Binnenland

Verontwaardiging over nóg strengere stikstofeisen: ‘Zijn we helemaal gek geworden?’

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!

Nederland moet zich de komende 10 jaar aan nog strengere stikstofeisen houden dan nu gelden. Het ministerie van Landbouw beweert dat beschermde natuurgebieden meer last ondervinden van stikstof dan gedacht.

Gemiddeld mag in natuurgebieden komende jaren zo’n zeven procent minder stikstof neerkomen dan nu, met uitschieters tot 36 procent. De NOS meldt dat voor 47 procent van de natuur een strengere norm gaat gelden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Volgens demissionair stikstofminister Van der Wal is de opgave om stikstof te verminderen ‘helaas groter geworden’.

Beschamend en eenzijdig

Land- en Tuinbouworganisatie Nederland (LTO) stelt dat stikstofbeleid dat gebaseerd is op de zogeheten kritische depositiewaarde (KDW) ‘volstrekt onwerkbaar’ is.

Boerenactiegroep Agractie is van mening dat focus op stikstof in Nederland ‘leidt tot stilstand’ en de natuur ‘niets oplevert’.

Farmers Defence Force (FDF) vindt het ‘beschamend en eenzijdig’ dat het kabinet de stikstofnormen de komende jaren wil aanscherpen op basis van de KDW.

Onbeschrijfelijke onzin

“Zijn we helemaal gek geworden?” vraagt journalist Syp Wynia. “Nederland is al in de problemen door de strengste stikstofregels van de hele wereld!”

Mediadirecteur van Ongehoord Nederland Peter Vlemmix zegt: “Deze onbeschrijfelijke onzin, dit massabedrog – een verzonnen stikstofprobleem – is hét hoofdgerecht op de menukaart van de maatschappij-transitie door een losgeslagen elite.”

Dekmantel

“Wanneer is het klaar met de waanzin?” vraagt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn. “Er is geen stikstofprobleem: het is een dekmantel om land van boeren af te pakken om migranten te huisvesten en een radicale voedseltransitie te bewerkstelligen. Agenda 2030 in de praktijk.”

Neuroloog Jan Bonte merkt op: “We komen op het punt dat we moeten vaststellen dat ‘wetenschappers’ een groot gevaar vormen voor de stabiliteit, de veiligheid en welvaart in ons land.”

En wat zegt GroenLinks-Kamerlid Laura Bromet? “Opnieuw een bevestiging dat de natuur in Nederland niet goed genoeg beschermd wordt. Dit probleem is groot en kan niet zonder offers worden opgelost.”

4.8 195 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

168 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jobbie
Jobbie
8 maanden geleden

Ja hoor, jullie zijn écht knettergek geworden

Marcel
Marcel
8 maanden geleden

Psychopaten regeren momenteel, er is maar 1 weg hier uit.

Pinkeltje
Pinkeltje
8 maanden geleden

Wij moeten niks

Muis010
Muis010
8 maanden geleden

Opdracht van klausje gaat niet snel genoeg voordat we naar de pleuris gaan

Back to top button
168
0
We lezen graag je reactie!x