Archeologie

Verloren beschaving opgegraven

Help anderen door deze informatie met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Plannen van Ida Rsi Bhujannga uit Bali om een septische put te bouwen mondden uit in een archeologische ontdekking die wetenschappers voor een raadsel stelt.

Tijdens graafwerkzaamheden werden tientallen enorme steenblokken ontdekt. De stenen behoren vermoedelijk toe aan een 14e-eeuws tempelcomplex, mogelijk het grootste op het eiland der goden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“Ik ben sinds de ontdekking erg geïnteresseerd geraakt in archeologie omdat we onze geschiedenis hier op Bali moeten weten,” zei Bhujannga. “Als priester moet ik dit weten zodat ik anderen erover kan vertellen.”

Zeldzaam

Op slechts 70 centimeter onder het oppervlak werd de fundering van een hindoeïstische tempel gevonden. Als gevolg van de ontdekking moeten de geschiedenisboeken van Bali enigszins worden aangepast.

Het hoofd van het archeologisch instituut van Bali, Made Geria, zei dat de ontdekking uniek is vanwege de omvang van de stenen en hun locatie. “Het is zeer zeldzaam dat een dergelijk bouwwerk in Denpasar wordt gevonden.”

De omvang van de vindplaats is nog niet precies bekend. Uit opgravingen is gebleken dat het hindoeïstische tempelcomplex meer dan 100 meter lang moet zijn geweest.

Drie maanden geleden wilden inwoners van het dorp Penatih bij de hoofdstad Denpasar een septische put en een watertoren bouwen toen werklieden op de gigantische stenen stuitten. De dorpsbewoners zijn benieuwd wat de stenen zouden kunnen betekenen.

Hoogontwikkelde beschaving

De bouwplannen zijn door de ontdekking van misschien wel het grootste oude tempelcomplex van Bali in de ijskast gezet. Dagelijks komen lokale bewoners de ruïnes bekijken, waar ooit een hoogontwikkelde beschaving woonachtig was. Er zijn echter geen verhalen bekend over deze verloren beschaving.

De gemeenschap was dan ook zeer verrast toen de ontdekking werd gedaan. Archeologen denken de oostelijke muur van het tempelcomplex te hebben gevonden. Op het hoogtepunt moeten er zeer veel mensen hebben gewoond. Er is in de Balinese geschiedenis alleen niets bekend over deze tempel en de mensen die er ooit woonden.

Volgend jaar moet de financiering rond zijn voor uitgebreid onderzoek en verdere opgravingen. Andere bekende archeologische vondsten op Bali zijn onder meer Goa Gajah of Olifantsgrot, Yeh Pulu en Gunung Kawi, een complex van tien in de rotsen uitgehouwen candi’s.

Bron: Thejakartapost.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Chaja
Chaja
11 jaren geleden

Ik ben buitengewoon sceptisch of die septische tank er ooit komt….

Roger Lousberg
Roger Lousberg
11 jaren geleden

SEPTISCHE put neem ik aan xD

Konan
Konan
11 jaren geleden

Wat bedoelen ze met ‘hoog ontwikkelde’ beschaving? Dat je grote stenen kunt verplaatsen?

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x