Homepagina » Buitenland » TTIP: “We worden in Europa bedreigd door twee verschrikkelijke afkortingen”
TTIP: "We worden in Europa bedreigd door twee verschrikkelijke afkortingen"

TTIP: “We worden in Europa bedreigd door twee verschrikkelijke afkortingen”

TTIP staat voor het Transatlantic Trade and Investment Partnership, oftewel het Trans­Atlantisch Vrijhandels­ en Investeringsverdrag. TTIP is een voorstel van de Amerikaanse overheid en de Europese lidstaten om de handel tussen Europa en de VS makkelijker te maken. Maar wat houdt dit verdrag precies in? Het programma ‘Zondag met Lubach’ zocht het uit.

In Europa hebben we besloten dat we geen kippenvlees willen dat schoongemaakt is in een chloorbad, maar in de VS zijn die regels minder streng en daar mag dat wel. Als TTIP doorgaat worden onze democratisch tot stand gekomen voedselwetten overruled en mogen de Amerikanen hun chloorkippen hier straks wel verkopen.

In Nederland willen we niet dat er naar schaliegas wordt geboord. Als TTIP er komt kunnen Amerikaanse bedrijven die naar schaliegas boren Nederland aanklagen en het allerergste is: daar komt geen rechter aan te pas, aldus presentator Arjen Lubach.

Er komt dan een tribunaal dat bepaalt of een Amerikaans bedrijf een schadevergoeding krijgt als Nederland vasthoudt aan zijn eigen regels. En in dat tribunaal zitten geen rechters. Hoewel dit grote gevolgen heeft voor Nederland, is niemand ervan op de hoogte.

“Waarom is dit nooit op het Journaal?” vraagt Lubach zich af. “We staan op het punt een deel van onze rechten op te offeren en niemand maakt zich er druk over. We worden in Europa bedreigd door twee verschrikkelijke afkortingen. Dit gaat gigantische consequenties hebben.”

[VPRO]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • lalalalaria schreef:

  Het is werkelijk schrijnend dat dit niet onder de aandacht word gebracht. Maar het is weer business as usual: het grote media-circus draait nu rond die “satanistische” poetin die zijn leger zou mobiliseren (in rusland) en KERNWAPENS HEEFT! Mijn god! Zijn we alweer vergeten dat er EERST een leger amerikaanse tanks post hebben gevat in europa aan de grens? Is het niet Amerika die hun raketten op rusland heeft klaarstaan en er doodleuk ook heeft liggen in Europa? De europese schijnregering en is het lucreative orgaan om dit te bewerkstelligen. Lucreatief in de zin van de nationaal-mislukte politiekers kunnen er op aanschuiven aan de vele buffetten, en ook in de zin van de druk die zij op de nationale regeringen kunnen leggen in de trend van “wij zijn er tegen, maar van europa moeten wij … ” … Uitvluchtjes voor de nationale regering dus om de hete aardappel te verplaatsen en zo de schuld van zich af te leggen.
  Maarja, onze geweldige medemensen zijn allemaal druk in de weer om op facebook te tweeten over #talentenshows en #ikhebeenpizzageeten of #ikhebmegedouched. Het zal straks een koude douche worden als we aan de grond leven, in elkaar gezakt onder de amerikaanse politiestaat met alle gevolgen van dien: waardeloos chemische dna-gemodificieerd voedsel en the worst of all: american football.

  49 likes
 • koekje schreef:

  Europa wordt door onze zelf gekozen politici verkocht aan het grote geld. In dit geval Amerika, met Nederland als Amerika’s schoothondje voorop.

  Met als flauwe smoes: Tja, wetgeving, regels, advocaten, verdragen, we moeten wel (uw gezondheid, uw landbouwgrond, uw voedsel, onherstelbaar beschadigen).

  ‘Satanistische’ Poetin gaat daar toch net iets anders mee om.

  Binnenkort weer fijn stemmen.

  15 likes
 • riek schreef:

  eigenlijk fun, iedereen staat te roepen en scheld op de russen,
  terwiijl het toch weer de f*cking amerikanen zijn die
  ons een oor aannaaien…lol!!!
  meer van dat
  misschien reageren we dan wel

  9 likes
 • Raymond schreef:

  Welterusten, Nederland. Lekker de gordijntjes dicht doen, zoetjes slapen en morgen weer strategisch stemmen. De overheid waakt over u.

  7 likes
 • Mono schreef:

  TIPP, we hebben 2 keuzes: Terrorise International People Plan, of word het toch Terrorise (against) International Presidents Plan..

  doe maar ja, laat maar vallen die bom, https://www.youtube.com/watch?v=60mLzHnMtLQ
  ik heb trouwens een nieuw vreselijk nieuwtje..
  de konijnen in nederland staan op het randje van uitsterven, de reden? : ons land is verrot tot de wortel ;- ))..
  GRT be safe Mono

  1 likes
 • Freba schreef:

  Hoe ouder ik word, hoe meer ik probeer afstand te nemen. Zo van: ” Zoek het maar uit, met zijn allen ” . Lekker bordje havermout om mee te beginnen. Heel pak voor 49 cent. Matig met alcohol, weinig roken. En als het me te machtig wordt , een jointje met een kopje thee met honing. Beter dan al die bloedverdunners, antidepressivia en meer van die chemische troep gefabriceerd door mijn ” Zionistische vrinden” van de geneesmiddelenindustrie. Hoe meer ellende , hoe meer ” de heren ” verdienen. Financieren ze de oorlogen meer in m.n. Het Midden Oosten. Zag van de week nog meerdere keren de teleurstelling op de gezichten van de joodse omroepsters van RTL dat Poetin niet dood was, maar leefde. Carpe Deum. ( Fred, 68 jr.)

  1 likes
 • Elise49 schreef:

  Is allemaal onderdeel van de NWO/Agenda 21/de eindtijd/planeten standen.
  Poetin was een tijdje uit beeld. Ergens stond er geschreven dat hij bij buurlanden zoals Tjetjenie op bezoek is geweest. Lijkt me wel kunnen. Hij is zich natuurlijk aan het voorbereiden op het conflict. Waarom staan wij(beleid) achter de VS? Wij zijn afhankelijk van gas, olie vanuit Rusland. Volgens het verdrag … moet Nederland over 5 jaar zoveel procent onafhankelijk worden van Rusland door bv. windmolens. Poetin valt onder de groep Kazakken. Zelfbestuurders. Je ziet al opstanden in Moskou door vermoorde pro EU-er en stop de oorlog in Oekraïne.(bewuste en onbewuste gestuurde propaganda, door en voor gewone mensen).
  Dit conflict draait dus om: Gaat Rusland mee met de NWO(1 wereldbeheersing) of riskeert zij een oorlog om zelfbestuur te behouden. Landen met een grote ster(communisten/socialisten/zelfbestuur) zullen zich moeten overleveren aan de NWO. Denk aan landen zoals China/Noord-Korea/Venezuela

  1 likes
 • x

  Check Also

  Boer vraagt lobbyisten om '100% veilig' frackingwater op te drinken. Kijk hoe ze hierop reageren

  Boer vraagt lobbyisten om ‘100% veilig’ frackingwater op te drinken. Kijk hoe ze hierop reageren

  Een boer uit Nebraska heeft tijdens een ...

  Het complot tegen de mensheid: Wil de echte journalist opstaan?

  Het complot tegen de mensheid: Wil de echte journalist opstaan?

  Door Hugo van der Zee: De aanslag ...

  >