Homepagina » Gezondheid » VIDEO: De zon als wondermedicijn
De zon als wondermedicijn

VIDEO: De zon als wondermedicijn

Worden mensen onnodig bang gemaakt voor de zon? Kan deze bron van energie en leven ziektes voorkomen? In onderstaande video wordt gesteld dat we al lange tijd worden voorgelogen over de zon en huidkanker. Er is geen definitief bewijs dat de zon huidkanker veroorzaakt, zo klinkt het.

In het boek The Healing Sun haalt dr. Richard Hobday een reeks studies aan waaruit blijkt dat de zon beschermt tegen borst-, darm-, eierstok- en prostaatkanker. Zonlicht kan ook diabetes, multiple sclerose, hartziektes en hoge bloeddruk, osteoporose, psoriasis en winterdepressie voorkomen, aldus dr. Hobday.

Dr. Harland G. Call werd op een dag gediagnosticeerd met huidkanker. Een arts adviseerde hem een operatie te ondergaan. In plaats daarvan besloot dr. Call uitgebreid te gaan zonnebaden. Al na korte tijd was de huidkanker helemaal verdwenen. De arts bevestigde dat er geen operatie meer nodig was.

Dr. Zane R. Kim schrijft dat mensen die veel zonnen minder vaak kanker krijgen. Door te zonnen wordt het immuunsysteem versterkt en krijgt het weefsel meer zuurstof. Vaak word geadviseerd een dikke laag zonnebrandcrème te smeren, maar die middeltjes blijken in veel gevallen juist kankerverwekkend te zijn.

Dr. Auguste Rollier opende de eerste Europese ‘zontherapiekliniek’ in 1903 op 1500 meter hoogte in de Zwitserse Alpen. Hij schreef ook het invloedrijke boek ‘Heliotherapie’. Rollier maakte van heliotherapie gebruik voor de genezing van tuberculose.

Op het hoogtepunt had dr. Rollier 36 verschillende klinieken. Hij stelde dat de zon een breedspectrum geneesmiddel is. Rollier genas mensen door middel van een gezond dieet in combinatie met de kracht van zonlicht.

In 1933 werd heliotherapie succesvol gebruikt bij de behandeling van 165 aandoeningen, waaronder rachitis, wonden en tuberculose. Na de dood van dr. Rollier in 1954 werd zontherapie vervangen door de ‘wondermedicijnen’ van Big Pharma.

[Natural News]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • garriet60 schreef:

  dankzij de chemie fabrieken zijn er nu veelmeer kanker Patienten dan in de jaren 30 of ?? de jaren daarvoor in de jaren 60 verleden eeuw hoorde steeds meer dat er mensen aan kanker overleden .ik had verleden jaar zelf limf klier kanker ik ben z g n gezond verklaard en nu begint mijn vrouw .rara hoe??? komen we hier toch aan !!dat komt gewoon van die rotsooi die ze gebruiken om het voedsel zo snel mogelijk de grond uit te krijgen . meer niet dus .gooi gewoon maar weer dierlijke mest over het land daar zit minder troep in .en laat het vee weer gezond en wel in de wei lopen grazen !

  19 likes
  • Jack schreef:

   Inderdaad. De groenten word totaal over bemest met kunstmest wat ooit olie was. Hierdoor hebben groentes als Chineeskool allemaal van die zwarte spikkels verspreid over het blad. Dit is gebleken uit Engels onderzoek, dat niet door NL is overgenomen. Nederland is dit nog aan het “onderzoeken”.

   2 likes
 • Louise schreef:

  Het is wel zo dat OVERMATIG blootstellen aan de zon, je huid beschadigt, vooral op plekken waar de ozonlaag heel dun is, of waar er gaten zijn.
  Ja de syntetische zonnebrandcremes zijn super kanker verwekkend, maar daardoor betekent het niet dat je heel te makkelijk over zonnebaden moet gaan denken. De zon heeft haar helende en genezende kracht, maar ook een destructieve kracht.
  Ga vroeg in het jaar heel korte tijd, bijv. beginnen met 10 min, onbeschermd in de zon liggen, en bouw zo een laagje op in je huid. Bouw die minuten langzaam op zodat je beter tegen de zon kan in de zomer. En lig sowieso niet op de heetste momenten van de dag in de zon.
  Ook als je veel antioxidanten eet door fruit, groenten, superfoods, blauwe bessen, etc, is je lichaam ook al beter beschermd tegen de zon.
  Tenslotte heeft frambozenpitolie een natuurlijk SPF factor van 20, en kokosolie van 6. Lovea heeft ook goede natuurlijke zonnebrandcremes op basis van titanium-en zinkoxide.

