Binnenland

Verijdelde Russische hackaanval op OPCW in Den Haag is evident voorbeeld van fake news. Deze twee hoogleraren leggen uit waarom

Help door dit met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Vorige week maakte minister van Defensie Ank Bijleveld bekend dat Nederland een Russische operatie tegen de chemische wapenwaakhond OPCW heeft weten te verstoren.

De Nederlandse Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD) zou in april een cyberoperatie van de Russen verijdeld hebben die gericht was tegen de OPCW.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Russische ‘overheidshackers’ zouden van plan zijn geweest om het wifi-netwerk van de OPCW te hacken en te infecteren. Ze werden aangehouden en het land uitgezet.

Lacherig

Het is het zoveelste bericht afkomstig van het Nederlandse inlichtingenapparaat dat klakkeloos wordt overgepend door de massamedia.

Rusland is volwaardig lid van de OPCW en heeft dus geen enkele reden om de organisatie te hacken. Dit is dus een duidelijk geval van nepnieuws, constateren hoogleraren Kees van der Pijl en Karel van Wolferen in Café Weltschmerz.

Van der Pijl merkte op dat er in de media wel ruimte is voor twijfel, maar dat daar vervolgens een beetje lacherig over wordt gedaan.

Datingsite

Zo stond in De Telegraaf een bericht dat één van de ‘geheim agenten’ die het computersysteem probeerde te hacken, gewoon onder zijn eigen naam op een Russische datingsite stond.

“Dat is niet iets wat je in een James Bond-boek zou leren,” aldus Van der Pijl.

In NRC werd Poetin voorgesteld als roofdier dat nu gestopt moet worden. “Die krant is zo ver over de schreef gegaan op dit gebied, dat is niet meer serieus te nemen,” zei Van Wolferen. “Maar het wordt ook niet meer serieus genomen.”

Fake news

“Het ongeloof breidt zich uit,” benadrukte hij.

Dit incident is zo’n evident voorbeeld van fake news dat door de overheid wordt gelanceerd, zei Van der Pijl, toevoegende dat hij erg onder de indruk is van de westerse propaganda.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eksegese
Eksegese
5 jaren geleden

Fake news van onze overheid wordt steeds vaker doorgeprikt, net zo lang tot helemaal niemand ze meer gelooft. Voor zo ver dat al niet aan de hand is.

Lo Shang
Lo Shang
5 jaren geleden

Op Internet zijn heel veel Russische hackers actief. Veel van die Ransomware komt ook uit Rusland.
Misschien is er een deal tussen de Russische Defensie ministerie en de hackers dat als de hackers iets vinden dat interessant is voor Defensie van Rusland, ze daar goed voor beloond worden.

salvar
salvar
5 jaren geleden

de meeste landen hebben hackers/spionnen en huurmoordenaars met inbegrip nederland.
je wordt misselijk van dat gezeik hierover van de regering/geheime dienst.
als je tegenwoordig niet liegt hoor je er niet meer bij.

wie het beste kan liegen verdient het meeste.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
5 jaren geleden

wil niet het toeval dat de militaire vakbond op DIE dag bakzeil haalde met hun CAO onderhandelingen van ongekende proporties zij eisten 10% meer en wel zo snel mogelijk al jaren zijn zij al in onderhandeling en staan ook op nul index loon compensatie.. de wat zij spionnen noemen waren in april al uitgezet wat een toeval (dat niet bestaat) dat op deze dag dit naar buiten komt..
ik heb niks gehoord over de CAO onderhandelingen wel dienen de soldaten nu zelf hun extra kleding te betalen en kunnen later het bonnetje (als je dat niet zoek raakt 🙂 ) inleveren..
mogelijk ook voor keel snoepjes om hart bang, bang of ratatatatata te roepen bij schiet oefeningen..
wat een misleidingen in dit land zeg wil jij de grenzen verdedigen moet je dat zelf betalen.. wat doet de regiring welk het haar plicht is dan met onze belasting centen daarvoor..?.. zal echt niet in de schatkist zitten als deze door het leger bewaakt wordt.. wel moet jij je zorgen maken als deze kist door een privaat legertje bewaakt wordt 🙂 toch!
lever mij commentaar met jou kennis ben ook niet alles wetend..
bron dienst werkende militair uit mijn netwerk..

wees gegroet van,
:adrianus-johannes.

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x