Gezondheid

Hypnotherapie helpt buikpijn bij kinderen genezen

Help mee door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kinderen die last hebben van ernstige buikpijn kunnen in de meeste gevallen van hun klachten afkomen door hypnotherapie.

De gedachte achter hypnotherapie is dat de patiënt onder hypnose gemakkelijker contact kan maken met het onderbewustzijn dan in het dagelijks leven mogelijk is omdat het rationele bewustzijn dat belemmert.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Professor Mark Benninga van het AMC in Amsterdam presenteerde zijn onderzoeksresultaten gisteren op een groot internationaal congres in Amsterdam.

Zelfvertrouwen

Hypnotherapie heeft drie tot vier keer meer resultaat dan reguliere medische behandelingen, aldus Benninga. Zijn studie verscheen eerder in The American Journal of Gastroenterology.

Aan het onderzoek van Benninga deden 52 kinderen mee, die werden opgesplitst in twee groepen. De ene groep werd behandeld door een arts, de andere kreeg hypnotherapie. De hypnotherapeut liet de kinderen ontspannen door middel van ademhalingsoefeningen. De kinderen leerden daarnaast meer zelfvertrouwen te krijgen.

Toen Benninga begon was hij erg sceptisch, maar na een jaar tijd bleek 85 procent van de kinderen geen klachten meer te hebben. Slechts een kwart van de kinderen die een klassieke behandeling kreeg wist van de klachten af te komen.

Alternatieve geneeskunde

Een aantal collega’s van Benninga hebben kritisch gereageerd op het onderzoek. Hij wuift die kritiek weg: “Waarom zouden we een methode waarvan is bewezen dat hij wel werkt niet gebruiken, alleen omdat het onder alternatieve geneeskunde valt?”

Wereldwijd blijkt één op de tien kinderen last te hebben van onverklaarbare ernstige buikpijn. Dat gaat op latere leeftijd vaak gepaard met andere klachten zoals depressies. Op onze planeet lijden volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) 350 miljoen mensen aan een depressie. Benninga merkte op dat huidige behandelmethoden zoals bijvoorbeeld laxeermiddelen of pijnstillers weinig effect hebben.

Hij werd door zijn collega Peter Whorwell geattendeerd op hypnotherapie. Die past het al jaren toe op volwassenen met het prikkelbare darmsyndroom. De Amsterdamse professor heeft nu subsidie gekregen om een landelijk onderzoek op te zetten. Een aandrager van de hypnotherapie in Nederland was Albert Willem van Renterghem, bijgenaamd de Wonderdokter van Goes.

Bron: NOS.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Ik heb vroeger optredens gedaan als hypnotiseur. Wie van de lezers weet hoe hypnose werkt??

Monique
Monique
11 jaren geleden

Zelf vind ik dat hypo werkt aan symptoombestrijding en haalt de oorzaak ervan niet weg. Maar goed, zo simpel kan het dus zijn om suggesties door te geven aan het onbewuste. Beter dan elk ander chemisch middeltje dan ook. Nu nog vergoed worden!!

DJ
DJ
11 jaren geleden

[quote name=”Monique”]Zelf vind ik dat hypo werkt aan symptoombestrijding en haalt de oorzaak ervan niet weg. Maar goed, zo simpel kan het dus zijn om suggesties door te geven aan het onbewuste. Beter dan elk ander chemisch middeltje dan ook. Nu nog vergoed worden!![/quote]

Dan hebben wij verschillende opvattingen.
Wellicht kijken wij er ook anders tegenaan.

Oké, als je een gebroken arm hebt en je gebruikt hypnose om de pijn te omzeilen, dan geef ik je gelijk. Hypnose schijnt niet al te goed te werken om een gebroken bot goed te zetten.

Maar hebben we het over psychische problemen, dan is het juist het omgekeerde. Waar de reguliere psychotherapie enkel chemische rotzooi je lichaam in kan duwen, kan hypnose de achterliggende oorzaken verhelpen.

DJ
DJ
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Ik heb vroeger optredens gedaan als hypnotiseur. Wie van de lezers weet hoe hypnose werkt??[/quote]

Ik dus… 🙂

Back to top button
24
0
We lezen graag je reactie!x