Homepagina » Archeologie » Verloren beschaving opgegraven
Verloren beschaving opgegraven

Verloren beschaving opgegraven

Plannen van Ida Rsi Bhujannga uit Bali om een septische put te bouwen mondden uit in een archeologische ontdekking die wetenschappers voor een raadsel stelt.

Tijdens graafwerkzaamheden werden tientallen enorme steenblokken ontdekt. De stenen behoren vermoedelijk toe aan een 14e-eeuws tempelcomplex, mogelijk het grootste op het eiland der goden.

“Ik ben sinds de ontdekking erg geïnteresseerd geraakt in archeologie omdat we onze geschiedenis hier op Bali moeten weten,” zei Bhujannga. “Als priester moet ik dit weten zodat ik anderen erover kan vertellen.”

Zeldzaam

Op slechts 70 centimeter onder het oppervlak werd de fundering van een hindoeïstische tempel gevonden. Als gevolg van de ontdekking moeten de geschiedenisboeken van Bali enigszins worden aangepast.

Het hoofd van het archeologisch instituut van Bali, Made Geria, zei dat de ontdekking uniek is vanwege de omvang van de stenen en hun locatie. “Het is zeer zeldzaam dat een dergelijk bouwwerk in Denpasar wordt gevonden.”

De omvang van de vindplaats is nog niet precies bekend. Uit opgravingen is gebleken dat het hindoeïstische tempelcomplex meer dan 100 meter lang moet zijn geweest.

Drie maanden geleden wilden inwoners van het dorp Penatih bij de hoofdstad Denpasar een septische put en een watertoren bouwen toen werklieden op de gigantische stenen stuitten. De dorpsbewoners zijn benieuwd wat de stenen zouden kunnen betekenen.

Hoogontwikkelde beschaving

De bouwplannen zijn door de ontdekking van misschien wel het grootste oude tempelcomplex van Bali in de ijskast gezet. Dagelijks komen lokale bewoners de ruïnes bekijken, waar ooit een hoogontwikkelde beschaving woonachtig was. Er zijn echter geen verhalen bekend over deze verloren beschaving.

De gemeenschap was dan ook zeer verrast toen de ontdekking werd gedaan. Archeologen denken de oostelijke muur van het tempelcomplex te hebben gevonden. Op het hoogtepunt moeten er zeer veel mensen hebben gewoond. Er is in de Balinese geschiedenis alleen niets bekend over deze tempel en de mensen die er ooit woonden.

Volgend jaar moet de financiering rond zijn voor uitgebreid onderzoek en verdere opgravingen. Andere bekende archeologische vondsten op Bali zijn onder meer Goa Gajah of Olifantsgrot, Yeh Pulu en Gunung Kawi, een complex van tien in de rotsen uitgehouwen candi’s.

Bron: Thejakartapost.com

Gerelateerd:

 Vond je dit artikel interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

3 reacties

  1. Ik ben buitengewoon sceptisch of die septische tank er ooit komt….

    0 likes
  2. SEPTISCHE put neem ik aan xD

    0 likes
  3. Wat bedoelen ze met ‘hoog ontwikkelde’ beschaving? Dat je grote stenen kunt verplaatsen?

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

zelfrespect

Ken jij de relatie tussen welzijn, zelfrespect en zelfdiscipline?

Wij mensen leven ieder op een bepaald ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

WHO

WHO: ‘Coronapandemie voorbij? Het ergste moet nog komen’

Dus jij dacht dat de eerste coronagolf ...

minister

Minister De Jonge moet en zal toegang krijgen tot je telefoongegevens

Minister Bruno Bruins, die tijdens een coronadebat ...