CoronaBuitenland

Verontrustende trend: in Australië, waar bijna iedereen gevaccineerd is, piekt de sterfte

Help door deze info met iedereen op je socials te delen!

In Australië stijgt het aantal sterfgevallen in rap tempo. De sterftepiek valt samen met de mRNA-vaccinatiecampagne, schrijft voormalig New York Times-verslaggever Alex Berenson op Substack.

De Australische overheid liet eind vorige maand weten dat er in 2022 bijna 21 procent meer mensen zijn overleden dan verwacht. Als je de coronasterfgevallen niet meerekent, ligt het aantal sterfgevallen nog altijd meer dan 10 procent hoger dan normaal, aldus Berenson.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

In de Australische deelstaat Victoria zijn volgens de overheid in vergelijking met 2020 en 2021 zo’n 27 procent meer mensen gestorven. Het patroon is verontrustend, omdat de sterfte tijdens de coronapandemie niet aanzienlijk is toegenomen, terwijl de vaccinatiegraad in het land tot de hoogste in de wereld behoort, zegt hij.

Cognitieve achteruitgang

In New South Wales, de grootste deelstaat van het land, is bijvoorbeeld 95 procent van de 16-plussers gevaccineerd. 64 procent van de bevolking is geboosterd. Opvallend genoeg stierven er vooral veel mensen aan diabetes en dementie.

Berenson wijst erop dat uit diverse onderzoeken is gebleken dat oudere mensen na mRNA-prikken een cognitieve achteruitgang kunnen ervaren, met name na de tweede prik of de booster.

Slechts twee ongevaccineerd

Ook opmerkelijk is dat de coronasterfte in Australië dit jaar flink is gestegen. De coronasterfte is nu veel hoger dan 2020, toen er nog niet werd gevaccineerd. Australië heeft per hoofd van de bevolking een aanzienlijk hoger dagelijks dodental dan de Verenigde Staten, schrijft Berenson.

New South Wales meldde dat van de 98 mensen die in de laatste week van mei zijn overleden met corona, 82 gevaccineerd waren. 64 van hen hadden tenminste één booster gehaald. Nog opmerkelijker: van de 41 mensen die op de ic belandden, waren slechts twee ongevaccineerd.

Ironisch genoeg zei Bill Gates in februari: “Als ieder land doet wat Australië heeft gedaan, kunnen we de volgende pandemie voorkomen.”

4.9 77 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

66 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Nog iemand wat zand nodig?

Jeroen
Jeroen
1 jaar geleden

“Als ieder land doet wat Australië heeft gedaan, kunnen we de volgende pandemie voorkomen.”?

Ja nogal wiedes… Als iedereen dood is kunnen pandemieën ook niet meer voorkomen. “If all life were to end on Spira, all suffering and pain would end” zoals Seymour dat in FFX zei.

Jean
Jean
1 jaar geleden

In een land zonder inwoners zal nooit meer een pandemie heersen.

michael
michael
1 jaar geleden

daar heeft Bill Gates een punt want dan is iedereen de pijp uit door vaccinatie!!

Back to top button
66
0
We lezen graag je reactie!x