Het Complot

De oorlogszuchtige machthebbers willen niet dat je dit ziet: “Belangrijk nieuws wordt achtergehouden”

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het Zuid-Amerikaanse nieuwsnetwerk teleSUR komt met een nieuw programma over macht, onrecht en oorlogen tegen mensen- en burgerrechten in de Verenigde Staten en elders op aarde.

Het nieuwe programma, The Empire Files geheten, wordt gepresenteerd door Abby Martin. Ze laat zien dat we in een wereld leven die wordt geplaagd door ongelijkheid en eindeloze oorlogen, waaronder de oorlog tegen terrorisme, die een desastreuze impact heeft op mensenrechten.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Een groot aantal experts, onderzoekers en journalisten werkt mee aan het project. Het IJslandse parlementslid Birgitta Jónsdóttir zei: “We leven in tijden van verandering, waarin niets is zoals het lijkt en belangrijk nieuws wordt achtergehouden. Dat is de reden waarom we op een agressieve manier verslag moeten doen om het te ontmaskeren en te begrijpen. Abby heeft het lef om dit te doen!”

Voor het eerst heeft een wereldwijde supermacht de controle over alle informatie- en geldstromen. “De oorlogszuchtige neoconservatieven willen niet dat je naar Abby Martin kijkt. En dat is niet zonder reden, ze krijgen van haar geregeld een schop onder de kont en ze noemt hun namen,” zei Max Blumenthal, auteur van Goliath en The 51 Day War.

“Abby Martin spreekt zich als één van de weinige onbevreesde journalisten uit over de grootste uitdagingen waar we vandaag de dag mee worden geconfronteerd,” zei onderzoeksjournalist dr. Nafeez Ahmed.

The Empire Files ontleedt de propaganda in een tijdperk van Amerikaanse hegemonie. In een medialandschap waarin zes bedrijven 90 procent van het nieuws bepalen, hebben we dappere onafhankelijke journalisten meer dan ooit nodig, aldus professor Mickey Huff van Project Censored.

“Sommige landen wurgen andere landen door middel van wapens, schuld of bombardementen. We noemen dit ook wel imperialisme. In de media wordt altijd gesproken van financieel wanbeleid of een humanitaire interventie. Onze media moeten openhartig zijn. We moeten het beestje bij zijn naam noemen. En Abby Martin doet dat,” zei journalist dr. Vijay Prashad.

In deze eerste aflevering kijken we naar de opkomst van het beruchte militair-industrieel complex.

[teleSUR]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
8 jaren geleden
Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x