Natuur en Milieu

Topgeoloog: “Global warming is nep, ijskappen groeien”

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De wereld warmt niet op, sommige gebieden worden zelfs kouder en de hoeveelheid poolijs neemt op sommige plekken toe. Dat zegt een vooraanstaande geoloog. Volgens James Kamis is de door de mens veroorzaakte global warming een mythe.

De temperatuur op aarde is meer dan 18 jaar onveranderd gebleven, het gebied rond de Atlantische Oceaan is afgekoeld en er is alleen sprake geweest van opwarming van de Grote Oceaan, aldus Kamis.

“Wetenschappers van de Amerikaanse meteorologische dienst NOAA, de NASA en vele universiteiten kunnen deze tegenstrijdige temperatuurtrends niet verklaren,” zei hij. Kamis wijst op drie verschillende trends: de temperatuur van de Grote Oceaan stijgt, de temperatuur van de atmosfeer blijft constant en de temperatuur van de Atlantische Oceaan daalt. Hij zei dat de temperatuurvariaties niet aansluiten op voorspellingen die met klimaatmodellen zijn gedaan.

“IJskappen groeien”

Wetenschappers claimen dat de ijskap van Groenland zo snel smelt dat het smeltwater de temperatuur van de Atlantische Oceaan doet dalen. Aangezien de temperatuur van de atmosfeer al 18,7 jaar onveranderd is gebleven, is global warming hier waarschijnlijk niet de oorzaak van, aldus Kamis. “De gehele Atlantische Oceaan koelt af, en niet alleen het noordelijke deel dat grenst aan Groenland,” zei hij.

“Het zeeijs op de Noordpool is de afgelopen drie jaar toegenomen, en niet afgenomen zoals voorspeld,” zei de oud-medewerker van BTA Oil Producers. “De ijskap van Antarctica groeit al 35 jaar en wordt niet kleiner zoals voorspeld.”

“Antropogene global warming kan klimaattrends niet verklaren”

Hij meent dat de ijskap van Groenland smelt door de warmte van vulkanische uitbarstingen in het verleden en aardwarmte onder het oppervlak. “Veel gerenommeerde klimaatwetenschappers en universiteiten geven nu openlijk toe dat nieuw onderzoek erop wijst dat de antropogene (door de mens veroorzaakte) global warming veel van de waargenomen klimaattrends niet kan verklaren,” vertelde hij aan Climate Change Dispatch.

Niet alle experts zijn het met Kamis eens. Michael Mann, een klimaatwetenschapper van de Pennsylvania State University zei: “De aarde warmt nog sneller op dan de modellen voorspellen.” Professor Michael England van de University of New South Wales in Australië zei dat de temperatuur op aarde al sinds 1880 stijgt en rond 2100 met nog eens 2 tot 4 graden zou kunnen stijgen.

[Express]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x