Buitenland

Welkom in Europa! Beruchte miljardair George Soros wakkert vluchtelingencrisis in EU doelbewust aan

Help anderen door dit met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De beruchte Amerikaanse zakenmagnaat George Soros doet er alles aan om de vluchtelingenstroom naar Europa te laten groeien. Hij moedigt asielzoekers aan om naar het continent te reizen en roept de Europese leiders op er veel geld voor uit te trekken. Dat schrijft de Amerikaans-Duitse historicus en risicoadviseur F. William Engdahl voor New Eastern Outlook.

Soros verschuift het Amerikaanse avonturisme van het Midden-Oosten naar Europa, met name naar Duitsland, aldus Engdahl. “Sinds John D. Rockefeller werd geadviseerd om zijn fortuin te beschermen door een filantropische stichting op te richten, worden stichtingen op grote schaal door Amerikaanse oligarchen gebruikt om hun duistere praktijken te verbergen,” schrijft hij. “Ze doen ondertussen net alsof ze zich inzetten voor de mensheid.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

George Soros, een groot voorstander van ‘democratische idealen’, is geen uitzondering op de regel. De beruchte magnaat heeft een netwerk van stichtingen opgezet dat verantwoordelijk is voor een reeks regimeveranderingen in Oost-Europa en oud-Sovjetrepublieken.

Olie op het vuur

“Zijn stichtingen verspreiden propaganda die de Brits-Amerikaanse oorlogsagenda dient,” benadrukt Engdahl. “Die is erop gericht Syrië te destabiliseren, zoals ze dat drie jaar geleden in Libië hebben gedaan.”

Het lijkt erop dat Soros er alles aan doet om de vluchtelingencrisis in de EU te verergeren. De beruchte filantroop roept Europese leiders op ieder jaar ongeveer één miljoen vluchtelingen te accepteren terwijl hij de wanhopige asielzoekers tegelijkertijd aanmoedigt om naar Europa te vluchten.

Het netwerk van Soros gooit meer olie op het vuur in Syrië door antiregeringspropaganda te verspreiden en de Syrische president Bashar al-Assad te demoniseren. Zijn organisaties zijn ook voorstander van een no-flyzone in Syrië. Dergelijke no-flyzones zijn in 1991 en in 2012 in respectievelijk Irak en Libië ingesteld om ‘die landen terug naar de steentijd te bombarderen’, merkt Engdahl op.

Avaaz

Eén van de belangrijkste voorstanders van een Brits-Amerikaanse no-flyzone is Avaaz, een oprichtingspartner van de Open Society van Soros. Andere door Soros gefinancierde ngo’s die betrokken zijn bij de propaganda-oorlog tegen Bashar al-Assad zijn Amnesty International en Human Rights Watch, aldus de historicus.

“De oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne zijn het gevolg van een doctrine die in 1992 is bedacht door de Amerikaanse oud-minister van Defensie Paul Wolfowitz, de beruchte Wolfowitz-doctrine die preventieve oorlogen rechtvaardigt tegen ieder land dat een bedreiging vormt voor supermacht Amerika,” legt Engdahl uit.

Soros is onderdeel van die preventieve oorlogsmachine, besluit hij.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
kim
kim
8 jaren geleden

Order out of chaos dus ook niet verwonderlijk dit hele ”vluchtelingen” scenario..

Een stukje uit een artikel over hoe ze o.a ook te werk gaan om hun doel te bereiken,wat dat aangaat zijn het meesters in psychologische spelletjes.

Leonard Ariekoek
Leonard Ariekoek
8 jaren geleden

Het is mij dan alleen niet duidelijk wat voor belang Soros hier bij zou hebben. Het is een geboren hongaar, en niet zozeer onderdeel van het militair-industrieel complex. Hij verdient bovendien zijn geld met speculatie, dat a-politiek is in essentie. Als hij voor een One World Government is, en hij om die reden het nationalisme in Europa wil afzwakken, dan maakt hij 2 denkfouten: je wakkert het nationalisme op deze manier juist aan, waardoor de EU spoediger uiteen zal vallen, en hij vergeet de destructieve invloed van de Islam, die in elk land tot burgeroorlogen zal leiden, vanwege het intolerante karakter ervan.
Dus om kort door de bocht te gaan: wat de beweegredenen ook zijn, het zal grandioos mislukken, omdat het in essentie gewoon alles destabiliseert.

Jeff
Jeff
8 jaren geleden

Je ziet letterlijk door de bomen het bos niet meer. Welke motieven liggen er achter een daad en wat zit daar dan weer achter. Geruchten lijken soms bewust de wereld in geslingerd te worden. Verspreidt het nieuws zelf opdat ze je toch niet geloven. Af en toe kost dat is hooguit een kop, die vervolgens elders weer op komt duiken. De oplossing lijkt er steeds meer op gericht te zijn om te vernietigen. Maar ja, misschien ook wel niet, want wat moet je met 100 miljard op je rekening terwijl er niemand meer is? Twijfel zaaien doet het momenteel erg goed.

Herman de Graaf
Herman de Graaf
8 jaren geleden

Soros is een gevaar voor de Nederlandse staat, en verdient de titel ‘persona non grata”.

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x