Homepagina » Buitenland » TTIP: “We worden in Europa bedreigd door twee verschrikkelijke afkortingen”
TTIP: "We worden in Europa bedreigd door twee verschrikkelijke afkortingen"

TTIP: “We worden in Europa bedreigd door twee verschrikkelijke afkortingen”

TTIP staat voor het Transatlantic Trade and Investment Partnership, oftewel het Trans­Atlantisch Vrijhandels­ en Investeringsverdrag. TTIP is een voorstel van de Amerikaanse overheid en de Europese lidstaten om de handel tussen Europa en de VS makkelijker te maken. Maar wat houdt dit verdrag precies in? Het programma ‘Zondag met Lubach’ zocht het uit.

In Europa hebben we besloten dat we geen kippenvlees willen dat schoongemaakt is in een chloorbad, maar in de VS zijn die regels minder streng en daar mag dat wel. Als TTIP doorgaat worden onze democratisch tot stand gekomen voedselwetten overruled en mogen de Amerikanen hun chloorkippen hier straks wel verkopen.

In Nederland willen we niet dat er naar schaliegas wordt geboord. Als TTIP er komt kunnen Amerikaanse bedrijven die naar schaliegas boren Nederland aanklagen en het allerergste is: daar komt geen rechter aan te pas, aldus presentator Arjen Lubach.

Er komt dan een tribunaal dat bepaalt of een Amerikaans bedrijf een schadevergoeding krijgt als Nederland vasthoudt aan zijn eigen regels. En in dat tribunaal zitten geen rechters. Hoewel dit grote gevolgen heeft voor Nederland, is niemand ervan op de hoogte.

“Waarom is dit nooit op het Journaal?” vraagt Lubach zich af. “We staan op het punt een deel van onze rechten op te offeren en niemand maakt zich er druk over. We worden in Europa bedreigd door twee verschrikkelijke afkortingen. Dit gaat gigantische consequenties hebben.”

[VPRO]


Vind je deze informatie interessant? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

15 reacties

 1. Het is werkelijk schrijnend dat dit niet onder de aandacht word gebracht. Maar het is weer business as usual: het grote media-circus draait nu rond die “satanistische” poetin die zijn leger zou mobiliseren (in rusland) en KERNWAPENS HEEFT! Mijn god! Zijn we alweer vergeten dat er EERST een leger amerikaanse tanks post hebben gevat in europa aan de grens? Is het niet Amerika die hun raketten op rusland heeft klaarstaan en er doodleuk ook heeft liggen in Europa? De europese schijnregering en is het lucreative orgaan om dit te bewerkstelligen. Lucreatief in de zin van de nationaal-mislukte politiekers kunnen er op aanschuiven aan de vele buffetten, en ook in de zin van de druk die zij op de nationale regeringen kunnen leggen in de trend van “wij zijn er tegen, maar van europa moeten wij … ” … Uitvluchtjes voor de nationale regering dus om de hete aardappel te verplaatsen en zo de schuld van zich af te leggen.
  Maarja, onze geweldige medemensen zijn allemaal druk in de weer om op facebook te tweeten over #talentenshows en #ikhebeenpizzageeten of #ikhebmegedouched. Het zal straks een koude douche worden als we aan de grond leven, in elkaar gezakt onder de amerikaanse politiestaat met alle gevolgen van dien: waardeloos chemische dna-gemodificieerd voedsel en the worst of all: american football.

  49 likes
 2. Europa wordt door onze zelf gekozen politici verkocht aan het grote geld. In dit geval Amerika, met Nederland als Amerika’s schoothondje voorop.

  Met als flauwe smoes: Tja, wetgeving, regels, advocaten, verdragen, we moeten wel (uw gezondheid, uw landbouwgrond, uw voedsel, onherstelbaar beschadigen).

  ‘Satanistische’ Poetin gaat daar toch net iets anders mee om.

  Binnenkort weer fijn stemmen.

  15 likes
 3. eigenlijk fun, iedereen staat te roepen en scheld op de russen,
  terwiijl het toch weer de f*cking amerikanen zijn die
  ons een oor aannaaien…lol!!!
  meer van dat
  misschien reageren we dan wel

  9 likes
 4. Welterusten, Nederland. Lekker de gordijntjes dicht doen, zoetjes slapen en morgen weer strategisch stemmen. De overheid waakt over u.

  7 likes
 5. TIPP, we hebben 2 keuzes: Terrorise International People Plan, of word het toch Terrorise (against) International Presidents Plan..

  doe maar ja, laat maar vallen die bom, https://www.youtube.com/watch?v=60mLzHnMtLQ
  ik heb trouwens een nieuw vreselijk nieuwtje..
  de konijnen in nederland staan op het randje van uitsterven, de reden? : ons land is verrot tot de wortel ;- ))..
  GRT be safe Mono

  1 likes
 6. Hoe ouder ik word, hoe meer ik probeer afstand te nemen. Zo van: ” Zoek het maar uit, met zijn allen ” . Lekker bordje havermout om mee te beginnen. Heel pak voor 49 cent. Matig met alcohol, weinig roken. En als het me te machtig wordt , een jointje met een kopje thee met honing. Beter dan al die bloedverdunners, antidepressivia en meer van die chemische troep gefabriceerd door mijn ” Zionistische vrinden” van de geneesmiddelenindustrie. Hoe meer ellende , hoe meer ” de heren ” verdienen. Financieren ze de oorlogen meer in m.n. Het Midden Oosten. Zag van de week nog meerdere keren de teleurstelling op de gezichten van de joodse omroepsters van RTL dat Poetin niet dood was, maar leefde. Carpe Deum. ( Fred, 68 jr.)

  1 likes
 7. Is allemaal onderdeel van de NWO/Agenda 21/de eindtijd/planeten standen.
  Poetin was een tijdje uit beeld. Ergens stond er geschreven dat hij bij buurlanden zoals Tjetjenie op bezoek is geweest. Lijkt me wel kunnen. Hij is zich natuurlijk aan het voorbereiden op het conflict. Waarom staan wij(beleid) achter de VS? Wij zijn afhankelijk van gas, olie vanuit Rusland. Volgens het verdrag … moet Nederland over 5 jaar zoveel procent onafhankelijk worden van Rusland door bv. windmolens. Poetin valt onder de groep Kazakken. Zelfbestuurders. Je ziet al opstanden in Moskou door vermoorde pro EU-er en stop de oorlog in Oekraïne.(bewuste en onbewuste gestuurde propaganda, door en voor gewone mensen).
  Dit conflict draait dus om: Gaat Rusland mee met de NWO(1 wereldbeheersing) of riskeert zij een oorlog om zelfbestuur te behouden. Landen met een grote ster(communisten/socialisten/zelfbestuur) zullen zich moeten overleveren aan de NWO. Denk aan landen zoals China/Noord-Korea/Venezuela

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Boer vraagt lobbyisten om '100% veilig' frackingwater op te drinken. Kijk hoe ze hierop reageren

Boer vraagt lobbyisten om ‘100% veilig’ frackingwater op te drinken. Kijk hoe ze hierop reageren

Een boer uit Nebraska heeft tijdens een ...

Het complot tegen de mensheid: Wil de echte journalist opstaan?

Het complot tegen de mensheid: Wil de echte journalist opstaan?

Door Hugo van der Zee: De aanslag ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 2 april
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.