Buitenland

World Economic Forum van Klaus Schwab stelt voor het censureren van ‘desinformatie’ te automatiseren

Help mee door dit met je kennissen op je socials te delen!

In een artikel op de website van het World Economic Forum wordt een lans gebroken voor de inzet van kunstmatige intelligentie bij het in de kiem smoren van internetmisbruik voordat het grote platforms bereikt.

Daarbij wordt ‘desinformatie’ in één adem genoemd met kindermisbruik, extremisme, online haat en fraude. De kunstmatige intelligentie wordt steeds verfijnder, waardoor hij internetmisbruik op den duur met bijna perfecte nauwkeurigheid weet te detecteren, valt te lezen in het artikel.

Automatiseren

De auteur merkt op dat de kunstmatige intelligentie nieuwe ‘misbruiktactieken’ niet meteen kan detecteren. En dus is er behoefte aan ‘veiligheidsteams’ die meekijken en berichten modereren.

Samenvattend: het WEF van Klaus Schwab stelt voor om het censureren van ‘haatspraak’ en ‘desinformatie’ te automatiseren middels een kunstmatige intelligentie die wordt gevoed door ‘experts’.

Hoog risico

Het proces werkt als volgt: informatie uit miljoenen bronnen gaat door zogeheten trainingsets en wordt verwerkt door de kunstmatige intelligentie. De ‘experts’ beoordelen de bevindingen van de kunstmatige intelligentie en geven feedback. Vervolgens worden items met een ‘hoog risico’ verwijderd of voorzien van bijvoorbeeld een waarschuwingslabel.

4.9 82 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
7 maanden geleden

Dan moeten we gelijk alles wat WEF bekendmaakt gaan censureren, want zij zijn de kampioenen van de desinformatie, weg met Schwab en zijn addergebroed!

Ron
Ron
7 maanden geleden

https://www.youtube.com/watch?v=xkeyg7DvTjw
W>elke desinformatie? Die van zichzelf?

Marrob BE
Marrob BE
7 maanden geleden

Laat Klaus Schwab maar lullen.
Hij weet, dat hij al verloren heeft.

Toine
Toine
7 maanden geleden

is nu nog niet duidelijk wat een criminele kliek dat WEF is??

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

111
0
We lezen graag je reactie!x