Buitenland

Verpleegkundige schetst onthutsend beeld: ‘Ons ziekenhuis is leeg!’

Help ons door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dinsdag werd een verpleegkundige uit de Amerikaanse stad Portland ontslagen. Ze vertelt in een filmpje hoe ze de afgelopen maand heeft beleefd in het ziekenhuis waar ze werkte. De video is verschenen op het kanaal van voormalig redacteur en publicist Bill Still. Officieel zijn er in de Verenigde Staten bijna 60.000 mensen overleden aan corona.

“Ik ben zojuist ontslagen. Ik werkte als verpleegkundige in een groot ziekenhuis in Portland,” begint de jonge vrouw haar relaas. “Het ziekenhuis heeft al talloze verpleegkundigen ontslagen omdat we in een financiële crisis verkeren.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“Wij hebben geen patiënten. Onze ziekenhuizen zijn leeg. Op het hoogtepunt hadden we 9 coronapatiënten. Op dit momenteel hebben we er volgens mij 1,” zegt ze. “Ons ziekenhuis heeft besloten om te reorganiseren omdat er geen geld binnenkomt.”

Tirannie

“Er wordt niet geopereerd, verpleegkundigen moeten noodgedwongen schoonmaken omdat er niks te doen is. Nu worden ze zelfs ontslagen. Je hoort overal dat ‘we verpleegkundigen moeten beschermen, gezondheidsmedewerkers moeten beschermen, dat we mensen aan de frontlinie moeten beschermen, dat we de ziekenhuizen moeten beschermen en bedrijven moeten stilleggen’, maar dit is allemaal voor niets geweest.”

De autoriteiten plegen volgens haar een machtsgreep. Er is sprake van tirannie, zegt ze.

“Ik werk niet in een coffeeshop of bij een benzinestation. Ik ben een verpleegster en zou het nu megadruk moeten hebben.”

Is er wel een probleem?

“Ik geef mijn ziekenhuis niet de schuld; ze doen wat ze moeten doen,” aldus de vrouw. “Ik geef de overheid de schuld van deze overmatige bemoeienis.”

“Ik ben een verpleegster. Als ik geen werk heb, is er dan wel een probleem? Is er dan sprake van een pandemie?” vraagt ze zich af. “Ik denk het niet.”

“De media zeggen steeds dat we de druk niet aankunnen en dat er een tekort is aan beschermende middelen,” zegt ze. “We hebben niks nodig omdat we niet werken.”

Kijken:

[The Still Report]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob
Rob
3 jaren geleden

Uiteindelijk komt deze hel farcade aan het licht. Het zal nog even duren maar mensen gaan zich echt wel uitspreken.
Gelukkig maar.

Elise
Elise
3 jaren geleden

Zei ik toch al: er is iets met het systeem. Catharina ziekenhuis kreeg pas nog 6 miljoen zogenaamd om onderzoek te doen. Ziekenhuis had sowieso nog een boete openstaan van 3 miljoen. Van wie hebben ze dat geld dan gekregen? Het ziekenhuis is van oorsprong katholiek en het is altijd al een wetenschappelijk ziekenhuis geweest. Meer een fabriek, dan een ziekenhuis. Lag daar 3 dagen(2 jaar geleden) en ik vroeg aan een verpleegkundige tijdens een kleine wandeling op de afdeling: waar is dat nieuwe gebouw voor? Ze zei: dat weten we ook niet en we mochten sowieso niet bij de opening aanwezig zijn. Dus wat gebeurt daar.
Ziekenhuizen en andere zorginstanties hebben mega veel geld gebruikt om nieuwe technologie aan te leggen. En ondertussen maar blijven bezuinigen op het personeel. Ze gaan er niet op voor uit.(druk verlagen).
Vandaag in het ed. Vogels liggen dood op de grond. Gedood met een onbekend wapen?
Als dit niet door 5g/straling is gebeurt, dan weet ik het ook niet meer.
Heeft iemand een 5g kaart van Eindhoven? Wordt nu toch wel eng.

Margie
Margie
3 jaren geleden

En…ondertussen nieuwe wetten doordrukken aangezien hier geen oog voor is
Alle ogen gericht op tel-e-visie
Angst, tekort en beperking

Kinderen worden het haasje… proefkonijnen

https://www.internetconsultatie.nl/deelgezag

jan doornbos
jan doornbos
3 jaren geleden

“De arrogantie van de macht”…Wanneer je op dag 1 van alle ellende meteen als overheid meldt dat “de wereld vanaf dat moment voorgoed is veranderd”, dan kan dat alleen maar als dat (voor ons) is besloten…Stel dat er inderdaad mensen aan een virus genaamd corona zijn overleden, dan staat het aantal overledenen hoe erg per geval ook, toch in geen enkele verhouding tot alle schade en leed die willens en wetens wordt aangericht? Wij laten ons opsluiten omdat Rutte zegt dat dat nodig is(..) De politie pleegt strafbare feiten door mensen thuis of op het eigen balkon een boete te geven. Even een wet aanpassen om het in beroep gaan onmogelijk te maken? Op een middagje in het voorjaar zeker? Hoezo van de pot gerukt? De woorden van professor Brouwer van de RuG hadden met koeienletters op de voorpagina van iedere krant moeten staan. Nee joh. Programma’s maken met “feiten en fabels” over tante corona, daar heeft de gemiddelde burger wat aan. We leven in een totalitaire staat, een bananenrepubliek. Het is gajes wat de dienst uitmaakt.

Back to top button
18
0
We lezen graag je reactie!x