswekkend.”

“Die hele campagne tegen ‘vrouwenhaat’, van Kaag en deze hier, is een projectie. Marion kan er wat van, de politie erbij halen, om iemand die bij de politie werkte aan te geven, voor een tweet die niets strafbaars bevat. Het zou strafbaar moeten worden om je niet uit te spreken!” stelt jurist Sietske Bergsma.

Rapper Kafka laat weten dat Koopmans hem tevergeefs bij Twitter heeft gerapporteerd. Financieel expert Ab Flipse: “De paniek slaat toe!”

Dat is gevaarlijk

De viroloog riep haar achterban, de KNAW en minister Dijkgraaf ook op om Europarlementslid Roos te rapporteren bij Twitter, tot verontwaardiging van arts Jona Walk.

“Hier lijkt Koopmans haar positie als wetenschapper te gebruiken om op te roepen tot het censureren van een politiek standpunt. Daar gehoor aan geven is niet verenigbaar met de democratie,” benadrukt Walk.

“Ik lees steeds extremere stellingen van politici en welgestelde academici die reageren op de groeiende onvrede onder de algemene bevolking met oproepen tot het inperken van vrijheid van meningsuiting, demonstratierecht en democratische besluitvorming. Dat is gevaarlijk,” aldus de arts.

“En ik vrees ook dat dit soort oproepen (enigszins terecht) juist bijdragen aan het verdere verlies van vertrouwen in wetenschappelijke instituten,” vervolgt ze.


4.9 154 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

135 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Johan
Johan
1 jaar geleden

Marion Koopmans leeft in een heel klein eigen gecreëerde wereldje en wordt, nu ze bang is, vals.
Ik hoop dat ze het op een gegeven moment ook zelf gaat inzien dat ze de weg volledig kwijt is geraakt.

ger
ger
1 jaar geleden

Dit is wat de pro corona mensen de laatste jaren steeds gedaan hebben. Om de corona critici te demoniseren en te weren.

roro 237
roro 237
1 jaar geleden

Deze hoofdrolspelers gaan schijten!

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Het word te heet onder ZIJN voeten Mario koopmans moet ZIJN waffel houden ,er komen alleen maar leugens uit zijn D666 smoel.Hoe lang gaan wij dit als volk nog pikken,al die stinkende leugenaars moeten ze oppakken en opsluiten en de sleutel weggooien.

Back to top button
135
0
We lezen graag je reactie!x