Universum

Verborgen magnetische poorten rond de aarde (video)

Help anderen door dit artikel met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een onderzoeker van de Universiteit van Iowa heeft een manier gevonden om verborgen magnetische poorten in de nabijheid van de aarde op te sporen.

Deze poorten verbinden het magnetische veld van onze planeet met dat van de zon. Elke paar minuten opent zich gedurende een korte periode een magnetische ‘tunnel’ tussen de aarde en de zon.

Het feit dat er zonnedeeltjes in de magnetosfeer van de aarde aanwezig zijn, geeft al aan dat er sprake moet zijn van een magnetische verbinding.

Uit metingen van de Europese Cluster-satellieten en de Amerikaanse THEMIS-kunstmanen, die de driedimensionale structuur van het aardmagnetisch veld en de wisselwerking met de zon bestuderen, blijkt dat de tunnels enkele tientallen keren per dag opengaan en weer sluiten.

Bron: Nasa.gov

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sipco
Sipco
10 jaren geleden

Mooi uitgelegd, maar je kunt met twee magneten de verbinding ook voelen, door de tastzin van je vingers,als je twee magneten nader tot elkaar brengt.En dan het school voorbeeld waarbij je met ijzervijlsel, een magnetisch veld zichtbaar kunt maken,en dan dit maal met twee magneten, waarbij je ook weer ijzervijsels strooit, laten dan ook de verbinding zien, als je ze vlak naast elkaar neerlegd.In principe laat je dan de wisselwerking zien, behalve de tunnels die zo nu en dan onstaan.Maar dat komt omdat deze tunnels worden gevoed en gemaakt, door zonnewind(Electrisch en magnetisch geladen deeltjes)inclusief straling in al haar vormen!!

c r
c r
10 jaren geleden

spijtig dat je niet weet waar ze liggen anders ging ik eens kijken wat er achter de poorten ligt .

eppo
eppo
10 jaren geleden

Que… Noord en zuid-pool. koop een wereldkaart bekijk hem en trek uw conclusie..

Maaike
Maaike
10 jaren geleden

Dit is voor mij het bewijs dat er echt “vile vortices” ofwel wormholes bestaan op aarde. Dit zijn magnetische vortexen die in verbinding staan met de zon. Vandaar dat deze zich ook bevinden op de noord en zuid pool en op de kreeftskeerkring en steenbokkeerkring, de maxima van de zon op de aarde. Voorbeelden hiervan zijn de Bermuda Driehoek en precies aan de andere kant van de aarde hebben we de Dragons Triangle. Behalve dat daar mysterieuze verdwijningen plaatsvinden worden er ook UFO’s geobserveerd.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x