Mens en Dier

Klimaatdrammer Rob Jetlag (D66) pakt weer eens het vliegtuig

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

Klimaatminister Rob Jetten (D66) is naar Argentinië gevlogen en dat moet iedereen weten. “Prachtig Patagonia. Samen dit knotsgekke jaar afsluiten,” schrijft hij trots op Instagram.

Het komt hem op de nodige kritiek te staan. “Truus en Kees, die 1 keer per jaar naar Benidorm vliegen, moeten van Jetten zo zwaar belast worden dat ze hun pleziertje niet meer kunnen betalen. Zelf vliegt de Klimaatminister naar Argentinië om stoom af te blazen. Zeer gegund overigens, maar laat Truus en Kees dan ook met rust,” reageert het Haagse raadslid Ralf Sluijs.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Voormalig Eerste Kamerlid René Dercksen voegt toe: “De cursus hypocrisie is met goed gevolg doorstaan, nu maar hopen dat hij wat economielessen neemt bij Milei.”

Onthutsend kijkje in Jettens hypocriete inborst

In juni stapte klimaatdrammer Jetten in het regeringstoestel voor een vlucht van slechts 19 minuten naar Eelde. “Daar is kennelijk wel genoeg milieuruimte voor.” Het toestel moest toen speciaal een omweg maken om koning Willem-Alexander na zijn bezoek aan Drenthe op te pikken. Het had Spanje als eindbestemming, maar vloog vanaf Schiphol eerst in amper 20 minuten naar Eelde.

“Dus minister voor Klimaat en Energie en D66-lijsttrekker Rob Jetten, die ons dag in dag uit bestookt met zijn klimaatpraatjes, pakt voor een tripje naar Groningen het vliegtuig? Dank […] voor dit onthutsende inkijkje in Jettens hypocriete inborst,” zei oud-politicus Geert Dales hierover.

Héél slecht voor het klimaat

Jetten, die in de wandelgangen ook wel Rob Jetlag of Rob EasyJetten wordt genoemd, vloog eerder al de halve wereld over. Maar vliegen is volgens hem héél slecht voor het klimaat, sneerde PVV-leider Geert Wilders eerder naar hem.

“U heeft 10, 20 vliegreizen gemaakt naar de andere kant van de wereld. En dan hier een hele grote mond dat het allemaal niet mag, maar zelf bent u een grootverbruiker als het gaat om vliegreizen,” zei hij.

Waarop Jetten reageerde: “Ik vlieg weleens, dat is slecht voor het milieu. En daarom ben ik een groot voorstander van een vliegbelasting, zodat mensen zoals ik, die af en toe het vliegtuig pakken, ook een eerlijke prijs betalen voor die vervuiling.”

Wilders zei vervolgens dat Jetten ‘alle geloofwaardigheid kwijt is’. Hij riep de D66’er op zelf minder te gaan vliegen.

Vliegbelasting verhogen

In april werd bekend dat Jetten de vliegbelasting wil verhogen. Het gaat om een extra taks voor langere afstanden, die daardoor tientjes per vlucht meer gaan kosten.

Een hogere vliegtaks biedt overigens geen soelaas voor Jettens klimaatdoelen, want CO2-reductie door minder vluchten uit ons land telt niet mee in de Nederlandse uitstoot.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.8 111 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
WaarvanAkte
WaarvanAkte
3 maanden geleden

Hij voelt veel liefde voor Xavier Milei, dat is wel duidelijk.

Mikkie
Mikkie
3 maanden geleden

Hallo…hij is daar altijd eerlijk over geweest. Bij zijn aantreden zei hij al dat hij dol was op weekendjes weg met het vliegtuig..

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
3 maanden geleden

Als hij een echte kerel was dan ging hij zwemmen.

Maar hij is geen echte kerel en hij heeft, net als Rutte, andere hobby’s en dat zal dan ook wel de reden zijn dat hij in Argentinië is.

Dwarsje
Dwarsje
3 maanden geleden

Wat een dedain, wat een hypocrisie, is er dan niemand die die lul uit het Binnenhof kan jagen en al zijn reisjes terug laat betalen. En wij maar knutselen om rond te komen, als dat lukt, het is niet alleen maar hemeltergend maar gewoon bij de beesten af. Wat een criminelen om ons zo de middelvinger te geven.

Back to top button
131
0
We lezen graag je reactie!x