  Er zit wel wat waarheid in dat zonnestralen gevaarlijk zijn, maar er zijn factoren die sneller huidkanker veroorzaken zoals roken, voedsel en luchtvervuiling.

  4 likes
  • Belvedere schreef:

   Wil hier nog even aan toevoegen dat het ook uitmaakt welk huidtype je hebt.
   Heb je een lichte dunne huid, moet je gewoon goed oppassen, ik spreek uit ervaring, ik had al voor mijn 30e huidkanker op meerdere plaatsen.

   Ik ben trouwens blij dat ik door de media ”bang” ben gemaakt voor huidkanker.. daardoor ben ik mij er in gaan verdiepen, ben me gaan onderzoeken en was ik er op tijd bij!

   En nee ik was niet iemand die echt ging ”zonnen”, maar heb helaas ook maar weinig zonnebrandcreme gebruikt.

   Als je er goed bij nadenkt wat de zon werkelijk is kan de zon natuurlijk nooit alleen maar goeds brengen…

   5 likes
   • Louise schreef:

    Ja klopt, huidtype maakt heel erg uit. Er zit echt wel waarheid in dat de zon ook schadelijk is. Mensen moeten echt niet denken dat ze nu lekker onbezorgd in de zon kunnen zitten.
    En ik heb ook het probleem met lichte huid. Dus ik moet ook extra goed opletten.

    1 likes
 • Huisheks schreef:

  De zoveelste leugen ontzenuwd. Jaja, de Big Pharma’s krijgen het strakjes nog moeilijk om hun producten aan de man te kunnen brengen. Het zijn gewoon ordinaire kwakzalvers.
  In het verleden werden deze lieden met pek en veren besmeurd de dorpen uitgejaagd.
  Lijkt mij een goed idee om dit opnieuw in te voeren.
  Goh , krijg er ineens heel veel zin in om het uit te proberen.

  7 likes
 • days of our lives schreef:

  “Vaak word geadviseerd een dikke laag zonnebrandcrème te smeren, maar die middeltjes blijken in veel gevallen juist kankerverwekkend te zijn.”

  Dat is wel een hele overdreven claim. Er zijn een aantal onderzoeken geweest waar een bestanddeel van (sommige) zonnebrandcremes, zinkoxide, mogelijk vrije radicalen in het lichaam doet ontstaan als het in aanraking komt met zonlicht. Vrije radicalen worden in verband gebracht met kanker.

  Aan de andere kant zijn er legio onderzoeken waaruit blijkt dat niet insmeren véél meer vrije radicalen doet ontstaan en huidbeschadigingen veroorzaakt.

  Eenvoudige oplossing is om zonnebrand zonder zinkoxide aan te schaffen. Het allerslechtste wat je kunt doen is niet insmeren.

  5 likes
  • Fieke schreef:

   Ik weet niet hoor. Mijn eigen ervaring is dat ik met mijn wel heeeeel blanke huid, ram verbrand ben tot vorig jaar, als ik zonnebrandcrème smeerde. Met hoge beschermingsfactor, minstens 30. Vorig jaar voor het eerst eens niet gedaan op advies van mijn partner. Alleen een laagje pure kokosolie, als ik langer dan 10 minuten in de zon moest blijven (bv tijdens het fietsen naar de stad ofzo). En wat denk je: nul keer verbrand. En dit jaar ook niet. En ik kom nog net zo veel in de zon als voorheen, ik ben alleen nooit een echt “zonnebakker” geweest en dat zal ik ook nooit worden. Voor mij geen zonnebrandcrème meer.

   2 likes
 • Haiku schreef:

  citaat “Ik denk dat je kanker krijg als je daar aanleg voor hebt.”

  Je hebt aanleg voor rekenen of taal… maar aanleg om ziek te worden heeft geen een levend wezen. We zijn allemaal organismen die zo ingesteld zijn dat we alles doen om proberen te overleven.

