
Onderzoekers van diverse vooraanstaande instituten in Amerika hebben een nieuw soort bacterie ontdekt die het grootste deel van de olie heeft opgegeten die is vrijgekomen bij de olieramp in de Golf van Mexico in 2010.
In april dat jaar kwamen 11 mensen om het leven bij een explosie op het olieplatform Deepwater Horizon, dat was geleased aan oliemaatschappij BP.
Bijna drie maanden lang stroomde de olie in zee. Er lekte zo’n 16 miljoen liter olie per dag weg. President Obama riep de olievervuiling uit tot nationale ramp.
Nog niet eerder
Uit het nieuwe onderzoek, dat is gepubliceerd in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences, blijkt dat microben het grootste deel van de olie hebben opgeruimd.
Het is alleen moeilijk vast te stellen hoeveel olie de microben precies hebben opgegeten, aldus hoofdonderzoeker Gary Anderson van de Universiteit van Californië.
Het team verzamelde monsters in het gebied rond het lek en stuitte op een bacterie genaamd Candidatus Bermanella macondoprimitus, eentje die onderzoeksteams nog niet eerder hadden gezien.
Geen olie meer
De onderzoekers ontdekten dat bepaalde genen de bacterie in staat stelden om verschillende bestanddelen van de olie af te breken.
In de diepere wateren van de Golf van Mexico is momenteel geen olie meer te vinden, zei Andersen. De olie aan het oppervlak wordt veel langzamer afgebroken.
Mooi voorbeeld
“Maar het zeeleven heeft zich goed hersteld van de olieramp en er wordt weer gevist,” zei hij tegenover CNBC.
Dit is een mooi voorbeeld van hoe Moeder Natuur zichzelf geneest als ze de kans krijgt, voegt Natural News toe.
[…] artikel Moeder Natuur geneest zichzelf. Olie die vrijkwam bij ramp met Deepwater Horizon verdwenen dankzij d… is geplaatst op […]
Dat is merkwaardig? Ik kan mij nog herinneren dat deze bacteriën zijn losgelaten om de olie op te ruimen. Wat toen al enigszins een succes was. Niet lang daarna kwamen er meldingen van mensen die in zee hadden gezwommen en door een vleesetende bacterie werden aangetast.
Beetje merkwaardig nieuws dit. Ik zou het zelf onder de noemer Nepnieuws plaatsen omdat het niet de waarheid bevat.
Natuurlijk wel goed dat dat het meeste is afgebroken.
Ja Loki dat is het eerste wat ik dacht……men was bezig om een bacterie te ontwikkelen om de vervuilde deeltjes op te ruimen en de schade te beperken, iedereen blij.. Volgens mij blijft er altyd schade aan t zee milieu maar goed…..of het nep nieuws is weet ik niet, want er is ook heel veel dom nieuws…….daar bedoel ik mee, dat je wilt scoren met een artikel zonder dat je je huiswerk hebt gedaan………..misschien is dat wel erger.
Eens, lijkt sterk op ‘branded content’. PR verpakt als nieuws. Niet 100% nep, zeker niet 100% waar.
Als het te mooi klinkt om waar te zijn, is het meestal (zwaar) overdreven.
Op diepe lagen zou geen olie meer drijven, aan de oppervlakte kennelijk nog wel.
N.B.: met geen woord gerept over de enorme hoeveelheden (experimentele) chemicaliën die in de oceaan zijn gesproeid, met de stellige bewering dat dat olie zou ‘oplossen’. -> Residuen!
Niet alleen olie is vrijgekomen, Met olie komt ook een cocktail van (giftige) zware metalen, verbindingen en gassen naar boven.
Met de klimaatzwendel, Stapel-wetenschap, e.d., nog vers in het geheugen, kun je zeker niet blind vertrouwen op onafhankelijkheid van (collectieven van) wetenschappers.
Ook vonden zij kernenergie veilig. Was Fukushima onder controle. Dieselmotoren milieuwinst.
Allemaal onzin, WC-eend wetenschap.
De genentech-maffia stort zich nu ook op deze kans gemakkelijk woekerwinsten binnen te slepen, valt uit dit verhaal op te maken.
Aan (onze) universiteiten gebeuren (nog steeds) heel onfrisse dingen.
Vandaag komt langs: ‘intelligentie’ gaan groots de Russische Revolutie VIEREN:
Op 19 juli wordt in Barcelona een publieke meeting gehouden om de 100ste verjaardag van de Russische Revolutie te vieren.
https://www.facebook.com/revolutie1917/ https://www.facebook.com/revolutie1917/?hc_ref=ARQB0dOULdrl-gbqvALEEk5opXfwpUysdFVPELMswSxWSthtKtOa8fX7Je771RTtWGc
Tot jaren na de ramp heeft BP miljarden er tegenaan gegooid in media-offensieven tbv. ‘damage-controle’, o.a. om koersval van het aandeel te stuiten – en onder (hoge en vele) claims uit te komen. Contract research uitzetten bij universiteiten is tegenwoordig heel ‘normaal’.