Binnenland

‘Zeer intimiderend’: politie aan de deur wegens video over ‘complotdenker’

Help mee door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Documentairemaker en oud-wielrenner Flavio Pasquino is niet blij met de handel en wandel van de overheid. Eerst kreeg hij het aan de stok met de social media vanwege zijn kritiek op het overheidsbeleid ten aanzien van corona. Nu krijgt Pasquino vanwege de video’s die hij maakt ook te maken met de sterke arm der wet.

Afgelopen vrijdag stond onaangekondigd de wijkagent in zijn tuin, terwijl hij er zelf niet was. Hij kreeg ook een belletje van de politiecoördinator Oost-Nederland. Hij was naar eigen zeggen verbaasd en geïntimideerd door de manifestatie van de politie in het domein van de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Het had allemaal te maken met een video die Pasquino in mei had gepubliceerd over Kees Faasse, een 78-jarige man die zich – net als veel andere Nederlanders – zorgen maakt over de vrijheid in Nederland. De politie wilde weten of zij zich zorgen moet maken over deze en andere ‘complotdenkers’ aan wie de programmamaker een podium biedt. Dat zij bijvoorbeeld – in het ergste geval – ‘een aanslag’ zouden kunnen plegen.

‘Aanhanger-activist’ Faasse was de afgelopen tijd geregeld in het nieuws omdat hij rondreed met een aanhanger met daarop teksten als ‘Corona angst machtsmisbruik en vrijheidsberoving’ en ‘Vaccins verzieken de volksgezondheid’.

Vorm van intimidatie

In onderstaande video zegt de wijkagent tegen Pasquino dat zij een complotdenker ziet als iemand die ‘heel anders denkt, en andere dingen doet en verwacht van de overheid dan wat de overheid zelf nu meegeeft’.

“Ik vind het een vorm van intimidatie dat de politie zich mengt in dit spectrum,” zegt Pasquino tegen de agent. “We gaan met deze samenleving de afgrond in momenteel. Het handelen van de overheid is disproportioneel en destructief. Natuurlijk is er een virus, maar de vraag is: hoe ga je ermee om? En hoeveel van onze samenleving moet er kapot voor een virus dat uiteindelijk relatief weinig mensen doodt?”

“Ik ervaar deze actie van de politie als een vorm van intimidatie,” benadrukt hij.

Freelance journalist Karel Beckman heeft de video ook bekeken en reageert: “Hier moeten Kamervragen over komen! Is er nog iemand in de Kamer die zich sterk maakt voor de vrijheid van meningsuiting? Wat een wereld.”

4.9 113 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
wolfje168
wolfje168
3 jaren geleden

30 zilverlingen is tegen de huidige koers toch al gauw 300 euro.

Leven
Leven
3 jaren geleden

Bezopen die politie,en waar bemoeien ze zich mee

Remco
Remco
3 jaren geleden

Man man man wat een triest voorkomen van de politie echt heel sneu ga gvd boeven vangen en sta op tegen de regering makke schaapjes sjezus

Gert
Gert
3 jaren geleden

Het is nog maar de vraag of er “natuurlijk” een virus is. Wat noem je trouwens hoe? Waar is het bewijs van het bestaan ervan? En wat is dan vervolgens het bewijs van het bestaan van een eventuele ziekteverwekker? Mensen worden altijd wel eens ‘ziek’, maar waar zijn de miljoenen sterfgevallen die je zou verwachten bij een “pandemie” (na ruim een half jaar)?

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x