Buitenland

TTIP: “We worden in Europa bedreigd door twee verschrikkelijke afkortingen”

Help ons door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

TTIP staat voor het Transatlantic Trade and Investment Partnership, oftewel het Trans­Atlantisch Vrijhandels­ en Investeringsverdrag. TTIP is een voorstel van de Amerikaanse overheid en de Europese lidstaten om de handel tussen Europa en de VS makkelijker te maken. Maar wat houdt dit verdrag precies in? Het programma ‘Zondag met Lubach’ zocht het uit.

In Europa hebben we besloten dat we geen kippenvlees willen dat schoongemaakt is in een chloorbad, maar in de VS zijn die regels minder streng en daar mag dat wel. Als TTIP doorgaat worden onze democratisch tot stand gekomen voedselwetten overruled en mogen de Amerikanen hun chloorkippen hier straks wel verkopen.

In Nederland willen we niet dat er naar schaliegas wordt geboord. Als TTIP er komt kunnen Amerikaanse bedrijven die naar schaliegas boren Nederland aanklagen en het allerergste is: daar komt geen rechter aan te pas, aldus presentator Arjen Lubach.

Er komt dan een tribunaal dat bepaalt of een Amerikaans bedrijf een schadevergoeding krijgt als Nederland vasthoudt aan zijn eigen regels. En in dat tribunaal zitten geen rechters. Hoewel dit grote gevolgen heeft voor Nederland, is niemand ervan op de hoogte.

“Waarom is dit nooit op het Journaal?” vraagt Lubach zich af. “We staan op het punt een deel van onze rechten op te offeren en niemand maakt zich er druk over. We worden in Europa bedreigd door twee verschrikkelijke afkortingen. Dit gaat gigantische consequenties hebben.”

[VPRO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lalalalaria
lalalalaria
7 jaren geleden

Het is werkelijk schrijnend dat dit niet onder de aandacht word gebracht. Maar het is weer business as usual: het grote media-circus draait nu rond die “satanistische” poetin die zijn leger zou mobiliseren (in rusland) en KERNWAPENS HEEFT! Mijn god! Zijn we alweer vergeten dat er EERST een leger amerikaanse tanks post hebben gevat in europa aan de grens? Is het niet Amerika die hun raketten op rusland heeft klaarstaan en er doodleuk ook heeft liggen in Europa? De europese schijnregering en is het lucreative orgaan om dit te bewerkstelligen. Lucreatief in de zin van de nationaal-mislukte politiekers kunnen er op aanschuiven aan de vele buffetten, en ook in de zin van de druk die zij op de nationale regeringen kunnen leggen in de trend van “wij zijn er tegen, maar van europa moeten wij … ” … Uitvluchtjes voor de nationale regering dus om de hete aardappel te verplaatsen en zo de schuld van zich af te leggen.
Maarja, onze geweldige medemensen zijn allemaal druk in de weer om op facebook te tweeten over #talentenshows en #ikhebeenpizzageeten of #ikhebmegedouched. Het zal straks een koude douche worden als we aan de grond leven, in elkaar gezakt onder de amerikaanse politiestaat met alle gevolgen van dien: waardeloos chemische dna-gemodificieerd voedsel en the worst of all: american football.

koekje
koekje
7 jaren geleden

Europa wordt door onze zelf gekozen politici verkocht aan het grote geld. In dit geval Amerika, met Nederland als Amerika’s schoothondje voorop.

Met als flauwe smoes: Tja, wetgeving, regels, advocaten, verdragen, we moeten wel (uw gezondheid, uw landbouwgrond, uw voedsel, onherstelbaar beschadigen).

‘Satanistische’ Poetin gaat daar toch net iets anders mee om.

Binnenkort weer fijn stemmen.

riek
riek
7 jaren geleden

eigenlijk fun, iedereen staat te roepen en scheld op de russen,
terwiijl het toch weer de f*cking amerikanen zijn die
ons een oor aannaaien…lol!!!
meer van dat
misschien reageren we dan wel

Freba
Freba
7 jaren geleden

Hoe ouder ik word, hoe meer ik probeer afstand te nemen. Zo van: ” Zoek het maar uit, met zijn allen ” . Lekker bordje havermout om mee te beginnen. Heel pak voor 49 cent. Matig met alcohol, weinig roken. En als het me te machtig wordt , een jointje met een kopje thee met honing. Beter dan al die bloedverdunners, antidepressivia en meer van die chemische troep gefabriceerd door mijn ” Zionistische vrinden” van de geneesmiddelenindustrie. Hoe meer ellende , hoe meer ” de heren ” verdienen. Financieren ze de oorlogen meer in m.n. Het Midden Oosten. Zag van de week nog meerdere keren de teleurstelling op de gezichten van de joodse omroepsters van RTL dat Poetin niet dood was, maar leefde. Carpe Deum. ( Fred, 68 jr.)

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

15
0
We lezen graag je reactie!x