Great ResetBuitenland

Premier Trudeau financiert World Economic Forum met geld van belastingbetaler, hoe is dat in Nederland?

Help ons door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

De Canadese regering van premier Justin Trudeau heeft in 2020 en 2021 bijna 3 miljoen dollar belastinggeld overgemaakt naar het World Economic Forum. Dat schrijft journalist Cosmin Dzsurdzsa van True North. Trudeau gaf daarnaast een slordige 1,5 miljard dollar aan de Verenigde Naties.

Stukken die op de website van de Canadese overheid zijn te vinden, onthullen dat het WEF de afgelopen twee jaar 2.915.095 dollar heeft ontvangen van de Canadese belastingbetaler.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Het geld werd opgehoest door twee ministeries: het ministerie van Milieu en het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Meer verantwoording afleggen

Eerder schepte oprichter van het World Economic Forum Klaus Schwab op dat hij het kabinet van Trudeau was ‘binnengedrongen’ en dat zijn kabinet voor meer dan de helft uit leden van het WEF bestaat.

De directeur van de Canadian Taxpayers Federation, Franco Terrazzano, vindt dat de regering van Trudeau meer verantwoording moet afleggen over dergelijke uitgaven, vooral nu Canada kampt met een schuld van meer dan 1 biljoen dollar.

“Dat is veel geld en we kunnen niet grote hoeveelheden geld blijven geven aan internationale organisaties omdat we dat al jaren doen,” zei Terrazzano.

Het Canadese parlementslid Pierre Poilievre, dat later dit jaar een gooi gaat doen naar het leiderschap van de Conservatieve Partij van Canada, wil het WEF boycotten.

Ruim een half miljoen euro

Kunstenaar Erlinde Stephanus vraagt zich af: “Dus Trudeau financiert het WEF met geld van de belastingbetaler? Hoe zou dat in Nederland zijn?”

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft vorig jaar ruim een half miljoen overgemaakt naar het WEF. In het jaarverslag van het ministerie valt te lezen dat het WEF een bijdrage van 325.000 euro heeft gekregen ‘ter versterking van de inzet van de WEF en publiek-private coalities ten aanzien van circulaire economie en klimaat voor de zware industrie, onder meer de cementindustrie, in het zogenaamde Net Zero Initiative’.

Het kabinet maakte nog eens 226.000 euro over aan het WEF van Schwab ‘voor hun rol bij het World Circular Economy Forum + Climate (WCEF+) in het verbinden van de private en de publieke sector, en de circulaire economie aan de klimaatagenda’.

Bijna zeven ton

Daarnaast besloot het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in mei vorig jaar om het WEF bijna zeven ton subsidie te geven. Dat is dus ook belastinggeld dat rechtstreeks naar het WEF vloeit.

Op 12 maart 2021 vroeg het WEF 651.000 euro voor een Global Coordinating Secretariat. Een paar weken later werd dit toegezegd door het ministerie. “Het World Economic Forum krijgt van onze regering wat het wil,” zei Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

De 1,2 miljoen euro die onze regering in 2021 heeft overgemaakt naar Schwab is mogelijk slechts het topje van de ijsberg.

4.9 104 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
sommers
sommers
1 jaar geleden

n groot zootje

Ros
Ros
1 jaar geleden

Politici die zich niet wensen te verantwoorden voor uitgaves die niet ten goede komen aan de bevolking dienen te worden ontslagen. Justin heeft ook donaties proberen in te pikken van burgers die de truckers wilde steunen. Alles wijst er op dat iedereen die bij het WEF iets betekend een soort haat heeft tegen burgers in het algemeen. Zonder onderscheid zouden alle hotemetoten die ergens bij het WEF iets te betekenen hebben uit hun positie waar dan ook dienen te worden ontheven.
Plus een proces om te zien of er nog meer strafbare feiten zijn gepleegd.

Steve Schaisse
Steve Schaisse
1 jaar geleden

Dat was wel te verwachten, tis gewoon een sekte, daar moet je ook je geld aan afstaan…
Een “normale” sekte staat onder toezicht, deze WEF sekte krijgt gewoonweg een hand boven het hoofd gehouden, en ze kruipen Klaus Swastika in zijn kont…
Kijk maar naar de Schwabinet’s leden, altijd 1 arm bruiner dan de ander…

Jaco
Jaco
1 jaar geleden

jou en mijn centen! En dat word nog tegen ons gebruikt ook!! Ik heb niet gestemd op die kl**tzakken. No comply

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x