Binnenland

Verlengen intelligente lockdown is ‘crimineel’. ‘We leven in een staat van beleg’

Help ons door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

We leven in een staat van beleg, constateert politiek wetenschapper Kees van der Pijl. “Er is geen ander woord voor. ‘Intelligente lockdown’ is in mijn ogen flauwekul.”

Mensen zijn hun burgerrechten kwijt en hebben zich daar grotendeels bij neergelegd, benadrukt Van der Pijl.

Hij heeft in de afgelopen tijd net als emeritus hoogleraar Karel van Wolferen veel onderzoek gedaan naar de drijvende krachten achter deze staat van beleg.

Crimineel

Van Wolferen vindt dat de lockdown per direct moet worden opgeheven. “De schadegevolgen zijn onnoemelijk veel groter dan wat je ermee bereikt. Het is crimineel geworden om ermee door te gaan. We moeten gewoon leven in vrijheid; de scholen open, de politie moet weer boeven en oplichters pakken, en de boetes moeten worden terugbetaald.”

Hij vindt verder dat de oppositie – als die er nog is in Nederland – intensief moet discussiëren over het coronabeleid, met mogelijk een motie van wantrouwen tot gevolg.

“Dit is noodzakelijk om de democratie te helpen herstellen,” stelt Van Wolferen. “Democratie is niet iets wat je hebt, maar wat je moet beoefenen.”

Fictie

Het moet afgelopen zijn met deze fictie van een grote pandemie, benadrukt hij.

“Het is geen pandemie geweest. Dat is reclame van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en daar zitten grote spelers bij. Het is nu zaak dat we weer normaal gaan leven.”

De voormalig NRC-correspondent merkt verder op dat er met het virus is geknoeid in laboratoria.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

[Café Weltschmerz]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
59 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
PREDATOR
PREDATOR
2 jaren geleden

Ja, dat is nou rutte.Lekker liegen om wat voor elkaar te krijgen, zoals wel vaker..Word tijd voor aktie.

Mikkel
Mikkel
2 jaren geleden

Ik volgde de politiek nog redelijk, vanwege de bijdragen van PVV en FVD. Sinds de lockdown-hoax volg ik het allemaal niet meer en in de toekomst wil ik het ook alleen nog maar zijdelings volgens. Ook PVV en FVD zijn zwaar door de mand gevallen voor mij. De politiek is één pot nat, één grote maffiabende. Inclusief PVV en FVD.

Willem
Willem
2 jaren geleden

Zei ik een maand geleden al , hoe kan krijg ik in godsnaam zwaar gehersenspoeld Nederland zo ver dat ze dat eindelijk eens inzien ?

Niet !

Ja als de mensjes het ook in hun portemonnee beginnen te voelen , denk dat het dan al een tikkeltje te laat is ………..

Henk
Henk
2 jaren geleden

Ja dat er met het virus is geknoeit kan je donder op zeggen . en de lockdown moet nu verstandig langzaam opgeheven worden na 2 maanden is het wel even genoeg is genoeg . Denk wel dat de meesten mensen er ook zo onderhand wel over denken . Vervolgens de schade die is opgelopen door die lockdown niet alleen financieel maar ook geestelijk bij de mensen , dit zal ongelooflijk zijn en nog jarenlang na-ijlen . 1 Chinees met virus en doden tot gevolg niet te geloven .

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

59
0
We lezen graag je reactie!x