  Ik denk dus niet dat het een kwestie van aanleg is. Ik denk dat je het krijgt als je lichaam je iets duidelijk probeert te maken… een laatste wanhoopspoging.

  1 likes
  • Nobel schreef:

   @Haiku Het is bewezen dat vele vormen van Kanker erfelijk is, dus kan je aanleg hebben om dit ook te krijgen. Er zijn vrouwen die preventief hun borsten laten verwijderen omdat ze drager zijn van een gen die borstkanker veroorzaakt. dus…. aanleg om kanker te krijgen!

   4 likes
 • Nobel schreef:

  Ik denk dat je kanker krijg als je daar aanleg voor hebt. Het is ook niet zo dat iedere roker longkanker krijgt. Ik heb 30 jaar lang zwaar gerook, zo’n 50 sigaretten per dag. Op een gegeven moment besloot ik te stoppen met roken, en na 10 jaar gestopt te zijn kreeg ik een uitgebreid onderzoek in het ziekenhuis, waar ook scans werden gemaakt van mijn longen. Wat schertst mijn verbazing dat de arts tegen mij zegt ” U heeft zeker nooit gerookt, Uw longen zien er zo mooi schoon uit”? Hij viel bijna van z’n stoel toen ik vertelde dat ik 30 jaar lang zwaar (over mijn longen) had gerookt. Zo zie je maar, je hebt het of niet. (aanleg bedoel ik)

  2 likes
  • days of our lives schreef:

   Dat kan kloppen.
   In de afgelopen 50 jaar is de mensheid fors minder gaan roken, maar het aantal doden door ziektes die voornamelijk aan roken worden/werden toegeschreven, is niet gedaald, integendeel zelfs.

   Hoewel onmisbaar schadelijk voor de gezondheid, blijkt roken soms te gemakkelijk als oorzaak te zijn aangewezen voor ziektes. Er spelen blijkbaar ook andere factoren mee, en erfelijkheid is daar één van, waar we nog maar weinig over weten.

   3 likes
 • Mike schreef:

  Ik denk dat de waarheid in het midden ligt. Ja, de zon is goed voor je. Maar indien onverantwoord gebruikt, ook schadelijk. Als je in het voorjaar je lichaam langzamerhand laat wennen aan een sterker wordende zon, is er de hele zomer niks aan de hand. Daar hoeft geen chemisch cremepje aan te pas te komen. Denk je nou echt dat mensen die onder de evenaar wonen en de hele dag op koffieplantages staan zich iedere dag insmeren met nivea super uv protect bla bla factor 30?

  3 likes
 • pietje schreef:

  Ik hoorde laatst dat lavendelolie bij de Tuinen enorm goed is voor de zon ! Heb het nog niet gekocht maar ga het wel doen beter dit als een zonne creme van weet ik veel wat voor een merk toch ! We hebben wel een beetje bescherming nodig want de zon is erg fel op dit moment ! Dus als het natuurlijk kan beter zo toch ?

  1 likes
 • LUNA schreef:

  KIJK OP RON VAN DIJEN ZIJN WEB !
  SUNGAZING IS HET

  NAMASTE

  0 likes
 • nunki schreef:

  Ik wordt gewoon wat bruiner gedurende de zomer. Niet zoals een neger, maar toch donkerder dan dat ik in de winter ben. Dan ben ik een roomblank mens. Ik gebruik geen zonnecreme, en ik ga nooit een hele dag vol in de Zon zitten. Wel doe ik af en toe eens een paar uur zonnen, om de rommel uit mijn lichaam te zweten.

  0 likes
 • Tygaseras schreef:

  Misschien een rare idee maar..
  Je hoort bijna nooit dat dieren van de zon huidkanker krijgen.
  Ik zie nou nooit bij de dierenarts in de zomer mensen met een naaktkat zitten die Door de zo’n huidkanker heeft opgelopen.
  Wel vind ik het een en ander over honden, maar dat kan ook door het eten komen misschien.

  0 likes
 • x

  Check Also

  trauma-arts

  Trauma-arts: ‘We moeten NIET wachten op het coronavaccin’

  Nu het coronavirus in veel landen weer ...

  lockdowns

  Lockdowns en afstand houden verzwakken ons immuunsysteem, zegt wetenschapper

  Lockdowns kunnen mensen gevaarlijk kwetsbaar maken voor ...

  >