Buitenland

Minister Ollongren pleit bij het WEF hartstochtelijk voor Europees leger: ‘Wat eigenaardig!’

Help mee door dit artikel met iederen die je kent op je social media te delen!

Als we allemaal meer gaan uitgeven [aan defensie], maar dat los van elkaar doen, zullen de kosten stijgen. We versterken dan niet onze veiligheid, zei ministerie van Defensie Kajsa Ollongren op het World Economic Forum.

Ze pleitte voor ‘betere coördinatie’ en een ‘gezamenlijk aankoopbeleid’, waar Nederland en België al mee experimenteren. “We moeten een tandje bijzetten, want anders blijven onze legers versnipperd over landen, in plaats van een sterk NAVO-leger en een Europese defensiemacht die indien nodig kan worden ingezet in Europa.”

(Video verwijderd? Klik hier...)

Je verwacht het niet

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen zegt: “Kijk nou toch eens wie bij het WEF hartstochtelijk loopt te pleiten voor een Europees leger! Onze eigen minister van Defensie! Terwijl het kabinet bij ons in de Slaapkamer altijd bij hoog en laag beweert dat er geen Europees leger komt! Wat eigenaardig! Je verwacht het niet!”

‘Er komt echt geen Europees leger’

Minister Hoekstra benadrukte vorige maand dat er ‘echt geen Europees leger komt’. En vorige maand zei Ollongren nog dat ‘er geen sprake is’ van de vorming van een Europees leger, conform de eerdere motie van Van Houwelingen hierover.

Op het WEF zegt Ollongren nu: we hebben echt een Europees leger nodig.

4.8 93 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
138 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
6 maanden geleden

Wat doet die muts in godsnaam op defensie?

A. Lien
A. Lien
6 maanden geleden

JA, dat komt er zeker en VOL met zogenaamde Oekraïense vluchtelingen. Al die nazies gaan straks in dat leger dienen om de gewone burgers te onderdrukken. Een SS leger, let maar op. En betaald van onze belasting centen.

bilbo
bilbo
6 maanden geleden

bij dat soort mensen moet nooit kijken naar wat ze zeggen maar ze doen, n.l. altijd het tegenovergestelde, heel voorspelbaar dus

Gea
Gea
6 maanden geleden

En maar blijven liegen. Zieke wereld, die steeds zieker wordt.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

138
0
We lezen graag je reactie!x