BinnenlandCorona

Elspeet zou een ‘coronabrandhaard’ zijn en ‘donkerrood’ kleuren. Dit zijn de cijfers

Help mee door deze info met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Elspeet is al wekenlang een coronabrandhaard, schrijft De Stentor. De gemeente Nunspeet zou al weken donkerrood kleuren. “Vooral Elspeet is een brandhaard,” wordt nog eens benadrukt.

Een GGD-arts zei tegen de nieuwssite dat in het dorp nog altijd mensen sterven aan corona. Volgens hem verspreidt het virus zich vooral binnen grote, niet-gevaccineerde gezinnen. De arts voegde toe dat het aantal positieve coronatests ‘iets afneemt’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Burgemeester Breunis van de Weerd zei zich ‘zorgen te maken’ over de ‘stijgende besmettingen’ in zijn gemeente en riep inwoners op zich te laten vaccineren. Hij heeft de coronaprik zelf niet gehaald.

“Vanuit geloofsovertuiging heb ik ervoor gekozen om niet te vaccineren,” zei hij begin deze maand tegen RTV Nunspeet. “Dat is heel persoonlijk.”

Nul, niemand

Hoe is de situatie in de donkerrode brandhaard Elspeet? Vallen mensen bij bosjes neer? Rijden ambulances af en aan? Het coronadashboard laat zien dat het aantal positieve tests hard richting nul gaat. Woensdag testte in de gemeente één persoon positief. Vandaag zijn het er vier. Op de kaart van het coronadashboard kleurt Nunspeet lichtblauw in plaats van donkerrood.

In Nunspeet worden nauwelijks tot geen ziekenhuisopnames geregistreerd. Op 14, 15, 16, 17 en 18 september zijn er nul ziekenhuisopnames gemeld. Tot slot de sterfgevallen in deze ‘coronabrandhaard’. Sinds begin mei is er in de gemeente Nunspeet niemand overleden met corona.

Sterk staaltje nepnieuws

“Weer een sterk staaltje nepnieuws, dit keer van De Stentor,” schrijft journalist Annelies Strikkers op Twitter. Ze vraagt aan de GGD: “Zouden jullie me kunnen vertellen waar al die overleden mensen zijn sinds 2 mei 2021?”

Eerder schreef De Gelderlander dat Nijmegen ‘donkerrood kleurt’ en dat je ‘aan de beurt bent met delta’ als je niet gevaccineerd bent. Er bleek niets aan de hand te zijn.

4.8 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

80 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ed Kas
Ed Kas
2 jaren geleden

Dit zijn de cijfers van Elspeet:

  • 17 ziekenhuis opnames vanaf 1/6/2021 tot 23/9/2021
  • 2 sterfgevallen vanaf 1/2/2021 tot 23/9/2021

Zeker, covid is óók in Elspeet een ÉCHT killer virus…..

Wanneer stoppen burgemeesters eens met paniek zaaien, en laten we gewoon de cijfers voor zichzelf spreken.

Edo Timmermans
Edo Timmermans
2 jaren geleden

De wanhoop moet wel heel erg groot zijn bij de foute journalisten en de foute politici voor wie ze als schoothondjes fungeren.

Anna
Anna
2 jaren geleden

Hou toch eens op leugen op leugen op leugen
Wie gelooft het nu nog ????

Cathja
Cathja
2 jaren geleden

En artsen werken er zonder blikken of blozen aan mee om deze smerige leugens overeind te houden! Ze moeten zich doodschamen!!
Welke arts is er tegenwoordig nog te vertrouwen…., m.a.w.: welke arts heeft er nog een zuiver geweten?

Back to top button
80
0
We lezen graag je reactie!x