Homepagina » Het Complot » De oorlogszuchtige machthebbers willen niet dat je dit ziet: “Belangrijk nieuws wordt achtergehouden”
De oorlogszuchtige machthebbers willen niet dat je dit ziet: "Belangrijk nieuws wordt achtergehouden"

De oorlogszuchtige machthebbers willen niet dat je dit ziet: “Belangrijk nieuws wordt achtergehouden”

Het Zuid-Amerikaanse nieuwsnetwerk teleSUR komt met een nieuw programma over macht, onrecht en oorlogen tegen mensen- en burgerrechten in de Verenigde Staten en elders op aarde.

Het nieuwe programma, The Empire Files geheten, wordt gepresenteerd door Abby Martin. Ze laat zien dat we in een wereld leven die wordt geplaagd door ongelijkheid en eindeloze oorlogen, waaronder de oorlog tegen terrorisme, die een desastreuze impact heeft op mensenrechten.

Een groot aantal experts, onderzoekers en journalisten werkt mee aan het project. Het IJslandse parlementslid Birgitta Jónsdóttir zei: “We leven in tijden van verandering, waarin niets is zoals het lijkt en belangrijk nieuws wordt achtergehouden. Dat is de reden waarom we op een agressieve manier verslag moeten doen om het te ontmaskeren en te begrijpen. Abby heeft het lef om dit te doen!”

Voor het eerst heeft een wereldwijde supermacht de controle over alle informatie- en geldstromen. “De oorlogszuchtige neoconservatieven willen niet dat je naar Abby Martin kijkt. En dat is niet zonder reden, ze krijgen van haar geregeld een schop onder de kont en ze noemt hun namen,” zei Max Blumenthal, auteur van Goliath en The 51 Day War.

“Abby Martin spreekt zich als één van de weinige onbevreesde journalisten uit over de grootste uitdagingen waar we vandaag de dag mee worden geconfronteerd,” zei onderzoeksjournalist dr. Nafeez Ahmed.

The Empire Files ontleedt de propaganda in een tijdperk van Amerikaanse hegemonie. In een medialandschap waarin zes bedrijven 90 procent van het nieuws bepalen, hebben we dappere onafhankelijke journalisten meer dan ooit nodig, aldus professor Mickey Huff van Project Censored.

“Sommige landen wurgen andere landen door middel van wapens, schuld of bombardementen. We noemen dit ook wel imperialisme. In de media wordt altijd gesproken van financieel wanbeleid of een humanitaire interventie. Onze media moeten openhartig zijn. We moeten het beestje bij zijn naam noemen. En Abby Martin doet dat,” zei journalist dr. Vijay Prashad.

In deze eerste aflevering kijken we naar de opkomst van het beruchte militair-industrieel complex.

[teleSUR]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
trackback
Eindtijdberichten en ander nieuws, verzameld door: Arie Goedhart | Silvia's Boinnk!!!
6 jaren geleden
x

Check Also

hulp

NineForNews heeft je hulp nodig

Het wordt steeds duidelijker zichtbaar dat overheden, ...

zoon

Vader wiens zoon overleed na Pfizer-prik gecensureerd door Facebook

Ernest Ramirez, een rouwende vader wiens zoon ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

1
0
We lezen graag je reactie!x