Binnenland

De elite zet vol in op een posthumane generatie robotpolitici. Waarom de nieuwe D66-fractievoorzitter daar perfect in past

Help anderen door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Even leek het erop dat een Bilderberger een Bilderberger zou opvolgen als D66-fractievoorzitter. Dat gebeurde niet: Rob Jetten volgt Pechtold op, die aankondigde dat hij opstapt als Kamerlid en partijleider.

Pechtold werd door partijgenoten ‘een parel in de kroon van D66’ genoemd, een partij die ‘in de breedte stevig staat’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Hij was in 2012 te gast op de Bilderbergconferentie (‘wat op de berg is, blijft op de berg’) en was als wethouder betrokken bij een enorme fraudezaak, waar vrijwel niets over in de media heeft gestaan.

Posthumane fake politics

Na korte tijd minister te zijn geweest onder Balkenende, kreeg hij liefst 9422 euro wachtgeld per maand.

Tegen Omroep Gelderland zei hij overwogen te hebben om naar Den Haag te verhuizen, nota bene drie maanden nadat hij een appartement in Scheveningen had gekregen van een Canadese vriend.

Echt een parel in de kroon.

‘Roboteske’ Rob Jetten past helemaal in deze tijd van posthumane fake politics, waarin alles van waarde nutteloos is, waarin persoonlijke problemen en karakterfoutjes – zoals Pechtold die had – eindelijk helemaal kunnen verdwijnen, schrijft columnist Sietske Bergsma.

Vreemde tijden

Zeggen dat oorlog vrede is, boven onder is en een leugen een interpretatie, zonder een gezicht te vertrekken. Dat alles is Rob Jetten op het lijf geschreven, aldus Bergsma.

“De elite zet vol in op een posthumane generatie politici die zonder wroeging het werk gedaan krijgt,” klinkt het.

Volgens haar gaan we nog vreemde tijden beleven.

Foto: 1Veertje Wikimedia Commons

[The Fire]

5 3 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rikk
Rikk
5 jaren geleden

Net als de andere dertigers, helemaal ondergedompeld in de inmiddels 40 jaar durende “marktwerking” in een neo liberale periode. Allemaal denkend in termen van vraag & aanbod, efficiency, geld heen en weer schuiven (beetje meer beetje minder) en lekker gebekt opgeleid binnen de kaders van “marktwerking” en O ja, dat verdomde klimaat waar we aan ten onder gaan, zit er ook goed in. En lijvige rapporten schrijven dat kunnen we tegenwoordig allemaal als de beste. Authenticiteit is er helemaal uitgeramd.

Ze hebben het zelf allemaal niet eens in de gaten. En dat terwijl we in een periode zijn waarin visie op de toekomst en échte verandering van marktwerking en maatschappelijke ordening hoognodig zijn. Het bestaande blijven handhaven (slechts een beetje aan de knoppen draaien), zal leiden tot steeds meer duidelijke lachwekkende situaties.

Op naar de volgende recessie begin jaren twintig, wellicht al eerder. Dan gaan we zien of er nog visie – mensen rondlopen die uit het juiste hout gesneden zijn.

johan den haag
johan den haag
5 jaren geleden

Enige lichtpuntje is, dat er toch wel steeds meer mensen gaan ontwaken.
Probleem daarbij is dat ie in verschillende richtingen ontwaken en dat daardoor het effect klein is.
De bagger van leugens , fake news en constant herhalen via NRC, NOS, Jinek, Pauw, Twan en DWDD is nog steeds een extreem sterk wapen wat deze slaafse neppolitici.
De haast die ze hebben om van Rusland een superschurk te maken is enorm, maar de manier waarop is lachwekkend ( gelukkig maar).
De grote vraag gaat zijn hoe de volgende mega crisis ( comming soon) gaat uitpakken.

Gelukkig geloof ik zelf nog in God, dat geeft mij gemoedsrust.

( Hij laat niet los wat zijn hand begon)

de Zionisten wachten een vreselijk oordeel.

rob
rob
5 jaren geleden

Of men het nou wil zien of niet de mens is een geordend chaotisch robotachtige wezen en onbewust volgt het gewoon zijn meerdere en word het zijn denken in een chaotisch strijd die met een sterk krijger de strijd aangaan tegen een ander denkende aangaan het is de voeding voor woordenstrijd en wie het besten naar voren komt en die geschikt is om de strijd voort te zetten en de ander [krijger] zich terug trekt van het chaotisch toneel gebeuren, de een vertrekt de ander mag zijn strijd voortzetten met wapens van een nieuw energie van woorden om de strijd voor te zetten ,inderdaad robot gedrag gekoppeld aan zijn voorganger heeft zijn strijd gestreden en mag het nu wat rustiger aandoen want zijn woorden[ strijd] verminderd zijn kracht en geloofwaardigheid en een nieuw strijder mag het nu in het toch al chaotisch toneel spel met veel wapen gekletter van woorden overnemen natuurlijk moet het wel een tegenhanger hebben want zonder dat [tegenspeler]kan het niet functioneren ze houden elkaar gewoon in het zadel van woorden strijd waarin het gekletter van woorden en de vonken er vanaf vliegen waarin veel mensen als toeschouwers het toneel bekijken en met handjes geklap als de toeschouwer de strijd ziet als ZIJN strijd..inderdaad robotachtige kan het niet zijn .ze doen zich als mensen voor maar in wezen zijn het robotachtige wezens waaruit ze energie halen voor anders denken [zijn tegenstander] bestrijd met het zo lijkt het geordend spel in een chaotische strijd en probeert men als winnaar naar voeren te komen en dat allemaal voor het toneel van de toeschouwers..het geklap zijn stem te horen en te krijgen ..noem het maar onbewustheid ten top want zo alleen kan strijd worden geleverd en bewustzijn het echte Bewustzijn van het echte gebeuren totaal word onder geschoffeld aan robotachtige denk patroon van wezen[s] die alleen maar hun zegje voor waarheid zien.. wel er een van altijd maar Strijden om in het zadel te blijven in een geordend chaotisch woordenstrijd en waar even aan mag worden gekeken tot de volgende strijder weer zich aandient om in de sporen van zijn voorganger te treden..zo blijft men verwikkelt in een strijd die niet eindigt maar steeds weer een nieuw begin heeft ..

Louise
Louise
5 jaren geleden

Het zijn megalomanen materialistische narcisten, zo ik heb gezegd……Kan ik dat veranderen , neen…
We zitten in een tijd dat het allemaal kan, na wat gemopper gaat iedereen gewoon door…..
Je kunt niet meer gaan stemmen, dat doe ik ook niet maar men vergeet dat een groot deel van de samenleving er zo uit ziet…. Het voordeel dat zulke mensen dan ook hebben is dat ze er zelf helemaal geen last van hebben.
Een narcist vind zichzelf geweldig, ongeacht of wij hem/ haar een hufter vinden……
Ik verwacht op korte termijn ook geen veranderingen……Jongeren die al rond de 20j een burnout hebben , geen vooruitzicht op vaste banen, die massaal moe of depressief zijn…… Dat hebben wij als samenleving geproduceerd , ouders, onderwijs en maatschappij.. Te treurig voor worden allemaal ….. daar ga je niks mee opbouwen, natuurlijk is er een kleine groep uitzonderingen en die hebben het moeilijk , ga er maar eens tegenin…..Het is de huidige tijdsgeest, veranderingen komen vaak van buitenaf……

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x